Notícies de l'any 2002

Nadal 2002

Aquí podeu veure un ampli recull d'alguns dels actes que s'han fet a Solivella en el decurs de les festes nadalenques.

PER VEURE LES IMATGES

Allí podreu trobar-hi, com a més a destacar, els actes de la inauguració de la font de la plaça Major, la festa de Reis, i algunes imatges dels pessebres que s'han fet a Solivella.

Els "papers" de Salamanca

El Grup Cultural de la Dona va organitzar una conferència que va tractar dels anomenats "Papers" de Salamanca. La dissertació va anar a càrrec de la persona més experta i assabentada en aquesta matèria, el solivellenc Josep Maria Sans i Travé, director de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

FOTOGRAFIES DE L'ACTE

L'antena de telefonia mòbil

Finalment l'antena de telefonia mòbil ha estat conectada a la xarxa elèctrica. Per fi doncs, ja s'ha posat en marxa el servei que donarà cobertura als telèfons mòbils depenents de Movistar.

 

Solivella acull el cros comarcal

El diumenge 15 de desembre Solivella ha acollit la segona fase del cros comarcal, amb una notable assistència de participants i una molt gran afluència de públic.                FOTOGRAFIES DE L'ACTE        

 

Novetat !

A partir d'aquestes festes de Nadal aquest web anirà incorporant el só a diverses pàgines (de moment a les pàgines d'entrada, a la dedicada als "Gegants" i a la de les "Nostres Festes -11 de setembre"). Per tant, per qui desitgi visitar el web acompanyat de música, és recomanable que tingui connectada la tarja de só.

 

 

Rècord?

Sense cap mena de dubte aquest web ha assolit un rècord de visites. Un bon i notable rècord absolut.

Però aquest rècord o els premis de "cartró" no han sigut mai, ni són, els objectius d'aquest web. El millor premi d'aquest web, el que més il·lusió pot fer, el més gratificant, és, sense cap mena de dubte, el reconeixement del solivellencs. Els comentaris rebuts. Les mostres de recolzament i de col·laboració. Vosaltres sou el millor dels premis.

De tota manera i com a simple curiositat, podeu prendre nota que al llarg dels dies anteriors i posteriors a la presentació "oficial", aquest web va rebre 1.589 visites, que van veure un total de 16.824 pàgines en només 10 dies (del 2 al 11 de desembre).

És de suposar que la premsa i la radio van tenir molt a veure en aquest fet i que això va fer que gent d'altres contrades es connectés i per tant ha ajudat a aquest augment tan espectacular. No és gaire normal aquesta xifra tan elevada si el web el mirem, sobretot, només els solivellencs.

Però... ja que ha estat així,  aquí queden reflectides les visites rebudes.

 

S'ha parlat de Solivella

Aquests dies s'ha parlat en diversos mitjans de comunicació de Solivella, i més concretament d'aquesta web, de "solivella.net", dedicant-hi unes molt bones paraules al seu contingut. Això vol dir que aquests dies diversos milions de persones han sentit parlar de Solivella. Els mitjans on s'ha fet ressò de Solivella són els següents:

* Nova Conca (13/12/2002)

* Diari de Tarragona (12/12/2002)

* El Punt (7/12/2002)

* El Pati (5/12/2002)

* 20 minutos (5/12/2002)

* Radio -Cadena Cope (4/12/2002)

* Avui (2/12/2002)

* Nova Conca (29/11/2002)

 

www.solivella.com

Vull agrair públicament els espais dedicats a la presentació d'aquest web i a la exposició de fotografies, que s'ha fet des de la web solivella.com, així com les paraules d'elogi en vers ambdós actes.

Amb aquest molt sincer agraïment m'agradaria deixar molt clar que, si bé estic en desacord amb alguns fets -de tots coneguts- que han donat peu a l'origen d'una polèmica -també de sobres coneguda i que no puc donar per tancada mentre no sigui reconeguda la propietat de los fotos motiu de la polèmica- vull expressar el meu públic reconeixement als dos espais publicats i al seu contingut.

Gràcies, doncs, pels comentaris i també a qui els ha escrit.  

 

Passejar per Solivella

Sota el nom de "Passejar per Solivella", aquest cap de setmana (6, 7 i 8 de desembre) l'Ajuntament de Solivella ha presentat dos actes consistents en una exposició fotogràfica retrospectiva, i per altra banda la presentació oficial d'aquest web, que si bé ja té gairebé tres anys d’existència, ara estrena la seva nova adreça de solivella.net.

Els dos actes varen tenir una notòria acceptació, tant pels comentaris que s'hi van dedicar, com per la notable afluència de públic.

 

Inauguració de "La Placeta"

L'Ajuntament de Solivella ha inaugurat aquest cap de setmana (6 de desembre) un nou espai pel ús i gaudiment dels solivellencs, guanyat gràcies a les obres de cobriment de la rasa, que rebrà el nom de "La Placeta".

Per aquest acte l'Ajuntament cedirà el protagonisme de l'acte a les dues veïnes de més edat del carrer García Salado.

FOTOGRAFIES DE L'ACTE

 

"El Periódico" 22/11/2002

El Periódico del dia 22 de Novembre publica la noticia de que l'executiu ha decidit destinar 943.000 € (157 milions de pessetes) per restaurar el castell, fer-hi estudis arqueològics i la recuperació d'elements arquitectònics.

 

El "cas" Marcelino

Tot i les meves reticències a publicar notícies d'aquest tipus, més pròpies d'alguns programes de Tele-5, i pensant que Solivella té prou noticies al cap de l'any -per les quals es pot conèixer el dia a dia del nostre poble- sense caure en la publicació de les noticies negatives o que cap bé li fan al poble, degut als suggeriments -tots ells respectables- d'algunes persones, he canviat el meu parer.

Com podeu imaginar es tracta del "cas" Marcelino. Un affaire que ja ha sobrepassat els límits de Solivella. Que ja ha estat publicat fa dies en diversos mitjans de comunicació, i que avui (dimarts 5 de novembre) és notícia de portada al Diari de Tarragona.

I per no entrar en la publicació de opinions pròpies o alienes em remeto a reproduir el mateix article del diari.

‘On és la Sisqueta?’
La policia investiga la desaparició d'una dona de noranta-un anys, Francisca Ballart, que vivia amb el seu fill, Marcelino Cendrós, i que aviat farà un any que ningú l'ha vist a Solivella
A Solivella ja fa setmanes que els veïns pensen el pitjor, perquè des de principi de desembre del 2001 no veuen la Sisqueta, una dona de noranta-un anys d'edat que vivia amb el seu fill, Marcelino Cendrós, al número deu del carrer Hospital. Un gran interrogant es troba a l'entorn d'aquesta dona molt apreciada pels veïns, que en destaquen sobretot el seu caràcter afable i servicial quan s'hi refereixen. Ahir, el germà de la Sisqueta, en Manel Ballart i Domingo, va declarar al Jutjat de Valls on no s'hi va presentar el fill de la desapareguda, en Marcelino Cendrós, il·localitzable.

Gemma Casalé/Solivella


La darrera vegada que els solivellencs van veure la Sisqueta va ser a primers del mes de desembre, quan el Josep Maria Masdeu Puig, propietari del restaurant Sant Jordi d'aquest municipi de la Conca, la va portar fins al metge per a vacunar-la de la grip. Després, mai més ningú ha tornat a veure la Sisqueta.
«Pels volts de Nadal vaig anar fins a casa seva per portar-li el lot de Nadal que cada any li hem fet arribar i ningú em van respondre. A dins del garatge hi havia el cotxe del seu fill, però ningú em va obrir la porta» explicava ahir al Diari en Josep Maria Masdeu, que durant més de dues dècades va tenir la Sisqueta com a treballadora al seu restaurant.
De fet, d'aquest vincle laboral n'ha perdurat una llarga i fructífera amistat: «Jo me l'estimo molt a la Sisqueta –deia en Josep Maria, mentre afegia–.
Ella va veure com em casava, va veure néixer els meus dos fills, el Cristian i la Mireia, i també va veure i va viure els bateigs i les comunions dels meus fills».

La desaparició
El Josep Maria i també el germà de la Sisqueta, en Manel de Cal Chanes, són dues de les persones que han seguit de més a prop aquesta estranya desaparició, a la qual des de fa unes setmanes s'hi ha afegit la del seu fill, en Marcelino Cendrós, que actualment treballa a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que s'encarrega de fer la recollida selectiva de la brossa a la Conca de Barberà. De fet, a l'empresa se'l considera una persona «molt eficient i molt valorada», segons assenyalaven fonts consultades per aquest rotatiu.
Els veïns, en canvi, assenyalen que en Marcelino Cendrós és «molt esquerp». Habitualment aquest home emprava la sortida de la casa pel garatge que dóna a l'antiga muralla de Solivella, on no hi ha veïns i únicament hi ha magatzems, per evitar el contacte amb els solivellencs, que el definien al Diari com una persona molt «estranya, no gaire pulcra i amb aficions molt rares –per la seva afició a sovintejar cases de cites–».
Les investigacions ara continuen per poder cercar on és en Marcelino Cendrós, que té una seixantena d'anys i fa vida al seu cotxe, per a poder esbrinar què ha passat amb la seva mare, la Sisqueta, per la qual els veïns «faríem qualsevol cosa per ella».
 

Habitatge precintat
Ara fa una quinzena de dies que agents de la 431a Comandància de la Guàrdia Civil de Montblanc, en resposta a una denúncia presentada arran de la desaparició de la Sisqueta, van escorcollar la casa que estava molt bruta i feia molta pudor, i hi van precintar les quatre portes –dues al carrer Hospital i les altres dues a la muralla– que hi accedeixen.
De l'escorcoll, segons han manifestat fonts properes a la investigació, no se n'ha pogut treure res de clar i els veïns es pregunten si la Sisqueta encara continua viva. Pel poble circulen rumors de tota mena, però el cert és que encara no se n'ha tret l'aigua clara. Ahir, després que el germà de la Francisca, en Manel Ballart va comparèixer davant del jutjat, a Solivella continuava una forta expectació per descobrir què passa amb aquest polèmic i conflictiu afer.
De fet, una veïna solivellenca ahir comentava a aquest rotatiu que «jo ja sabia que acabaríem sortint als diaris», mentre passava per davant de la casa de la Francisca Ballart.

DIARI DE TARRAGONA 05/11/2002

"Lus Xipellis" estrenen web

El grup de grallers "Lus Xipellis" ha estrenat un nou web, que tot i basant-se, en gran part, en material (text, fotografies...) d'altres webs ja existents, està realment força bé.

Cal felicitar, doncs, a qui ha tingut aquesta bona iniciativa i encoratjar-los a seguir en aquesta línia de contribució en pro de l'enriquiment cultural de Solivella.

Enhorabona a "lus Xipellis"!!! (si voleu visitar-los, cliqueu aquí)

 

L'onze de Setembre

La Conca va escollir aquest any la població de Pira per celebrar la nostra Diada. A més de l'assistència de molts solivellencs a l'acte, va ser el nostre Cor Parroquial qui va tenir l'honor d'interpretar el nostre himne nacional: Els Segadors.

Concurs de màscares

Coincidint amb la Diada, la parròquia va organitzar un concurs de màscares. A la una del migdia es va fer la entrega de premis per part de mossèn Joan Francesc, l'organitzador del concurs.

Concert del Cor Artesenc

A continuació del concurs de màscares va actuar el Cor Artesenc, que va dedicar la seva primera part a cantar poemes de mossèn Cinto.

La celebració de la Diada

A les sis de la tarda, a la plaça de Sant Joan, l'ajuntament va convidar a una "xocolatada", mentre esperàvem el moment de cantar tots junts Els Segadors.

El comiat dels mossèns

Mossèn Albert Palacín i mossèn Joan Francesc Amigó canvien de parròquia i deixen Solivella. Desitgem que aquest comiat no sigui de plànyer per part dels solivellencs.

De totes aquestes noticies en podeu veure un recull fotogràfic a l'apartat dedicat a "Les nostres festes", o bé directament "clicant" aquí: L'onze de Setembre

 

La Festa del Sagrat Cor

Com és tradició a Solivella el dia 9 de Setembre es va celebrar la festa que, tenint com a origen un vot del poble, dediquem al Sagrat Cor de Jesús.

Poques poblacions poden presumir com la nostra de poder commemorar una festa per 258ena vegada. I nosaltres no únicament hem arribat a aquesta xifra, sinó que cada vegada fem la festa més lluïda.

La primera pedra dels nous locals socials

El passat dia 15 d'Agost, coincidint amb el dia més important de la nostra Festa Major, va tenir lloc l'acte més esperat i desitjat per tots els solivellencs. Per part del Delegat del Govern de la Generalitat, Cèsar Puig, i del nostre alcalde, Josep Maria Casamitjana, es va posar la primera pedra del gran projecte lúdic que es portarà a terme als antics locals de "La Societat".

 

La felicitació a les "Maries" de Solivella

Com cada any, l'Ajuntament ha aprofitat el dia de la nostra Festa Major per felicitar a totes les nenes, noies i dones que, aquell mateix dia, celebren el seu sant. Felicitats doncs a les Maries, Assumpcions, i a totes les que celebren el seu sant!  (Imatges de l'acte)

 

Els nostres grallers estrenen mocador

El nostre grup de grallers, "Lus Xipellis", van estrenar un mocador pel coll, d'un color groc molt vistós, aquesta passada Festa Major. Fet que queda perfectament recollit en una nova imatge que s'ha afegit a la pàgina dedicada a ells en aquest web.

 

25é aniversari dels nostres gegants

Aquesta Festa Major els Gegants de Solivella han estat els protagonistes! Celebraven els seu 25è aniversari. Enhorabona i per molts anys! Com a regals d'aniversari van tenir uns nous vestits i un monòlit, erigit a la plaça de Sant Joan, i ofert pel Grup Cultural de la Dona. Però a més, els geganters van ser els que van tenir l'honor de fer el pregó de la Festa Major. I per si no n'hi hagués prou, ells van ser els encarregats de descobrir les plaques dels tres carrers que han canviat de nom.

Canvi de noms d'alguns carrers

Un dels actes que es van celebrar durant el decurs de la Festa Major, concretament el diumenge dia 18, va ser el de canviar alguns dels noms de carrers de Solivella. L'Ajuntament va cedir el protagonisme al grup de geganters del nostre poble, precisament per que aquest any, a més de celebrar el seu 25 è. aniversari, aquesta Festa Major els gegants han estrenat un nou vestuari.

Ja es poden veure canviats els noms a l'apartat "Els carrers de Solivella", on a més hi han algunes de les fotografies d'aquest acte.

Nit d'havaneres

El passat 10 d'agost va tenir, dins del programa d'aquest any de "Nits a la Fresca", organitzat per l'Ajuntament, un recital d'havaneres a la plaça Major, amb la participació del grup "Mariners de Terra Endins". L’assistència de solivellencs i d'estiuejants, al fer-se en divendres a la nit, va ser força nombrosa, com queda reflectit a les imatges publicades, dins d'aquest web, a l'apartat dedicat a "Les nostres Festes".

Final del curset de natació

El dissabte dia 3 d'agost ha finalitzat del curset de natació a la piscina. Com en anys anteriors s'ha fet amb el protocol·lari repartiment de medalles.

PER VEURE LES FOTOGRAFIES

Ramon Orpinell i els castells

El passat divendres, 28 de Juliol, va tenir lloc a l’església una interessant xerrada, dins del programa de "Nits a la Fresca", a càrrec  de Ramon Orpinell Vilarroig, que va tenir com a tema "Els castells com a dinamitzadors turístics a la comarca" i que va tenir una notable assistència.

 

El Josep Ballart primer classificat de la seva categoría a les 24 hores

El Josep Ballart de cal Cara ha quedat desè de la general al finalitzar les 24 hores de Montmeló i primer de la seva categoria, d'un total de 69 participants inscrits. En veure't a la televisió a la part més alta del podi, celebrant el teu triomf, no varem oblidar el moment que el nostre alcalde, en Josep Maria Casamitjana,  pocs minuts abans de començar la cursa, et va desitjar tota la sort del món i et va fer arribar tot el suport d'un poble. Per aquest motiu es va desplaçar expressament a Montmeló, per dir-te que tot Solivella et recolzava i et desitjava el millor. I tu no has fallat! Has tingut el millor lloc que tots hauríem desitjat.

Josep Ballart a les 24 hores

Al davant de la Yamaha amb la que va quedar 1er. classificat de la seva categoria .

 

Sant Cristòfol

El diumenge, 14 de Juliol es va celebrar la diada de Sant Cristòfol, i com és tradició, es va procedir a la benedicció dels vehicles per part del mossèn.

 

El dinar parroquial

El passat dissabte 6 de juliol la parròquia de Solivella va organitzar el tradicional dinar de germanor, que va consistir en una paella cuinada per les senyores del consell parroquial i les catequistes. Dues monumentals paelles que, tot cal dir-ho, els hi van sortir excel·lents!! En podeu veure les imatges gràfiques (també les del any 2001) a l'apartat dedicat a "Les nostres festes - Dinar parroquial".

 

"EL PERIODICO" diumenge 9 de juny

El suplement de "El Periódico" del passat diumenge dia 9 de juny, dedicat als vins de Catalunya, va publicar una fotografia treta d'aquesta web (Cooperativa número 23) per a referir-se als vins de la Cooperativa de Solivella. Tot i haver-se publicat sense el permís corresponent, podem donar-ho per bo, doncs és una manera més de donar a conèixer el vi de Solivella i el poble en si mateix. Això, a més, vol dir que "El Periódico" ha estat dintre de les més de 11.000 visites que ha tingut, des de la seva creació fins a avui, aquesta web, i que han sabut donar-li una molt bona difusió.

 95 anys

La vigília del dia de Corpus, el Grup Cultural de la Dona va homenatjar a Dolors Travé Iglesias en el seu 95è aniversari. Per molt anys!