Desembre '03

Enquesta sobre el nou Ajuntament

La web del jovent de Solivella, demostrant les seves inquietuds per tot el que pertany i fa referència al nostre poble, està fent una enquesta per valorar, segons els vots rebuts, la gestió del nou Ajuntament.

Una vegada més i per aquesta manera d'implicar-se en el dia a dia de Solivella, cal felicitar a la web del Jove Solivellenc per la iniciativa que han tingut.

Per afegir la vostra opinió en forma de vot, només cal que aneu a "Enquesta" de la web www.jove-solivellenc.tk on podreu, a més, veure els resultats que es donen en aquest moment.

Col·laboració

Vull agrair públicament aquest e-mail que he rebut, en el qual hi ha, adjuntades, quatre fotografies de l'Orquestra Yolanda, on es pot destacar com a original la manera de fer publicitat, doncs com podreu veure, junt a les fotografies dels vocalistes hi ha escrita la lletra d'alguna cançó de les que, en aquells anys, devien estar de moda. D'aquesta manera, és de suposar, s’asseguraven que el que rebia aquell full publicitari el guardaria, encara que només fos per aprendre’n la lletra de les cançons, i recordaria el nom de l'Orquestra Yolanda.

Han passat molts anys i s’han descobert noves tècniques de màrqueting i de publicitat, però cal reconèixer que aquesta no era gens dolenta.

Hola,  he visitat la vostra pagina Web. El meu pare era el vocalista del'orquestra Yolanda i tinc " el sancionar" escanejat per si el voleu penjar a la vostra pagina Web en el apartat d'orquestres.. Espero que aquesta informació os faci servei.
Salutacions i fins aviat
Carme Capdevila

Moltes gràcies per la teva col·laboració i contribució a enriquir una part de la història de Solivella. La d'aquelles orquestres que, des de la postguerra fins els anys 60 van ajudar, no només a distreure i a fer més feliços al solivellencs, sinó també a donar a conèixer el poble de Solivella a molts altres indrets.

  Per veure les 24 fotografies de les orquestres  

Premis Culturals de la Conca

Aquest diumenge, 14 de desembre, s'han lliurat a la sala noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal, els Premis Culturals de la Conca de Barberà.

A l'acte hi van assistir diversos representants dels municipis de la nostra comarca, expecte els de la nostra població com ja han fet en altres actes de caire cultural (vegeu en aquesta mateixa pàgina la Presentació de la Ruta del Cister ), doncs ni l'alcalde de Solivella, ni el regidor de Cultura van fer acte de presència, tot i haver estat degudament convidats.

És una demostració més de la importància que donen a la cultura al nostre Ajuntament?

Enllumenat nadalenc

Aquest any Solivella s'ha engalanat amb aires nadalencs, no només posant un vistós enllumenat a les entrades de la població i a la plaça Major, sinó recomanant que es posin a les finestres i balcons motius lluminosos que tinguin a veure amb el Nadal.

     alguns exemples 

Merescut homenatge

Aquest dissabte, 13 de desembre dia de Santa Llúcia, la santa que vetlla per la salut dels nostres ulls, l'Ajuntament de Solivella en nom de tot el poble, ha expressat el nostre agraïment, en forma de homenatge, a una persona que ha dedicat gran part de la seva vida a vetllar per la salut salut dels solivellencs. Doncs la senyoreta, com així molts convilatans anomenaven i anomenen a l'Antònia Codina, la persona que per més de quaranta anys va regentar la nostra farmàcia, des de la seva arribada l'any 1963 fins enguany, ha arribat a la seva merescuda jubilació.

Aquest acte, que es va celebrar de forma íntima a la Casa de la Vila, va consistir en reiterar-li, en nom de tots nosaltres, el nostre reconeixement per la gran tasca que ha fet al llarg de tots aquests anys pels solivellencs, fent-li a més entrega d'una placa com a record del nostre agraïment.

La sala gran del "Sindicat"

Qui vulgui recordar com era la sala gran del Sindicat, aquell lloc on tantes sessions de ball, de cinema i també algunes obres de teatre, s'hi havien fet, poden visitar-la anant a  "Records Solivellencs"

Discomòbil

A l’apartat de la Festa Major '03, i més concretament a la part dedicada a la "discomòbil", s’hi poden veure tres noves fotografies que m'ha fet arribar un dels Dj's que van animar les vetllades. En Josep Tarragó Castro. Moltes gràcies. Per les fotos i per la música que vareu saber escollir.

Bones Festes

Al igual que en anys anteriors, en encetar el mes de desembre, aquesta web s'ha guarnit amb motius nadalencs, el senyal inequívoc de que s'acosten les festes d'hivern. Les festes que tenen com a dia més assenyalat el de Nadal.

Des d'aquí, doncs, rebeu els millors desitjos de Bones Festes per tothom!  

 

Novembre '03

 

Premi "Aires de la Conca"

El passat divendres, dia 28, es va reunir el jurat qualificador del VII Premi Biennal "Aires de la Conca", del que l'autor d'aquesta web en va formar part una vegada més, a la seu de l'Arxiu Històric Comarcal de Montblanc.

Després d'una llarga deliberació, el premi va ser concedit a l'obra "Els anys de l'estraperlo a la Conca de Barberà (1940-1951)". Un cop oberta la plica es va veure que la seva autoria corresponia al Sr. Josep Recasens i Llort, que ja havia sigut guardonat amb l'esmentat premi a la 5ª edició, i amb l'obra "L'anomenat "año de la Victoria" a la Conca de Barberà.

L'obra guardona aquest any, a més de tenir un magnífic i agradable redactat, té un extraordinari treball d'investigació i de documentació. Un treball que pot tenir un gran interès per tothom, però de manera particular pels habitants de la Conca. Més concretament encara pels solivellencs, doncs a més de veure perfectament reflectits aquells anys de la postguerra, hi podrem llegir moltes referències a Solivella.

Jornades Culturals

El dimecres dia 19 i formant part del cicle de "Jornades Culturals" organitzades pel Grup Cultural de la Dona de Solivella, va tenir lloc una conferència sobre la obra de l'historiador montblanquí Sr. Josep M. Contijoch, "Sidi Ifni '57".

La xerrada va anar a càrrec del propi autor i va versar sobre les pròpies experiències viscudes a la guerra d'Ifni (1957-1958) dels que van ser els últims territoris del que encara s'anomenava Imperi Espanyol.

La conferència, que va durar aproximadament una hora, va ser seguida amb molt interès per part dels assistents.

Resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya
Resultats a SOLIVELLA

 

CiU

ERC

PSC

PP

ICV

2003

170 vots

  99 vots

  58 vots

  36 vots

  10 vots

 

44'85 %

26'12 %

15'30 %

  9'50 %

  2'64 %

1999

182 vots

69 vots

92 vots

67 vots

0 vots

 

41'27 %

15'65 %

20'86 %

15'19 %

0

Resultats a CATALUNYA

CiU

PSC

ERC

PP

ICV

 

46 escons

42 escons

23 escons

15 escons

  9 escons

 

Respostes

Respostes a algunes preguntes i comentaris que he rebut, tant verbalment com d'algun e-mail, i vist que tots ells tenen en comú els mateixos temes:

* La fotografia de la postal número 3, "L'església i el Tallat", no ha estat manipulada. Esta tirada des del camí de Pira, amb un teleobjectiu de 15 augments. Exactament des del mateix lloc que la número 11 ("Panoràmica") com podeu comprovar si feu una ampliació d'aquesta darrera.

* Respecte a les preguntes sobre el "Diari de la Creu" número 5, que heu vist alguns que viviu en altres indrets de Solivella, s'ha fet com en anys anteriors únicament pels veïns i com a record del dinar que vam fer. Respecte a si se'n tornarà a fer un per tot el poble, com el que es va repartir per Sant Isidre, cal recordar que aquell va ser un  fet excepcional, doncs dins dels actes de cloenda del centenari de la Cooperativa, va ser aquesta entitat qui va sufragar el tiratge i qui va voler obsequiar als solivellencs amb la publicació.

No crec que sigui necessari recordar que a Solivella tenim la sort de poder gaudir d'una magnífica revista trimestral, el Gira-Sol, que ens manté perfectament informats dels esdeveniments més importants del nostre poble. Per tant, el més probable és que el Diari de la Creu no torni a ultrapassar les "fronteres" del barri.

De tota manera és un tema a estudiar. Potser fer-ne un a l'any, com a resum de les notícies que s'han publicat en aquest mateix apartat de la web, és una idea a tenir en compte.

Nou "aire" a la web del "Jove Solivellenc"

La web del jovent ha sofert una magnífica renovació i transformació, doncs a més del seu nou aspecte, molt més modern, inclou algunes tècniques que, fent-la molt més agradable, ajuden a moure's molt millor a través dels interessants continguts que inclou.

Una vegada més aquest jovent ens dóna mostres de saber fer les coses, demostrant la seva dinàmica positiva en vers Solivella i els assumptes que hi tenen relació.

Sortosament divendres passat, a la reunió celebrada a l'Ajuntament a fi i efecte de crear una Comissió de Festes, se'ls va tenir en compte. Sembla ser que els seus dots d'organització i de sacrifici demostrats, de manera totalment desinterasada, la passada Festa Major, organitzant el campionat de botifarra i les gimcanes, han estat reconeguts.

 

VISITEU LA SEVA WEB A:  http://www.jove-solivellenc.tk/

Els solivellencs

Segurament que tots estarem d'acord si diem que l'element més important que conforma la historia d'un poble són les seves persones. Unes persones que, des de petits, han format i formen part activa del desenvolupament de tot poble i de tot país. I unes persones que, de més grans, tindran la responsabilitat de portar les regnes d'aquest poble i de saber dirigir-les per bons camins.

A tots ells, a tots vosaltres i a tots nosaltres, van dirigides les pàgines d'aquesta web, però molt especialment en som protagonistes i ens hi veiem reflectits, a les pàgines dedicades a "L'escola".

Doncs bé, gràcies a la recerca i col·laboració per part de la Rosa Maria Miret i Benet, la mestra i directora de la nostra escola, avui aquestes pàgines s'han enriquit amb vint noves fotografies on hi queden reflectits una molt bona part dels joves solivellencs de les dues últimes dècades.

Moltes gràcies Rosa-Mari !

Octubre '03

Postals de Solivella

Una web dedicada en exclusiva i per complert a una població, no en pot tenir prou en voler ser la referència més important per conèixer la seva història. Tampoc n'ha de tenir prou reflectint en ella les diverses transformacions que ha sofert des del seu passat al actual present, per tal de donar a conèixer la Solivella d'ahir i la d'avui. Cal, com es diu en la seva pàgina de benvinguda, que segueixi sent una web dinàmica. I una de les maneres de demostrar aquest dinamisme és anant-la enriquint de nous continguts.

Amb el nou contingut que es presenta avui, no hi ha cap altra pretensió més que la de voler obsequiar als solivellencs que la visiten, amb una bona col·lecció de postals del nostre poble. Una sèrie de postals on s'ha buscat, sobretot, la bona qualitat de les seves imatges. Unes postals que podrem, a partir d'ara, utilitzar per "fer poble", enviant-les, ja sigui directament per internet, o bé pel correu tradicional, per donar a conèixer, encara més, Solivella.

Amb el desig, no únicament de que siguin del vostre gust, sinó de que en feu un molt bon ús, quedeu convidats a veure-les a  "Postals de Solivella"

Dinar de germanor

Com s'ha fet en aquests darrers anys, els veïns de "La Creu" han celebrat el seu ja tradicional dinar de germanor. En aquesta ocasió es van reunir trenta-sis persones. El lloc on van celebrar la trobada va ser, com en anys anteriors, al restaurant Sant Jordi de la nostra població

Noves pàgines

Aquest mes d’octubre solivella.net s'ha enriquit amb 24 noves pàgines. La majoria d'elles, tret de quatre noves fotografies de l'Orquestra Celi, cedides pel Vicenç Castro (Navarro), corresponen a carrers de Solivella, especialment al carrer Mig, la Carretera, la Ravaleta i el carrer Major.

  un exemple de les novetats  

 

Setembre '03

"Amunt el teló"

Com es diu en l'argot del món del teatre: Amunt el teló, comença la funció. Perquè avui, 19 de setembre, ha desaparegut el "teló" de La Societat. Avui s'ha enderrocat, finalment, la paret d'aquell edifici històric que, com un teló d'un teatre, ens impedia veure l'escenari. L'escenari on, si tot va com té d'anar, acollirà aquell important projecte del nou local social que, si em fan cas, hauria de conservar el seu nom d'origen, com a record i homenatge a aquells primers solivellencs que van creure en l'associacionisme, i que van fer que aquell indret es conegués amb el nom de La Societat. Aquest edifici històric és el que van adquirir cap els voltants del 1917, i que havia fet construir l'any 1891 el Magí Castro (de cal Musset), perfectament condicionat per poder tractar-hi la seva verema i amb cups per poder encabir-hi el vi.       fotografia de record

Contenidors ecològics

Mitjançant una nota de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Solivella ens hem assabentat que es posaran uns contenidors al camp de futbol, per poder llançar-hi tots els elements voluminosos, tòxics, o contaminants, que s'hagin originat o es puguin generar a les cases de Solivella.

Aquestes deixalleries mòbils les podrem utilitzar des del 30 d'aquest mes, fins el 6 d'octubre. L'horari per abocar-hi les deixalles és de 9 a 13 i de 16 a 18.

A la mateixa nota hi podem trobar uns quants consells que val la pena de guardar i fins i tot d'emmarcar.

La pregunta que m'han fet arribar, i que ens fem molts, és el per què va utilitzar el nostre Ajuntament per fer les funcions de repartidor d'aquests fulls al Sr. Ricard Gatius, havent-hi, com hi ha, funcionaris municipals, però fent-ho fer a ell, a més en un horari ben estrany com és a la mitjanit.    

Presentació de la Ruta del Cister  (17 de setembre)

Aquest vespre ha tingut lloc, al Palau de la Generalitat, la presentació del projecte "Ruta del Cister: impuls 2003-2006", un molt important projecte que, per portar-se a terme, uneix els esforços de les conselleries de Cultura; Treball, Indústria, Comerç i Turisme, i d'Agricultura. Un projecte que té com a finalitat, no únicament promoure els tres monestirs cistercencs, sinó la de impulsar el desenvolupament cultural i turístic de les poblacions de les tres comarques.

L'acte ha estat presidit pel Conseller de Cultura, l'Honorable Sr. Jordi Vilajoana i ha tingut com a destacades intervencions, les del Pare Prior del monestir de Poblet, la del Director General de Turisme, Sr. Xavier Civit, i la del solivellenc i Director General de Patrimoni, Sr. Josep Maria Sans i Travé.

A aquesta presentació, a la que han assistit prop de dues-centes persones, s'hi han donat trobada representats dels tres consells comarcals, les institucions més representatives, i els ajuntaments de gairebé els 65 municipis. I dic gairebé, perquè cal lamentar que, apart del ponent, l'únic representant de Solivella a l'acte del Palau de la Generalitat hagi estat jo mateix i ningú més.  

Noves pàgines de la gimcana

Gràcies a la sempre desinteressada col·laboració, però mol útil i d'agrair, d'en Joan Miquel Llort s'han pogut afegir unes noves pàgines a les gimcanes que s'han fet, pels més menuts, aquest passat mes d'agost.

Així, doncs, al mateix apartat de la Festa Major, i més concretament al de "gimcanes", s'han afegit 17 noves pàgines de la gimcana que va organitzar aquest dinàmic grup de jovent el passat dia 22 d'agost.

Un cop més cal agrair des d'aquesta web, tant al Joan Miquel per la seva col·laboració a solivella.net, com a ell mateix i a tot el grup de jovent per tot el que han estat organitzant i portant a terme a Solivella (campionat de botifarra, les dues gimcanes, jocs infantils del dia 6, la capella del Sagrat Cor de la Plaça, etc.) i que ens han ajudat a millorar les festes i a fer que, tots plegats, les hàgim pogut gaudir millor.

Obsequi de la Rosita Iglesias al Grup Cultural de la Dona

El diumenge, 7 de setembre, en sortir de Missa Major, el Grup Cultural de la Dona ha rebut de mans de la Rosita un càntir, amb la imatge de la Mare de Déu, que va encomanar precisament per lliurar-lo al Grup. L'acte ha tingut lloc als baixos de cal Colometes, on encara roman exposada la seva magnífica col·lecció. La presidenta del Grup ha correspost amb un ram de flors. 

Comencen els preparatius pel Sagrat Cor

Avui dissabte, a tres dies vista de la festa dedicada al Sagrat Cor, s'han començat a veure ja les preparatius.

Alguns del carrers han començat de bon matí a tenyir les serradures (fotografia:carrer Major) i a penjar guirnaldes i llums, i en acabar el dia encara estaven treballant per un millor lluïment de la Festa.

Concert a l'església

Unes noranta persones van assistir, a les nou del vespre a l'església, al concert que va oferir la coral Espinavesa de Valls, dins del programa d'actes de les festes del Sagrat Cor.

 El concert que va tenir dues parts va oferir un ampli repertori de cançons, la majoria de les quals eren tradicionals catalanes, que van ser fortament aplaudides pel públic que va assistir-hi.

Un altre premi pel Ramon

Un any més el nostre veí, el Ramon Querol (Segarreta), ha guanyat el primer premi dels raïms que s'han presentat a l'Espluga en una nova edició de la Festa de la Verema.

Aquest any el nostre Ramon ha guanyat el primer premi de raïm de la varietat "trepat", amb una peça que va pesar 1.830 grams.

Enhorabona Ramon! És el quart any que t'emportes un primer premi, i esperem que no sigui la darrera vegada que representes a Solivella, doncs amb viticultors com tu sabem que tenim l'èxit assegurat i que seguiràs donant bon nom i fama a Solivella.

Jocs infantils a la plaça

El grup de jovent de Solivella va organitzar aquest dissabte, 6 de setembre, a les sis de la tarda, i dins del programa de les festes del Sagrat Cor, uns molt entretinguts jocs per la canalla del poble. Aquest jocs van fer reviure, fins i tot al pares, tota una colla de maneres d'entretenir els infants que semblava ja oblidada. Es van tornar a veure competicions de carreres de sacs, curses amb la patata i la cullera, o per parelles amb les cames lligades..., i moltes proves més que els organitzadors van saber portar amb gran destresa i amb molt de ritme.

Tot seguit es va servir un berenar de coca amb xocolata a la badia.

      fotografies

Reportatge de la Festa Major... i d'altres maneres de passar el mes d'agost

Finalment avui (3 de setembre) podreu trobar ja un extens reportatge de 197 pàgines dedicades, no únicament a la Festa Major, sinó a tot el què s'ha pogut fer a Solivella aquest passat mes d'agost per donar una mica de color al mes de vacances per excel·lència.

Així, doncs, aquí veureu des d'actes merament culturals, com la conferència del doctor Gómis, a maneres de divertir-nos, com en el "rodeo" de rucs, admirant l'espectacle del correfoc, anat una estona a la piscina o al seu bar, ballant una mica a l'envelat, o veient com es diverteix la canalla amb la festa de l'escuma, o a la gimcana, o en els jocs purament per ells (però per això cal mirar els de l'any passat) i moltes altres coses que ens han omplert el mes d'agost.

 Si voleu recordar, doncs, el mes d'agost cliqueu aquí

Agost '2003

Agraïment

Vull agrair públicament una puntualització que he rebut, fa uns dies, de la Maria Pilar Cartañá (cal Ganso), referent a un error en la data d'una de les fotografies dedicades a "L'escola". Un cop fetes les corresponents verificacions, per les quals encara he pogut parlar amb alguna de les alumnes que surten a la esmentada fotografia, he rectificat l'any, que correspon al 1915.

Moltes gràcies, Maria Pilar!

Nova presidenta al Grup Cultural de la Dona

Fa ja dies va ser elegida presidenta del Grup Cultural de la Dona, la Sra. Anna Tarrés Cendra. Aquest fet, important per si mateix, ho és més encara si tenim en compte que és la primera vegada que aquest Grup té una presidència nascuda del resultat d'unes votacions. Encara que, de moment, només s'ha canviat aquest càrrec, aquest pas que s'ha donat s'ha de valorar molt positivament.

Dues coses queden per afegir. Un reconeixement molt sincer a la Concepció Tarragó, per tota la gran tasca que va fer com a fundadora i presidenta, al llarg de tots aquests anys. I també, evidentment, felicitar a l'Anna, desitjant-li tot el millor en aquest càrrec, al mateix temps que com he fet en un passat i com sempre, li ofereixo, modestament, tota la col·laboració que puguin precisar. 

Comentari rebut

Sembla que la Núria de Gispert s'ha quedat sense feina. Segons he llegit a l'altra web de Solivella ara deu estar a l'atur.

Dic això perquè en una fotografia del pregó de la Núria Feliu diu que el Sr. Anton Anglés és el "Conseller de Governació". Recony qui ho havia de dir? Ara podrem presumir de tenir una altre solivellenc il·lustre.

Una "cargola"

 P.D. A veure si prens exemple i poses d'una vegada les teves d'aquesta festa Major tan mal organitzada que hem tingut doncs des de que ha entrat aquest nou ajuntament tens la web molt abandonada.

Aclariment: No té res a veure el canvi d'Ajuntament, ni crec que sigui correcte el terme "abandonada". Des de la festa de Sant Joan fins ara, s'han posat, aproximadament, 60 pàgines més.

Però tens raó respecte als dos comentaris de la Festa Major. Per la meva part prometo que, abans d'una setmana, estaran posades més d'un centenar de pàgines dedicades a la Festa.

No tens raó al dir al dir que el Sr. Anton Anglès li pot prendre la cadira a la Sra. Núria de Gispert, doncs l'actual conseller de Governació és l'Hble. Sr. Josep Maria Pelegrí.

Conferència del doctor Pere Gomis
El doctor Pere Gomis, metge de Solivella, ha donat una molt interessant conferència, organitzada pel Grup Cultural de la Dona de Solivella, que ha versat sobre les malalties psicosomàtiques. Com el seu nom indica ha parlat de l'estreta relació que hi ha entre les malalties pròpiament físiques i la seva repercussió en l'estat d'ànim, del propi pacient, tant amb ell mateix com en el seu entorn.    

  Fotografies de l'acte

Actuació del Cor Parroquial i dels grallers "Lus Xipellis"

Aquest vespre (9 d'agost) i dins del programa de "Nits a la Fresca" han tingut una molt lluïda actuació a l'església parroquial els dos grups musicals de Solivella. Han obert i tancat l'acte, des del exterior, el grup de grallers "Lus Xipellis". Entremig les veus del nostre Cor Parroquial ens han obsequiat amb un magnífic recital que ha començat amb els cors de Nabuco i que ha continuat amb cançons catalanes.     Fotografies del concert 

La carretera ha estat tallada 15 minuts

Avui, 9 d'agost, la carretera C-14 ha estat tallada a Solivella per un període de temps superior als 15 minuts.

Aquesta pacífica i alegre "manifestació" ha estat deguda al doble bateig del Ferran i la Maria. Enhorabona!

 

  Fotografies de la festa 

Petit incendi a l'església

El passat dimecres, 6 d'agost, prop de les sis de la tarda, es va produir un curtcircuit en uns fils d'electricitat dins d'un armari de la sagristia de l'església, que va originar un petit incendi a les catifes que es guardaven al seu interior. L'arribada, poc després, de les dones que anaven a Rosari va donar l'alarma i, sortosament, van poder comprovar que la manca d'aire a l'interior de l'esmentat armari va fer que el foc s'ofegués per si mateix. Les úniques pèrdues a lamentar son les catifes que s'hi guardaven, a més d'haver-se embrutat els pendons que també es guarden al mateix armari.

FESTMAJOR '2003

Dia 10 d’agost

Mati a partir de les 8h

CONCURS DE BOTIFARRA

Restaurant Sant Jordi

Dia 13 d’agost

A les 7 de la tarda Gimcana Ecològica.

A les 22 hores, a la Plaça de la Diputació: Cinema a la Fresca

Amb la projecció de la última pel·lícula de JAMES BOND

“MUERE OTRO DIA" 

Dia 14 d’agost

Pregó de Festa Major a càrrec de la cantant NURIA FELIU

Sangria per a tothom, patrocinada per Caves Sans Travé.

A les 12 correfoc a càrrec del grup de Diables “Rigor Mortis” amb espectacle

Festa de la Cervesa amb disco mòbil

Dia 15 d’agost

Missa Solemne

A la sortida ballada dels nostres gegants  a la plaça

A la tarda a les 18 h RODEO DE RUCS. Lloc: camp de futbol

Ball de Tarda i Nit a càrrec del conjunt SOFFIÇAO

A l'acabar Disco-mòbil

Dia 16 d’agost

Pedalada popular organitzada per el grup de ciclistes

Esmorzar popular amb arengada

A les 12 del migdia festa de l’espuma per als mes petits. Lloc Plaça Diputació.

A les 18 hores TIR OLÍMPIC, organitzat per la Societat de Caçadors Verge del Tallat.

Lloc: abocador municipal.

Ball de tarda i nit amb el conjunt

PARIS LA NUIT

A  l’acabar Disco-Mobil

Dia 17 d’agost.

A les 10 del matí VIII Trobada de gegants

Lloc: Passeig Dr.Carles Balaguer i Farras

COLLES PARTICIPANTS

Borges Blanques

Calafell

Barri del Serrallo

La Mafumada

Padrell de Sió

Vimbodí

Figuerola del Camp

Montblanc (Barri de Montserrat)

Solivella

A la tarda de 17 i fins a les 19 hores, Tradicionals jocs de cucanya:

Curses de Sacs, trencar l’olla, joc de la patata, curses de bicicletes, caça de la gallina, pujar al pal.....

A les 20h. Ball de Tarda per  ACUARIO 2.

Nit a les 12h. Revista  cómica de “EL MOLINO 2003”

Lloc: plaça Diputació.

A la pista poliesportiva Disco Mòbil

Dia 18 d’agost DIA DEL GOS

A les 17'30 hores: Gimcana infantil

A les 9 del vespre Sopar popular (pa amb tomàquet) i BALL

EXPOSICIONS

-Taller Catala-Ripoll  Pintura, dibuix i ceràmica.

-Rosa Iglesias Obradó  Càntirs 

-Trini Baltà  Vestits de Paper

POSTAL DE SOLIVELLA: Si voleu notificar a algú la nostra Festa Major i, a la vegada, obsequiar-lo amb una postal de Solivella, podeu fer-ho clicant aquí  

NOTA: A fi i efecte de donar una millor resolució a la fotografia, teniu de tenir una mica de paciència per esperar que descarregui la postal.

 

Curset de natació

El dissabte 2 d'agost ha finalitzat el curset de natació a les instal·lacions municipals de la piscina. 

L’escut

Aprofitant que per primera vegada, des del passat 10 de juny, podem veure dibuixat (al rètol informatiu de la paret de l’església) el primer escut oficial que, molt probablement, tindrà el nostre municipi si es segueixen les indicacions donades des de la Direcció General d’Administració Territorial, s’ha incrementat en aquest web el capítol dedicat a "El nostre escut".

A més del ja esmentat, que ja hi constava, aquest mes d’agost s’ha enriquit aquest apartat amb uns quants diferents segells que s’han utilitzat, en diferents èpoques, per segellar tot tipus de documents. També s’hi han incorporat alguns escuts, fets en pedra, que es poden veure al nostre poble.

 

Juliol '2003

Dinar dels "Jubilats"

Al restaurant Sant Jordi de la nostra població, s'han reunit aquest diumenge dia 20, una molt bona representació de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Solivella, per celebrar el ja tradicional dinar de germanor que organitzen cada any. Enguany han assistit unes 130 persones a l'àpat, les quals van estar acompanyades per l'alcalde en funcions, Sr. Anton Anglès.

Sant Cristòfol

Aquest diumenge, 20 de juliol, s'ha celebrat la festivitat de Sant Cristòfol, un màrtir de l'Àsia Menor a qui ja es rendia culte al segle Vè. El seu nom, en grec, significa portador de Crist i va lligat a una de les llegendes més belles i significatives de la tradició cristiana.

Mossèn Solanes va procedir a la tradicional benedicció dels vehicles des del monument de La Creu.

3 fotografies de l'acte

Sopar d'estiu

S'ha celebrat, dins del programa de "Nits a la Fresca", el tradicional sopar popular que, com en anys anteriors, s'ha fet a la plaça de La Diputació. Una remodelada plaça que ha donat cabuda als, aproximadament, dos-cents solivellencs que s'hi han donat cita per degustar la cassola de tros que han cuinat la colla de La Fuliola.

Després del sopar hi ha hagut una bona estona de ball, amenitzat per un "dj" de luxe, l'Ignasi Corbella, el Petxina, que ha fet més vàlida que mai la frase aquella de que "els vells rockers no moren mai".

    Fotografies de Josep Ramon Corbella a "Nits a la Fresca"  

Mal fet (04/07/03)

A l’hora de confeccionar el programa de les “Nits a la Fresca”, el regidor de Cultura del nostre Ajuntament va optar unilateralment per incloure l’actuació del Cor Parroquial sense que la major part dels seus components en sabessin res. Mal fet.

Però encara és pitjor que en el moment en que ho veuen anunciat en el programa, s’assabenten que, a més, tindrien d’actuar sense cobrar.

I encara està més mal fet crear un agravi comparatiu. Perquè em sembla molt bé que l’Ajuntament vulgui fer estalvis, però no m’ho sembla tant si per on tenim de començar a fer-ne és en qüestions culturals. I molt menys encara si aquest fet comporta un agravi comparatiu com el present, doncs si s’han programat pel mateix dia dues actuacions de caire musical, la del grup de grallers “Lus Xipellis” i la del Cor Parroquial, no és de justícia que mentre els primers rebran una quantitat de diners, als segons se’ls vulgui fer actuar de franc.

De tota manera, insisteixo, no és per aquí per on es tenen de fer els estalvis. I molt menys, per intentar justificar-ho, retreure que per l’Onze de Setembre van actuar sense cobrar. Cal refrescar la memòria i recordar que el Cor Parroquial va actuar per aquella data a Pira i, evidentment, cobrant. Si al que volen referir-se és a cantar “Els Segadors” a la plaça de Sant Joan, com si es tractés d’una actuació, no es vàlid com a exemple. Però, a més, si van fer-ho sense cobrar, com a mínim n'estaven assabentats anteriorment a la acceptació.

De tota manera, probablement, aquest no serà l’únic intent de retallar diners per fomentar aspectes culturals de Solivella. Malauradament a finals de novembre en tindrem de tornar a parlar, doncs una de les primeres decisions que, sembla ser, van prendre els nous membres d’aquest Ajuntament, és la d’estalviar la molt considerable quantitat de 84 € a l’any.

Però aquest és un altre tema que deixarem per més endavant, com he dit abans, ja en parlarem al novembre.

 

Juny '2003

Nits a la fresca

Un any més l'Ajuntament ha elaborat un programa per fer gaudir als solivellencs d'unes nits diferents i més distretes: Les "Nits a la Fresca".

El programa que han elaborat per aquest estiu 2003, és el següent:

*Dissabte dia 5 de juliol

Després de molts anys es tornarà a sentir aquella flaira de la cassola de tros, els amics de “La Fuliola” ens portaran a taula aquella cassola de la qual ha Solivella fa més de 15 anys que teníem oblidada.

Es vol donar així per iniciades les Nits a la Fresca que donen pas a la Festa Major.

És millor començar les festes amb un bon sopar i ballaruga us proposem:

SOPAR D’ESTIU A LA FRESCA

A càrrec de la colla Gastronòmica “La Fuliola”

Lloc: Plaça Diputació

Hora: 9:30 de la nit

Preu: 17€

Menú: Entremès, cassola de tros, gelat, pa, vi, aigua, cafè i licors.

Nota: passeu per les oficines de l’Ajuntament els dies 27 de juny fins al 2 de juliol a recollir els tiquets.

Després de sopar hi haurà Ball

*Dissabte dia 19 de juliol

Concert de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc.

Lloc: Plaça Diputació

Hora: 11 h de la nit.

*Dissabte dia 9 d’agost

Concert Cor Parroquial i dels Grallers “Lus Xipellis”

Lloc: Església Parroquial

Hora: 11 de la nit.

 *Dissabte dia 13 d’agost

Cinema a la Fresca

Lloc: Plaça Diputació

Hora: 10 de la nit.

Sant Joan

Per celebrar l'entrada al solstici d'estiu s'ha fet com cada any la festa del foc. Una festa que té com a acte principal l'encesa de la foguera a la plaça de Sant Joan.

Per complir amb aquesta tradició s'ha designat al "Joan de l'any", que enguany ha sigut en Joan Palau Ballart, per encendre la foguera amb el foc de la flama portada des del Canigó.

Els actes que s'han fet han estat, poc més o menys, els mateixos de cada any. Les autoritats locals, amb cares de plena satisfacció per l'estrena del seu nou càrrec, han anat a felicitar al Joan per, posteriorment, acompanyar-lo fins a la plaça de la Costeta on, en plena llum de dia (20:23) s'ha encès la foguera.

Poca gent ha assistit aquest any a la cerimònia del solstici d'estiu, doncs malgrat que algunes persones més haurien desitjat fer-ho, al guiar-se pel programa que el propi Ajuntament ens havia fet arribar, a l'hora que teòricament s'havia de sortir de cal Palau, per començar el seguici fins a la plaça de Sant Joan (20:45), ja estava tot pràcticament dat i beneït.

Una llàstima que la primera festa de l'estiu hagi quedat tan deslluïda degut a la pobra participació dels solivellencs. Però, qui podria pensar que, en una festa basada en el foc, s'haguessin de veure les flames en plena llum de dia? És necessari recordar que el solstici d'estiu, entre d'altres temes, vol dir gaudir del dia amb més hores de sol de l'any?

A les dotze de la nit es va fer el castell de focs a la plaça Major, i a continuació el ball de revetlla de Sant Joan a la plaça de la Diputació.

 Fotografies a l'apartat dedicat a Les nostres Festes o clicant directament aquí

Festa de Corpus

Si bé, de fet, va ser el dijous passat, aquest diumenge, 22 de juny, s'ha celebrat la festivitat del Corpus Christi. Com és tradició, l'acte més important ha estat la processó que ha recorregut els carrers de Solivella, on s'hi trobaven les diferents capelletes.

A diferència dels darrers anys l'assistència de feligresos a la processó ha estat força minsa, en part, potser, degut a la forta calor que ha fet.

Aquest any, coincidint amb la celebració del Corpus, dos nens i dues nenes han rebut la seva primera Comunió, Maria Capdevila Solé, Sheila Alaminos Poveda, Oscar Cortés Iglesias i Alex Vargas Aguïnsaca. A les fotografies els podrem veure a tots quatre.

El comentari negatiu que s'ha sentit repetir, ha estat sobre la falta de previsió per no avisar de fer treure els cotxes aparcats a la plaça Major, que han deslluït la sortida i l'arribada de la processó. De tota manera, com que aquest any no hi ha hagut la participació dels gegants, a diferència d'altres anys, aquesta manca d'espai a la plaça, no ha estat tan significativa.

  Fotografies de la processó 

Festa de Sant Joan

Aquest any 2003 la Festa de Sant Joan té com a "Joan de l'any" en Joan Palau Ballart, que serà qui rebrà els honors en nom de tots els Joans del nostre poble, i qui encendrà la tradicional foguera.

El programa per a aquesta festa-revetlla, que es dividirà en dues parts, és el següent:

Festa del Foc

5:00 tarda: Repic de campanes

6:00 tarda: Concentració a la plaça Major per anar a recollir la Flama del Canigó.

2/4 de 8: Sortida de les autoritats cap a casa de l'homenatjat, amb l'hereu i la pubilla infantils i pubilles majors. Els acompanyaran els grallers "Lus Xipellis".

3/4 de 9: Seguici popular fins a la plaça de Sant Joan. Parlaments a la plaça i encesa de la foguera.

Tot seguit el "Joan" tallarà la coca amb cireres, essent repartida per tohom acompanyada pel vi del nostre poble.

Revetlla de Sant Joan

3/4 d'11 de la nit: Els diables “Rigor Mortis" donaran inici a la REVETLLA DE SANT JOAN.

12 de la nit: Ball de revetlla a la plaça de la Diputació a càrrec del "Duo Focus". Durant la sessió de ball es repartiran galetes, carquinyolis i cava, a tots els assistens i assistentes.

Bona revetlla a tothom !!

La "Volta" a Solivella

Aquest any la "Volta Ciclista a Catalunya" ha tornat a passar per Solivella. Va ser ahir, 18 de juny, prop de tres quarts d'una del migdia, quan van començar a passar els primers corredors. Precisament en aquesta fotografia d'Anton Maria Tarragó els veiem havent sobrepassat la Font del Gat, disposant-se a afrontar l'inici de la pujada del coll de Belltall.

El dinar parroquial

Com cada any pel voltant d'aquestes dates, el passat diumenge dia 15 es va celebrar el dinar parroquial. El principal motiu d'aquesta trobada és un dia de convivència entre els solivellencs que pertanyem a la parròquia.

Tot i que aquest any s'han vist unes quantes cares noves de persones que mai hi havien assistit, el número total de participants va ser inferior al dels darrers anys.

Un bon detall el que va tenir mossèn Solanes al cedir l'honor de fer la benedicció de les taules al seu predecessor, mossèn Joan Francesc. Un molt bon detall!

Per acabar, cal entrar en matèria: Doncs bé, enguany la "paella" va tenir més elogis que altres vegades. Potser per que estrenàvem paelles, o més probablement, perquè cada vegada les senyores que la fan en saben més. Sigui pel que sigui, cal dir que va sortir una "paella" excel·lent!!

I com a apunt final cal fer esment de la conversa més sentida a les taules. Com no podia ser de cap més manera, el tema del dia van ser les eleccions... del Barça.

Em podeu veure 39 fotografies al lloc corresponent de "Les nostres festes" o bé clicant directament aquí:  

  Fotografies 

Nou Ajuntament

El passat dissabte 14 de juny es va constituir el nou Ajuntament com a resultat de les passades eleccions municipals.

Tal com es deia pel poble abans de les eleccions, es va confirmar el pacte entre "Alternativa per Solivella" i UDICB-FIC, per repartir-se el govern dels propers quatre anys.

Com a conseqüència d'aquest pacte el grup de Convergència i Unió, tot i haver estat la força més votada pels solivellencs, queda exclòs del govern del municipi i és nomenat alcalde pels propers dos anys Josep Maria Anglès Español (UDICB-FIC), el qual, passat aquest període, cedirà el lloc a Anton Anglès Iglesias ("Alternativa per Solivella") per tal de completar la legislatura.

La resta de membres del Consistori són: Tomás Iglesias March, Francisco Alaminos Aneas, Josep Maria Casamitjana Orpinell, Enric Capdevila Torres i Anton López Palau.

Nou rètol informatiu

10 de juny - L'Ajuntament va col·locar a la plaça Major, prop de la façana de l'església, aquest rètol informatiu, on es poden veure dos plànols: el del terme municipal i el dels carrers del municipi, on a més hi són detallats els principals llocs d'interès.

Cal dir que, en aquest rètol, podem veure per primera vegada l'escut que, molt probablement serà el que, per primera vegada, tindrà Solivella com a escut oficial. Podeu saber-ne més d'aquest escut clicant aquí "El nostre escut".

Opinions relacionades amb les eleccions

Si bé vull agrair tots els mails rebuts, la qual cosa significa el reconeixement en vers aquest web com a medi de comunicació i difusió d'opinions, tinc de manifestar, i al mateix temps advertir, que tots els que envieu que facin referència explicita a les passades eleccions municipals, només seran publicats si van degudament signats. Crec que en aquest cas no és pertinent acceptar les peticions rebudes de ser publicats amb pseudònims com a firma, tot i manifestar per escrit degudament a qui corresponen.

A més de reiterar-me en el meu agraïment pels motius abans exposats, vull fer-lo extensiu a les opinions rebudes en vers l'escrit publicat el dia 23 de maig, vigília de la jornada de reflexió, i molt especialment les manifestades en vers el paràgraf onzè (penúltim) de l'esmentat escrit, motiu principal d'alguns dels mails rebuts.

 

Maig '2003

Josep Maria Sans Travé

Una persona que és i se sent solivellenc. Un solivellenc que exerceix. Un home que ens fa sentir l'orgull de ser solivellencs.

No cal estendre'ns amb el seu currículum, d'altra banda de tots conegut, sinó centrar-nos en la darrera bona notícia que ens ha omplert de joia, i que ens ha tornat a revifar aquell orgull de sentir-nos solivellencs com ell. Perquè és una gran satisfacció pels solivellencs poder dir que som del mateix poble que el nou Director General del Patrimoni Cultural. Nomenament que l'hi ha arribat mitjançant el decret 103/2003, de 27 de maig.

Enhorabona, Josep Maria! I moltes gràcies per enlairar fins tan amunt el nom i el poble de Solivella.

Resultats de les eleccions municipals

     Segons els resultats de l'escrutini, els vots emesos han tingut la següent distribució:

Convergència i Unió

Alternativa per Solivella

UDICB-FIC

Vots en blanc

Vots nuls

155 vots

138 vots

108 vots

 19 vots

 25 vots

Aquests resultats han estat donats i penjats a la web, a les 21:11 del 25 de maig.

Eleccions municipals

     Tot i ser un tema del que, molt conscientment, no he volgut tractar des d’aquest web, crec que per tenir la importància, la gran importància m’atreviria a dir, que té per Solivella i pels solivellencs, val la pena no donar-li l’esquena i dedicar-li dues ratlles.

     Em refereixo, evidentment, a les eleccions municipals.

    Solivella torna a tenir la sort de poder decidir per si mateixa el propi futur dels propers quatre anys. Els solivellencs disposarem, doncs, de la possibilitat de poder escollir els nostres representants.

    I de cap manera podem oblidar la sort que tenim de poder exercir aquest dret. I el que escriu aquestes ratlles sap i coneix perfectament del que està parlant. Vaig passar-me una bona part de la vida, per qüestions de feina, entre els 17 i els... els... molts anys, molts, menys de mig any aquí i els altres sis mesos fora d’Espanya. I fins els meus 31 anys no vaig poder exercir aquest dret de vot. Però vaig poder viure, amb enveja, com en altres països els seus ciutadans, cada cert temps, podien fer ús del seu vot per escollir els seus representants. I això, repeteixo, em despertava enveja i “gana” de democràcia.

Per aquest motiu, i per altres raons, em permeto fer aquestes quatre ratlles. Per recordar-vos la sort que tenim de poder escollir, lliure i democràticament, els representants que millor considerem que poden ser vàlids per posar a les seves mans el destí  dels propers quatre anys de Solivella, i que, per tant, si tenim aquest dret, no tenim de renunciar-hi.

    I cal tenir en compte, a més, que aquesta vegada gairebé tothom pot trobar aquella opció que més “li fa el pes”. Tenim tres diferents opcions on escollir. Tenim, doncs, la sort de que aquesta vegada ens trobem davant d’un ventall de possibilitats prou ampli per escollir. I això equival a dir dues coses positives: Per una banda, que hi ha una bona colla de solivellencs amb ganes de fer coses pel poble. Amb ganes, doncs, de fer coses per nosaltres. I per l’altra que, com he dit abans, tots podem trobar, dins d’aquest diferent ventall de candidatures, aquella per la que sentim més simpaties i en la que més confiem.

    Votem, doncs. Exercim aquest dret. Participem en el futur de Solivella. No ens quedem a casa sense fer ús d’aquesta gran sort que ens ha portat la democràcia.

    I, insisteixo, us està escrivint un que va tenir la desgràcia de no poder exercir aquest dret durant molts anys, al mateix temps que convivia, més de sis mesos cada any, amb gent d’altres països, amb ciutadans més afortunats, que el nom del país que estava escrit en el meu passaport.

     Anem a votar, doncs.

    I, naturalment, segur que a tots, en el moment d’anar a votar, ens vindrà aquell dubte, aquella pregunta: Guanyarem? Guanyaran els meus? Home, és normal que tots volem que guanyi l’opció que hem escollit.

    Jo mateix, que sempre he votat la mateixa opció política, el mateix partit, ara ho tornaré a fer. I ho faré amb el convenciment de que és la millor opció, i amb el desig de que guanyin els meus.

    Però si aquest és un desig legítim i lògic de cadascun, no ho és menys el pensar que tots no el podem veure realitzat. Uns tindran més vots i d’altres menys. El més important és que, un cop vistos els resultats, no repetim les mateixes paraules d’abans d’anar a votar, “guanyarem?”, perquè una vegada passades les eleccions tots hem d’haver guanyat. No pot haver-hi perdedors. Siguin quins siguin els resultats hem d’acceptar el vot de la majoria. Aquesta és una de les grans virtuts de la democràcia. I si han guanyat els nostres, perfecte! Però si han tingut més vots els altres, no vol dir, de cap de les maneres, que no tinguem de recolzar aquelles propostes, aquells programes, i aquelles idees, que al cap i a la fi, aniran dirigides a seguir millorant Solivella.

    Però, perquè això sigui així, i fins i tot per tenir el dret de queixar-nos si després no ens agrada com ho fan, cal exercir primer el dret (deure ?) del vot.

Solivella, 23 de maig. Vigília del dia de reflexió.

Visita del Conseller de Governació

Ahir, 20 de maig, vam rebre a Solivella la visita de l’Honorable Sr. Josep M. Pelegrí i Aixut, Conseller de Governació i Relacions Institucionals.

Rebut per l’Alcalde de l’Ajuntament el Sr. Josep Maria Casamitjana, i Regidors del Consistori, es va procedir a la signatura del llibre d’or a la Casa de la Vila.

Posteriorment, i tots plegats, van fer una visita a Solivella, i especialment a les obres de  que han rebut subvenció del PUOSC:

        - Local Social

        - Remodelació de la Plaça de la Diputació.

També es van visitar les instal·lacions del Grup Cultural de la Dona on va tenir una petita xerrada amb membres de la Junta que li van explicar les activitats que porta a terme aquesta entitat.

Posteriorment van visitar també l’Esplai dels Pensionistes i el Celler de la Cooperativa, on va ser obsequiat amb unes ampolles de cava, elaborat en part amb el raïm dels propis socis.

Radio Solivella

Com tots sabeu la web del jovent fa dies que va estrenar radio, "Radio Solivella" que podeu escoltar, i força bé, a través d'internet.

Aquesta setmana i demostrant que no passen de tot (de res, diria jo!) parlaran d'un tema molt d'actualitat: Les eleccions municipals.

A més de parlar-ne, entrevistaran en directe als candidats de les diferents opcions polítiques, donant d'aquesta manera, amb igualtat d'oportunitats, una mostra més de la seva neutralitat, però a la vegada, sense renunciar a poder donar la informació i les opinions de cadascun d'ells a tothom a qui li pugui interessar.

Per escoltar "Radio Solivella" només cal clicar aquí: www.radio-solivella.es.fm

Els dies i horaris d'emissió son els següents:


Dimecres 21: Josep Mª Casamitjana "CIU"                                 

hora: 20:00 a 21:00


Dijous 22: Anton Anglés "APS"                                                  

hora: 20:00 a 21:00


Divendres 23: Josep Mª Anglés "UNIC-FIC"                               

hora: 20:00 a 21:00

Sant Isidre 2003

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la nostra Festa Major de Primavera que té, com a principals protagonistes a Sant Isidre,  el Patró de la Cooperativa, i a la pròpia Cooperativa de Viticultors.

Els actes més importants d'aquest 2003 s'han fet el dissabte 17, començant pel cercavila que s'ha iniciat als cellers de la Cooperativa; la proclamació dels nous "hereu i pubilla", presentats pel Grup Cultural de la Dona, i que per aquest any han estat nomenats els joves Estefania Castro Martínez, com a Pubilla Infantil, i David Armengol Sardà com a hereu.

Tot seguit s'ha fet la ofrena floral a la Verge de la façana de l'església i posteriorment la Missa Solemne, dedicada a Sant Isidre Llaurador, i en finalitzar s'ha beneït aquella coca en forma de retlla que, com cada any, vol simbolitzar l'estri que utilitzava el Sant per llaurar les terres.

En sortir de Missa tothom ha estat convidat a tastar aquesta "retlla", i a beure els vins que produeix la Cooperativa, abans d'anar cap a la plaça del costat (la plaça de la Diputació) on hem pogut assistir a un magnífic concert que ens ha ofert l'orquestra Nocturna. Un concert que, aquest any, ha estat a l'alçada que tots desitjàvem: obres ben interpretades i molt del "país".

A la tarda la Cooperativa, com a cloenda pels actes del seu Centenari, ha organitzat una jornada de portes obertes als recentment remodelats cellers del carrer de la Creu. A dos quarts de set s'ha presentat per part del President de la Cooperativa el treball del director del Centre d'Estudis i autor d'aquesta web, que ha versat sobre la història de la Cooperativa. Després d'unes prèvies paraules de Jordi Travé, s'ha presentat aquest treball de recerca en forma d'un audiovisual que ha tingut una durada de 50 minuts. L'assistència a l'acte ha estat molt superior a la prevista (unes 200 persones o més, segons fonts de la Cooperativa, sense comptar las del dia previ) la qual cosa va fer que es tingués de començar amb uns minuts de retràs, al tenir que portar més cadires.

En acabar es va oferir cava i avellanes i es va obsequiar als assistents amb un nou número del "Diari de la Creu", on es recullen totes les noticies que ha estat publicades en aquest web, des del Sant Isidre del 2002, al d'aquest any 2003.

I d'allí tothom cap a la Plaça de la Diputació, per gaudir del ball, fins prop de les onze de la nit, als acords de l'orquestra Nocturna.

   FOTOGRAFIES  de la Festa 

 

 

Votacions Grup Cultural de la Dona

11 de maig - Fetes les votacions per renovar únicament cinc del càrrecs de la Junta, s'han obtingut els següents resultats:

Anna Tarrés Cendra.......... 52 vots

Jaumina Marc García.......... 43 vots

Judit Montseny Iglesias.......... 26 vots

Maria Teresa Ballart Segura.......... 22 vots

Núria Ferràn Albi.......... 22 vots

Si les cinc components de l'anterior Junta van fer la seva tasca d'una manera extraordinària, i van saber estar sempre a l'alçada de les circumstàncies tant personalment com en equip,  sobretot tenint en compte les que els hi va tocar viure, no hi cap mena de dubte que les que tenen de substituir-les prometen no desmerèixer en res el treball de les anteriors.

A totes elles, molta sort en aquest camí de renovació que s'ha iniciat, i que sigui aquell camí correcte que va marcar els inicis del Grup.

 

Festa a la Plaça de la Diputació

11 de maig - Aquest matí s'ha celebrat una bonica festa per "reestrenar" la Plaça de la Diputació. S'ha transformat un espai històric de Solivella (documentat com a cementiri l'any 1721), i que al llarg de molts anys va fer una funció ben diferent.

Molt probablement la recordem més per les festes que s'han organitzat en aquest lloc, i no pas com a cementiri.

Però, amb la forma i disposició que tenia últimament era, a més d'insuficient com a espai, una plaça dividida. Per això, i amb molt bon criteri, l'Ajuntament es va posar a treballar en aquesta remodelació. i transformació, fins a donar-li aquest aspecte de modernitat i d'amplitud que té avui.

Cal destacar, a més, la manera de donar l'obra i de contractar els operaris que, al igual com ja s'havia fet amb La Placeta, suposa un considerable estalvi de diners al municipi.             FOTOGRAFIES de Josep Ramon Corbella

 

Duran i Lleida a Solivella

Avui, 7 de maig, Solivella ha rebut la visita del Diputat al Parlament de Catalunya i Secretari General de Convergència i Unió, Sr. Josep Antoni Duran i Lleida.

En la seva estada s'ha interessat de molt a prop per les necessitats puntuals de Solivella i de les seves entitats. Acompanyat per l'alcalde ha visitat la nostra població per conèixer les millores que s'estan portant a terme. També ha volgut veure la Llar del Jubilat i Pensionista. Bon coneixedor de la activa tasca que porta a terme el Grup Cultural de la Dona, ha volgut saludar i intercanviar algunes paraules amb les representats del Grup, que l'han rebut a la seva seu. Posteriorment ha volgut presumir dels seus coneixements del joc de "la botifarra" visitant el petit cafè de la Cooperativa, la qual cosa, en sortint d'allí, li ha donat motiu per recolzar a l'alcalde en el projecte de "La Societat", al mateix temps que s'ha interessat per la Cooperativa parlant amb un dels membres de la seva Junta.

La visita s'ha donat per acabada signant el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

 

Carta rebuda

He rebut aquesta carta que, tot i les seves critiques en vers la web, té una molt bona argumentació en tot el que diu, ben argumentada, signada per publicar, i que pot ser plenament vàlida per tenir en consideració.

La pagina sobre Solivella es admirable y el carinyo con que esta presentada es obvio. Enhorabuena. Dada la base de poblacion con que cuenta el pueblo es raro encontrar tanto detalle en su pagina Web. Sin embargo desde aqui (EE.UU) o  desde fuera de Espanya (el extranjero) tiene el problema con que uno se encuentra tratando de impulsar ciertos valores o sitios en Espanya de que esta solo en Catalan y asi da la impresion (probablemente falsa) de que no se quiere que se sepa de esta joya fuera de Catalunya. Que tal tenerla multilingue? Segundo, esa es una zona de excelentes vinos y cuando trato de recomendar a amigos a que en sus viajes turisticos visiten y prueben esos vinos no encuentro  referencia a visitas a bodegas y detalles sobre las horas para esas visitas. Esto no situa a Solivella a nivel competitivo con otras regiones de Europa o America donde visitas a bodegas son parte de un programa turistico y los visitantes pueden adquirir informacion sobre tal en la Web. Los excelentes vinos de la Conca merecen mejor publicidad internacional y creo que Vd. podria contribuir a ello.

Muchas gracias por la atencion y enhorabuena por una labor ejemplar con su pagina.

Un saludo desde Kansas City, Missouri

Marino Martinez    martinezcm@umkc.edu

 

Agradezco sus palabras sobre la página y acepto sin reservas sus observaciones con respecto al idioma en la que está redactada, así como su interés en promocionar nuestra población y nuestros vinos, lo cual le agradezco muy sinceramente.

Sobre el tema del idioma me gustaría hacerle dos puntualizaciones: Partiendo de la base de que el idioma propio de Solivella y de Catalunya es el catalán, y de que ésta es en principio una página "interna" (me refiero a que está dirigida, básicamente, a los solivellencs, a las solivellenques i a personas próximas a Solivella) por estas razones está redactada únicamente en catalán, aún comprendiendo que estando publicada en internet podría, o quizás debería, estar traducida a otros idiomas. Pero mi segunda puntualización es para decirle que su observación no cae en saco roto. Tomo nota de ella y cuando disponga de suficiente tiempo, es muy posible que me ponga a trabajar en el asunto. Aunque por ahora lo prioritario es seguir enriqueciéndola con más y mejores aportaciones.

Sin embargo veo que, afortunadamente, el idioma no ha sido un obstáculo en su caso. Es más, por algunas de las palabras que emplea en su escrito ("carinyo, Espanya, Catalunya...") observo que su  manera de substituir la "ñ" (que no existe en el teclado americano) es recurriendo a la normativa lingüística catalana.

En cuanto a la promoción de nuestros vinos y la manera de poder integrar una visita a nuestras bodegas en un paquete turístico, paso nota de ello a la Cooperativa de Viticultors para que, si lo consideran oportuno, contacten con Vd. y le faciliten cuanto crean necesario. Por mi parte le anticipo que, en breve, y tomando como referencia su solicitud, incluiré los horarios de apertura y de venta de vinos en el capítulo dedicado a nuestra Cooperativa.

Agradeciendo su interés, reciba mis más cordiales saludos.

 

Assemblea General de la Cooperativa

A les dotze hores del dia 1 de maig de 2003, i en segona convocatòria, s'ha celebrat l'assemblea General Ordinària convocada  per la Cooperativa, sota la presidència del Sr. Josep Anglès Moix i els membres de la Junta Rectora, els Srs. Jaume Iglesias Travé, Josep Ramon Corbella Montseny, Joan Domingo Anglès,  Antoni Cortes Salvador, Antoni Andavert Ballart, Ramon Maria Corbella Español, Antoni Orpinell Español, Joan Palau Ballart i Josep Maria Domingo Fortuny.

Un cop feta la lectura i aprovació de l'acta anterior, els punts tractats han estat els següents:

Lectura i aprovació, si procedeix, a l'auditoria i memòria de l'exercici 2002

Es llegeix la memòria i auditoria de l’exercici 2002.

S'informa als socis pel que fa a la distribució de resultats el fet de crear una partida de “Reserves voluntàries” per un import de 2.236,96 € els quals en lloc de ser distribuïts per tots els socis quedarien com a fons a la Cooperativa per futures inversions. Fet que va rebre l’aprovació de la General.

Una vegada informats i posat el punt a votació aquest va ser aprovat per unanimitat.

Renovació de càrrecs

Els socis que han de cessar de la Junta actual són:

Joan Domingo Angles, Ramon Maria Corbella Español, Jaume Iglesias Travé, Anton Cortes Salvador, Anton Andavert Ballart. 

Es porten a terme les votacions quedant els següents socis com a més votats i per lo tant els que han de suplir als socis sortints :

Josep Ignasi Esqué Sanahuja, Josep Español Español,  Josep Segura Sans, Joan Sans Trave, Maties Corbella Iglesias. 

Explicació, i en el seu cas aprovació, d'associar-se amb la cooperativa de segon grau Serveis Informàtics Cooperativa (SEINFCO)

S’informa de que SEINFCO es una empresa dedicada única i exclusivament a la confecció de programes informàtics i al seu manteniment, per aquest motiu la idea que es vol portar a terme es procedir a l’agrupació de totes les cooperatives dintre de una sola per fer així que tant la compra de programes com el seu manteniment surtin a un preu més assequible que el fet de no estar-hi agrupats. Cal destacar però que la Cooperativa de Solivella ja te en l’actualitat els programes que ofereix SEINFCO fet que suposaria que la entrada no tingues cap cost econòmic addicional.

Es presenta aquest punt per que la General ratifiqui aquest acord i passar a ser socis de ple dret de SEINFCO.

Queda el punt aprovat per unanimitat.

Explicació de les reformes fetes al celler del carrer de la Creu 

Degut a que la Cooperativa va tenir una inspecció del Departament de Sanitat en la qual es deixa constància de que l’estat en que es troba el celler del carrer de la Creu, número 1,  no es l'adequat per procedir a la comercialització de vins i tenint una data límit per procedir a reparar les faltes marcades en l’acta d’inspecció s’ha tingut que procedir a l'arranjament dels terres, pintar parets i bigues de ferro, instal·lació elèctrica de baixa tensió...etc..

La General queda assabentada.

Explicació de la Festa de Sant Isidre 

S’explica la jornada de portes obertes que es vol portar a terme en motiu de la Festa de Sant Isidre. Es destaca el treball de recerca per preparar una projecció audiovisual que, a petició del President de la Cooperativa, fa el Sr. Jordi Travé de la història de la Cooperativa, per commemorar els actes de clausura del seu centenari.

Precs i preguntes 

Al no fer-ne us cap dels socis es dóna per finalitzada l'assemblea general amb l'assistència de uns 30 socis.

Trobada al Tallat

Com cada any al voltant d'aquestes dates, s'ha organitzat per part del Grup Cultural de la Dona, la trobada del Tallat. Aquesta vegada ens hem reunit al Santuari més de cent trenta solivellencs. Un Santuari del Tallat que cada vegada que hi tornem el trobem més reconstruït i en millors condicions.

El primer acte ha sigut la Missa en honor d'aquesta Mare de Déu trobada. Posteriorment, i com és ja tradicional, ens hem menjat una extraordinària "paella" cuinada per les associades del Grup.

A destacar aquest any la feliç coincidència del 38è aniversari de casament de la Cinta i el David.

 FOTOGRAFIES DE L'ACTE

Visita del Conseller de Medi Ambient

Poques vegades un Conseller de la Generalitat pot quedar tan gratament sorprès d'un poble com avui (27/04/03) ha quedat el Conseller Espadaler. Aquests han estat els seus comentaris tot visitant i veient les obres de millora que s'estan portant a terme al nostre poble.

 

Així ho ha reconegut en privat, i així ho ha dit en públic en el seu discurs, del qual cal destacar "que aquestes obres es poden fer quan ja voluntat d'entesa" i sobretot "quan hi ha línia directa entre les institucions, com en aquest cas hi és entre l'Ajuntament de Solivella i la Generalitat".

Però sobretot destacaria les paraules del Gerent del Consorci d'Aigües de Tarragona, Sr. Leandro López Bosch, que ha recordat que si no hagués estat per la rapidesa com es va moure l'actual Ajuntament, Solivella no tindria aigua avui. Que sortosament, gràcies a l'actuació que en el seu moment van fer, conjuntament amb ell, es va poder demanar d'incloure la nostra vila al projecte, i solucionar els entrebancs que hi havia. D'aquesta manera Solivella va pujar "al tren de l'aigua" a l'últim moment i avui podem gaudir d'aquesta gran millora a totes les cases.

FOTOGRAFIES DELS ACTES (de Josep Ramon Corbella)

 

El Grup Cultural a Barcelona

Com ja va sent tradició per aquestes dates, el Grup Cultural de la Dona ha organitzat per les seves associades, un viatge cultural a Barcelona.

En aquest cas han visitat, primer a Sant Feliu de Llobregat, el Palau dels Falguera, que ha estat recentment restaurat. Per omplir el programa del matí, amb un tema completament diferent, han visitat el Museu de la Xocolata.

Posteriorment s'han dirigit cap a Barcelona on, com de costum, han anat a dinar al Restaurant Can Soteras.

La tarda l'han acabat d'aprofitar en un acte merament cultural. Un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallés, al Palau de la Música Catalana.

FOTOGRAFIES fetes per Mercè Montseny

 

Anunci de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Solivella comunica que el proper diumenge rebrem la visita oficial del Honorable Conseller de Medi Ambient, Sr. Ramon Espadaler; la Delegada de Medi Ambient a Tarragona, Sra. Maria Jesús Vila; la Directora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Sra. Marta Lacambra; i el Sr. Rovira, Vicepresident del Consell Comarcal de la Conca, per conèixer de prop les obres de millora fetes a Solivella i per inaugurar oficialment la portada de l'aigua de l'Ebre.

El programa que ha fet arribar l'Ajuntament és el següent:

Diumenge 27 d’abril de 2003

VISITA DEL HBLE. SR. RAMON ESPADALER I PARCERISAS

 - CONSELLER DE MEDI AMBIENT -

 

11:00 h  ARRIBADA AL MUNICIPI DE SOLIVELLA

             LLOC DE TROBADA,: “LA PLACETA”

Visita del Conseller al nou espai guanyat pel poble, i batejat com  “La Placeta”

11:30 h Juntament amb la Delegada de Medi Ambient de Tarragona, Sra. Maria Jesús Vila; la Directora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Sra. Marta Lacambra; i el Sr. Rovira, Vicepresident del Consell Comarcal de la Conca, ens dirigirem a l’Ajuntament per Signar el llibre d’Or i posteriorment al local de l’Esplai del Jubilat i Pensionista, on mirarem uns plafons informatius de les obres realitzades.

11:45 h Des de la Plaça cap a la Caseta de bombeig de l’aigua, que està instal·lada al cap d’amunt del carrer del Tallat.

12:00 h Descobriment de la placa commemorativa.

 PARLAMENTS

 
Jornades Culturals (2)

Seguint amb el cicle de conferències, organitzades pel Grup Cultural de la Dona de Solivella, avui 24 d'abril, li ha arribat el torn al Molt Il·lustre Sr. Albert Vallvé i Navarro, 3r. Vice-president de la Diputació de Tarragona, i membre de la Comissió de Cultura, el qual ha desenvolupat el tema Tarragona. Patrimoni Mundial de la Humanitat. A més d'exposar el camí seguit fins a aconseguir que es donés aquests reconeixement a Tarragona,

ha parlat del lligams històrics i arquitectònics d'aquella ciutat amb Roma, fent referències explicites a les relíquies romanes que conserva Tarragona.

Però el Sr. Vallvé ha anat molt més enllà de la simple oratòria, i ha ofert a les dones del Grup Cultural la possibilitat de conèixer-les de prop, concertant, de mutu acord amb l'alcalde de Solivella, una visita guiada als monuments romans de Tarragona, fent-se càrrec de les despeses de transport i de guia la Diputació de Tarragona.               FOTOGRAFIES DE L'ACTE

 

Setmana Santa

Com cada any Solivella ha participat en els actes religiosos de la Setmana Santa. Actes que van començar el passat diumenge 13 d'abril, amb la benedicció de les palmes i palmons, i destacant com a més importants, la processó del Divendres Sant  i la missa de la Pasqua de Resurrecció.

El temps va respectar els actes fets a l'exterior de les dues processons del divendres, si bé l'aigua caiguda a la tarda del dissabte va impedir que es pogués encendre el foc al davant de la porta de l'església per encendre el Ciri Pasqual.

FOTOGRAFIES DEL DIVENDRES SANT

Des de Melbourne (Austràlia)

També des d'Austràlia, han volgut visitar Solivella. Concretament ho ha fet  el coordinador del Centre Català de Melbourne i del Catalan Broadcasting Society Inc. (Radiodifusió Catalana), Sr. Josep Viñas, el qual ens ha escrit un e-mail que passo a reproduir:

He de confessar que no havia sentit mai parlar de Solivella. Ara, desprès d’haver vist les fotografies d'aquesta magnifica web, tinc ganes de visitar el vostre poble. El que trobo curiós és la baixada gradual de població que s’ha produït al llarg dels anys.
A nosaltres ens agrada molt tota aquella regió i he vist al mapa de carreteres de la vostra web que vam estar prop de Solivella en el darrer viatge que vam fer. En aquella ocasió vam visitar Montblanc, La Riba, Espluga de Francolí i altres llocs d’aquella regió (la meva dona, Antònia, es de Reus).
Totes les fotos de “La Càtedra” m’han agradat molt. I la història de les noies de la Falange, molt curiosa.
A nosaltres ens agraden molt els edificis antics i tradicionals. De segur que ens farà plaer passejar-nos per la plaça major i també visitar l’església.
Gràcies per una excel·lent lloc Web ple de caràcter.
Josep & Antònia Viñas-Ciurana

A més d'agrair aquestes bones paraules en vers la nostra web de Solivella, vull remarcar la molt alta qualitat que té la magnifica web d'aquests catalans d'Austràlia. Precisament no fa gaires setmanes en el programa de TV3 "Afers Exteriors",  vam poder veure com el Mikimoto visitava la seva emissora de ràdio de Melbourne que emet en català, recordeu? Doncs si la voleu escoltar només teniu d'anar a la web d'aquests amics d'Austràlia: http://rcmelb.org/ , on podreu veure i escoltar tot el que fan aquests catalans de les antípodes en pro de la nostra cultura i per donar a conèixer Catalunya.

El Local Social

Avui, 7 d'abril de 2003, s'ha començat a enderrocar aquell lloc que molts solivellencs recordem com "La Societat", donant d'aquesta manera inici a les obres d'aquell complex projecte que l'Ajuntament, en compliment d'aquella prometença que ens va fer, ha posat en marxa, fent realitat doncs aquell compromís adquirit.

En podeu veure unes quantes fotografies que ens permetran recordar de com era "La Societat".

FOTOGRAFIES

Jornades Culturals del Grup C. de la Dona

El passat dissabte, 5 d'abril, van donar inici les Jornades Culturals organitzades, com cada any pel Grup Cultural de la Dona de Solivella.

Aquest cicle de conferències no podia iniciar-se millor, doncs van tenir un tema i un conferenciant molt adients a les organitzadores.

La conferència va tenir com a tema "Dona i Mon Rural", en el qual es va dissertar sobre la vida que envolta les dones a  poblacions semblants a Solivella i la manera d'afrontar les situacions que aquest fet comporta. El tema va ser magníficament desenvolupat per una convidada de luxe, la Presidenta de l'Institut Català de la Dona, Sra. Joana Ortega i Alemany, que a més feia la seva primera visita a Solivella des que va ser nomenada pel seu càrrec el passat 27 de desembre.

Per millor aprofundiment sobre aquest interessant tema van assistir-hi també la Sra. Misericòrdia Montlleó i Domènech, Diputada al Parlament de Catalunya i vice-presidenta de la Comissió d'Estudis sobre la problemàtica del Món Rural a Catalunya, i la Sra. Dolors Daroca i Crusset, responsable de l'oficina d'informació l'Institut Català de la Dona a Tarragona.

La programació d'aquestes Jornades Culturals tindrà la seva continuació el proper dimarts dia 22 amb el tema "La dona solivellenca: Memòria històrica. Un referent a Catalunya", a càrrec del convilatà i regidor de cultura del nostre Ajuntament, Sr. Enric Capdevila. Un tema i un conferenciant que, sens dubte, donaran prestigi a aquestes Jornades.

Problemes a la web del jovent

S'ha rebut aquesta nota de la web del jovent on ens comuniquen problemes de connexió i la manera de solucionar-ho: El Racó del Jove Solivellenc us informa que l'adreça "www.jove-solivellenc.tk" està tenint problemes per la seva visualització i per aquest motiu hem decidit que fins que aquests problemes es solucionin feu servir la nostra adreça antiga www.jove-solivellenc.es.fm

Solivella a Suïssa

Fa ja uns dies vaig rebre, amb molta il·lusió, un de tants mail elogiant aquesta web de Solivella. Un cop posat en contacte amb el Sr. Bellmunt, remitent del mail, i amb la seva corresponent autorització, passo a transcriure el seu contingut. Per diverses raons: Per tractar-se d'un President d'un Centre Català a l'estranger (Lausana, Suïssa), pel elogis que fa d'aquesta web i pels seus lligams amb el nostre poble.

 

He visitat amb molta atenció la vostra pàgina Web i cal felicitar-vos amb superlatiu, ja que mai havia vist un reportatge de poble, tan complert i tan ben fet. Bravo solivellencs!.

No sóc de Solivella, però una mica si, perquè els meus pares hi havien viscut uns anys cap el 1920/22. Hi tenien una petita destil·leria d’alcohol de brisa. Hi tinc encara un cosi-germà, l’Anton Pijuan de ca l’Hortalà.

Fill de Montblanc, jo visc a Suïssa des de fa més de quaranta anys. Si us puc ser útil en alguna cosa ja ho sabeu, tan a títol personal com al de President del Centre Català de Lausana.

Cordials salutacions.

F.Bellmunt

Els nostres més sincers agraïments al Sr. Bellmunt, President del Centre Català de Lausana, per les seves paraules.

 

Nota: Cal dir que, a més de contestar el mail del Sr. Bellmunt, en vaig enviar una còpia al nostre Ajuntament, doncs catalans exemplars com el Sr. Bellmunt, que a més va rebre una important distinció per part del President Pujol per la seva notable tasca en pro de Catalunya a Suïssa, ens omplirien de goig si un dia visiten el nostre poble i ens fan l'honor d'acompanyar-nos en una de les nostres festes.

 

Visita a la Cooperativa

La nostra Cooperativa de Viticultors, entitat que té dedicades quaranta pàgines en aquesta web, va rebre el passat dissabte, 29 de març, la visita de la promoció de Magisteri de la província de Tarragona de l'any 1962.

El senyor Josep Anglès, president de la Cooperativa, va fer els honors als hostes, oficiant d'extraordinari guia, ensenyant i explicant la maquinària i els diferents estris que intervenen en el procés d'elaboració del vi.

Finalment, l'amfitrió va oferir a tot el grup de mestres un tast dels nostres vins.                           FOTOGRAFIES DE LA VISITA

Petició d'ajuda

He rebut dos mails, de dues diferents persones, demanant ajuda per trobar dades de Solivella. A veure si entre tots els hi podem donar un cop de mà i els ajudem.

Tot i que el primer està escrit en brasiler, crec que és fàcil de que tothom el pugui entendre.

Com veieu es tracta d'un senyor de Porto Alegre que està cercant les seves arrels. I aquesta recerca, que l'ha portat fins la web de Solivella, consisteix en trobar descendents de Josep Pinent Pedrol i la seva esposa Carme Pinent Anglada (ella residia a Barcelona), que van emigrar a Amèrica a principi del segle XX.

Procurando pela Família Pinent, localizei na WEB: www.solivella.net fotos de alunos da escola local com este nome. Devem ser pessoas ligadas a Josep Pinent Pedrol que, casado com Carmen Pinent Alglada, de Barcelona, imigrarou para a América no início do Século XX.

Numa foto de 1916 localize Andreu Pinent March; no ano de 1925 aparece um Antón Pedrol - Tous, que pode ser parente de meu avô. Em 1929, outra foto mostra Rosa Pinent (Vidrier) e Carme Pinent (Vidrier); em 1943 aparece a foto de Walquiria Pinent Massagué.

Naturalmente ainda não observei todas as fotos publicadas na página de WEB. Mas estou muito curioso em saber se os senhores da escola poderiam me ajudar a localizar estas pessoas ou seus descendentes.

 Desde já, muito agradecido pelo que puderem realizar por mim e pelos Pinent que vivem no Brasil.

 telefone: (0xx51) 3212 1254

celular:   (051)    9991 9980

Rua Gen. Vasco Alves, 190 - aptº 12

90 010 - 410 Porto Alegre - RS

Brasil - BR

                              Emilio José de Souza Pinent         

Segon mail demanant ajuda

Com podeu llegir aquest senyor ja va demanar aquestes dades en una visita que va fer a Solivella, ara fa sis o set anys. A veure si aquesta vegada, entre tots, el podem ajudar.

Benvolgudes Sres. i Srs.,

 Sóc persona vinculada al pubillatge de Catalunya des de 1970 i fa uns quants anys que estic fent una recopilació de noms i cognoms de les pubilles, pubilletes, dames d'honor, hereus, fadrins, etc. que es proclamen o s'han proclamat arreu del país.  En una ocasió, si mal no ho recordo fou l'any 1996 o 1997, vaig tenir l'oportunitat de viure l'elecció de la Pubilla Comarcal celebrada a Solivella, aleshores vaig demanar la relació del vostre poble personalment, però fins avui no he tingut cap notícia, ni l'he rebut. 

 La meva recopilació actual, ja supera els 10.000 noms, els quals corresponen a més de tres-cents pobles.  Avui, reitero la petició que us vaig fer en aquella ocasió, seria possible que em poguéssiu fer arribar la relació de les pubilles, etc. que s'han proclamat a Solivella des de 1957 fins avui?  Us quedaria molt agraït.  Haig de dir-vos que a través d'algun diari tarragoní, dels buscadors en les pàgines Web i algun que altre mitjà informatiu, he pogut recopilar uns quants noms de Solivella, però molt saltejats i incomplets.

 Si me'ls envien, poden fer-ho a través del correu electrònic, direcció escrita sota la signatura.  Gràcies per la seva atenció i entretant, rebin una cordial salutació de...

 Rafael Tamarit i Pelejero
Corbera de Llobregat
rafatama@telefonica.net

 

Trobada de mestres (2)

Una mestra DE LA VELLA ESCOLA  gaudirà a Solivella  i de Solivella el proper dia 29 de la trobada de mestres de la promoció 1962 i n'està orgullosa de ser d'aquesta promoció. No us espanteu gent de Solivella que els valors a nosaltres si que ens acompanyen.

El Jardí de la conca de Barberà té una web que recomanarem. Felicitats.

Puri Laboria

 

NO a la guerra

Del balcó de la Casa de la Vila penja aquest rètol que, fent sentir la veu de tots els solivellencs diu "NO a la guerra", sumant-nos així a totes aquelles veus que criden en contra de la política bel·licista del Partido Popular.

 

 

La fotografia és d’en Josep Ramon Corbella a qui aprofito per donar-li les gràcies per haver-la enviat.

 

Més premis per Solivella

Si fa escassament un mes ens congratulàvem pels dos premis obtinguts per la web del jovent de Solivella, ara cal treure'ns el barret per felicitar-los.

La web "www.jove-solivellenc.tk" ha obtingut uns nous i importants premis que fan que en aquest moment puguin presumir de tenir-ne ja sis. Sí, ho heu llegit bé, 6 !! Si sempre havíem recolzat aquesta web i no dubtàvem en cap moment de la seva vàlua, ara fins i tot deuen començar a despertar una mica d'enveja a més d'un.

Molt sincerament, enhorabona!

 

Grup Cultural de la Dona 16/03/03

Amb motiu del 8 de març, dia internacional de la Dona (recordant el de 1917), l'Institut Català de la Dona, dins dels actes del denominat "Segle de les Dones" ha organitzat una trobada cultural que ha tingut com a marc el Gran Teatre del Liceu.

A aquest espectacle cultural han sigut convidades una amplia representació del Grup Cultural de la Dona de Solivella.

El programa ha tingut dues parts diferenciades:

La primera titulada "El Segle de les Dones", que ha estat una pinzellada a la nostra pròpia història, des de l'òptica de la dona com a protagonista dels esdeveniments del nostre país, i que ha anat a càrrec de:

Idea i text:

Marta Pessarrodona

Dramatúrgia:

Pilar Aymerich, Marta Pessarrodona i Pere Planella

Direcció escènica:

Pere Planella

Documentació gràfica:

Pilar Aymerich

Realització Audiovisual:

Antares

Actrius:

Montserrat Carulla
Maife Gil
Anna Sahun

I una segona part, aquesta purament musical, on s'han interpretat diversos fragments de conegudes òperes, a càrrec dels components del grup anomenat "Òpera en Clau de Lluna", que son els següents:

Soprano lleugera:

Alícia Ferrer

Sopranos líriques

Hortensia Martínez i Aida Vera

Mezzosoprano:

Àngels Busquets

Tenor lleuger:

José Medina

Tenor líric:

Jordi Mas

Baríton:

Joan Manuel Gimeno i Ezequiel Casamada

Pianistes:

Josep M. Gironell i Aimar Santinho

 

Plaça de la Diputació

Les obres de la plaça de la Diputació segueixen endavant i comencen a canviar el seu aspecte, com ho podem comprovar en les fotografies que ha enviat en Joan Miquel Llort Masalias.

PER VEURE LES FOTOGRAFIES

 

Trobada de mestres

Solivella acollirà el proper dia 29 de març la tretzena trobada de mestres de la promoció del 62 de Magisteri de Tarragona. El programa, a més d'un dinar de germanor, inclou una visita guiada per la nostra població. El mestre de cerimònies (doncs a més de ser l'amfitrió, oficiarà també de guia) serà el nostre convilatà Joan Corbella.

Un consell als solivellencs: Aquell dia vigileu les criatures, doncs ja veieu que aquesta invasió que patirem serà de mestres de "la vella escola".

 

Butlletí oficial de la província de Tarragona

Núm. 52 Dimarts, 4 de març de 2003

 2003/2526-U -  AJUNTAMENT DE SOLIVELLA

Anunci

Acord de Ple de l'Ajuntament de data 27-2-2003 anunciant concurs públic obert per contractar l'obra enderroc d'uns locals existents per la construcció d'un local cívic-sociocultural a Solivella, als carrers Muralla núm.23, crta. Montblanc-Artesa núm.55.

1. Entitat adjudicadora:

a) Organisme: Ajuntament de Solivella

b) Dependencia: Ajuntament

c) Número d'expedient: 4/2003.

2. Objecte del contracte:

a) Descripció: enderroc d'uns locals existents per la construcció d'un local cívic-sociocultural a Solivella, als carrers Muralla núm.23, crta. Montblanc-Artesa núm.55.

b )Lloc d'execució: cr. Muralla, 23 - crta. Montblanc-Artesa núm.55.

c) Termini d'execució: 3 messos

3. Tramitació, procediment i formació d'adjudicació:

a) Tramitació: urgent

b )Procediment: obert

c) Forma: concurs públic

4. Pressupost tipus de licitació :

Import total: 116.113,09 euros + IVA

5. Garanties: 4% de l'adjudicació

6. Obtenció de documentació i informació:

a) Entitat: Ajuntament de Solivella

b) Domicili: pl.Major, 1

c) Localitat i codi postal: SOLIVELLA 43412

d) Telèfon: 977892101

e) Fax: 977892378

7. Requisits específics del contratista: documentació acreditació de solvencia.

8. Presentació d'ofertes:

a) Data i hora limit: 15 dies des de l'ultima publicació de la licitació en horari d'oficina.

b) Documentació: segons plec de clausules

c) Lloc de presentació: Ajuntament de Solivella.

9. Obertura de pliques:

a) Entitat: Ajuntament de Solivella

b) Domicili: Pl.Major, 1

c) Localitat: Solivella

d) Data i hora: 21 de març, a les 12 hores del matí

10. Despeses dels anuncis: a càrrec de l'adjudicatari.

11. Informació pública dels plecs: 15 dies

Solivella, 28 de febrer de 2003. -- L'alcalde, Josep M. Casamitjana Orpinell.

 

Novetats 

Les recents ampliacions d'aquest gran llibre (solivella.net) dedicat a Solivella, fan que s'apropi a les 2.000 pàgines. A més de les darreres del Carnestoltes, El projecte del nou traçat de la carretera, Les obres de la plaça de la Diputació, La nova font de la Plaça, etc..., cal remarcar sobretot una significativa ampliació d'altres apartats, especialment al que fa referència a Solivella des de l'aire, Situació geogràfica, o bé als Carrers de Solivella (molt en particular: Carretera i Plaça Major). També s'han anat ampliant les pàgines amb música.

 

Carnestoltes '2003

Aquest primer dia de març, s'ha celebrat com cada any la festa del Carnestoltes, que ha tingut una molt lluïda "rua", tant pel nombre de participants, com per la qualitat i originalitat de les carrosses i disfresses.

Les carrosses premiades han estat les següents:

* La més treballada: Robots

* La més original: Vickings

* La més bonica: Un cuento de xinos

Dins de "Les nostres Festes" i a l'apartat dedicat a la Festa del Carnestoltes, a més d'un ampli recull fotogràfic, també hi podreu trobar l'escrit del Pregó.

El diumenge, 2 de març, a les sis de la tarda, i per cloure la festa, s'ha fet una xocolatada a la Plaça.

Fotografies (anys 2002 i 2003) a "Les nostres Festes"

 

D.O.G. 11/02/03

El Diari Oficial de la Generalitat núm. 3819, de data 11 de febrer, ha publicat per part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la resolució per la qual se sotmet a informació pública la relació dels bens i dels drets afectats per l'execució de los obres del projecte A-T-98082, que afecta al terme municipal de Solivella.

Aquest projecte fa referència a les obres de condicionament i millora de la carretera C-14, en el tram comprés entre Solivella i Belltall.

Atès que, en tractar-se d'una obra que inclou la expropiació forçosa de terrenys, tots els interessats i els titulars de drets reals o d'interessos econòmics sobre els bens afectats, poden presentar, davant del Departament anteriorment esmentat, totes les al·legacions que considerin oportunes durant un termini de 15 dies a comptar des de la data de la publicació al D.O.G.

A més de quatre fotografies dels plànols (exposades al tauler d'anuncis de la Casa de la Vila), podeu veure'n tres més de força interès, relacionades amb la construcció de la carretera de Sarral a dalt del coll, una d'elles d'un gran valor històric.                           Per veure les fotografies

 

Subvenció

La supressió de l'import de l'IAE significarà que disset municipis de la Conca rebin un total de 155.000 €, dels quals 14.670,74 vindran a parar a la nostra població.

 

Premis importants

Una bona notícia és la d'assabentar-nos que la web del jovent (El Racó del Jove Solivellenc) ha sigut premiada amb dos importants guardons. Ha rebut el premi de l'Associació de Pàgines Web (A.P.W.I.E.), però a més ha obtingut la distinció al millor disseny per part de "Garal Internet". Dos molt importants premis que fan que, des d'aquí, els hi enviï la meva més cordial enhorabona.

 

Queixa

S'ha rebut el següent escrit amb la petició de ser publicat.

Vull cridar l'atenció sobre un forat negre que hi ha al poble. Situat a sota del que popularment es coneix com el "carrer que no passi". Aquest forat dona una imatge negativa al poble perquè està brut i a la nit està fosc i fa respecte al passar-hi pel davant. Malgrat tot el poble tira endavant dia darrere dia i va millorant. Una Salutació.

Susanna Español

Aquests primers dies del mes de febrer ens han tornat a portar el Gira-Sol, la nostra revista de Solivella. I no un número, sinó dos exemplars alhora. Tot i que corresponen encara a l'any 2001, és una bona notícia. Una mica tardanera, això sí, però sempre que segueixi sortint serà una bona notícia pels solivellencs.

Dos nous llibres

El convilatà i amic nostre, en Josep Maria Sans i Travé, presentarà al Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega), el proper dia 14 de febrer, dos nous llibres que ens toquen molt de prop. Els dos fan referència al monestir de Vallbona de les Monges: "El llibre Verd" de Vallbona del Pare Jaume Pasqual. Primera història del Monestir de Santa Maria de Vallbona" i un segon, i no menys important, titulat: "Precedents i orígens del Monestir de Santa Maria de Vallbona (1154-1185)".

L'acte de presentació tindrà lloc el dia 14 de febrer, a les 19:30 h. a les sales nobles del Museu Comarcal de l'Urgell.

Important!

Em comuniquen des de la web del jovent que, per aquestes coses estranyes que de vegades ens fa internet, i que sovint no tenen explicació, és millor que per connectar-nos a al web del jovent utilitzem aquesta nova adreça, doncs l'anterior pot donar problemes de connexió:

 www.jove-solivellenc.tk

El nou "Local Social" comença a caminar

Avui, dissabte 1 de febrer, s'ha començat a desmuntar la tina de "La Societat". Un primer pas important en l'inici del projecte cap el nou local social. Aquesta és una molt bona notícia per a tothom.

Fins i tot per aquells incrèduls que, al mes d'agost, a l'acte de presentació del projecte, parlaven de "fum".

Segur que també per ells, com per tot bon solivellenc, veure que el projecte de la "Nova Societat" comença a caminar és una molt bona notícia.

PER VEURE LA FOTO Fotografies d'Anton Maria Tarragó

Premi "Aires de la Conca" a un solivellenc

El divendres 17 de gener, a la Sala Noble del Palau Alenyà de Montblanc, seu del Consell Comarcal, es va fer la presentació del llibre "La colonització de la Conca de Barberà després de la conquesta feudal - El cas Vimbodí (1149?/1151 -1200".

Aquesta obra, que va ser la guanyadora del premi "Aires de la Conca" d'aquest any, correspon a un treball del nostre convilatà Josep Maria Sans i Travé, gran escriptor, millor historiador, i sobretot en autèntic especialista en el període històric en el qual es basa aquest darrer llibre.

A més d'expressar-li la nostra més sincera enhorabona, també cal fer-li palès el nostre reconeixement per la seva molt valuosa contribució a la promoció i bon nom de Solivella. Ens omple d'orgull i satisfacció que un solivellenc hagi estat mereixedor del premi més important de la nostra comarca.

Obres a la plaça de la Diputació

Solivella segueix millorant. Han començat (8/1/03) les obres de remodelació i nou condicionament de la plaça de la Diputació.

FOTOGRAFIES

 

La web del jovent !

Aquesta d'avui (02/01/03) és una bona notícia. Una molt bona notícia. El jovent de Solivella s'ha creat la seva pròpia web.

I tal com ells diuen és una web per poder-hi dir "la seva". Jo m'atreviria, després d'haver-la vist, que a més de "dir la seva", la manera simpàtica i força atrevida de dir aquesta "seva", ens promet tenir a Solivella una nova web amb un contingut molt interessant i a la vegada crític.

Però, a més, cal dir que és una web ben estructurada per temes, i fàcil i agradable per moure-hi el ratolí. Una web que ens pot ajudar a somriure i, segons el que digui, fins i tot a fer-nos emprenyar. Això vol dir, sense cap mena de dubte, que  té els ingredients perfectes per ser una magnífica web!

Sempre ens hem queixat (i jo no n'estic lliure de culpa) de que el jovent de Solivella, de vegades, és poc actiu. Poc participatiu. Que cal empènyer-lo per fer-lo moure.

Doncs bé, crec que amb aquesta web que acaben d'estrenar es poden girar les truites. Estic convençut que, des d'ella, i a partir d'ara, poden ser ells els que ens facin sentir el seu alè al clatell i per tant siguin ells els que, des de la seva pàgina, ens donin els cops d'atenció necessaris per no deixar-nos adormir.

La meva més cordial i sincera enhorabona!

I, ara que ja ha nascut la criatura, voldria afegir dues peticions: Que tots els joves la recolzin i l'ajudin a fer-se gran, i que tots els solivellencs la visitem de quan en quan. Segur que a tots ens agradarà!

Què espereu, doncs????? Visiteu-la ara mateix!!

http://www.jove-solivellenc.tk