Maig '17

Visita institucional

Aquest dijous, 25 de maig, Solivella ha rebut una visita de caràcter institucional de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Sra. Meritxell Borràs.

La consellera ha dedicat el dia a conèixer de prop la problemàtica i necessitats de diversos municipis de la Conca, L'Espluga, Belltall i Solivella. En el cas del nostre municipi la consellera ha estat rebuda per l'alcalde, regidors i altres membres del consistori.

A més del caire protocol·lari ha aprofitat per interessar-se per diversos temes que ens afecten, segurament el més important sigui haver tractat del possible cobriment de la rasa. Però ha parlat també de la problemàtica de la carretera C-14, i s'ha interessat també -en el decurs de la seva visita- tot passejant pel poble, pel casc antic de Solivella, els camins i el castell. Ha finalitzat la seva estada a Solivella visitant el Centre d'Interpretació del Castell.

Ha signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

  Fotografies  

Premis d'Honor de la Conca

Tal com es va anunciar en aquest mateix web, ahir divendres 19 de maig, a la sala noble del Palau Alenyà, es va fer entrega del Premis d'Honor de la Conca de Barberà a aquells que han estat guardonats.

Aquesta és la segona edició dels premis comarcals. Les persones i entitats guardonades han estat presentades a la convocatòria pels ajuntaments i entitats de la comarca. Les candidatures han estat avaluades per una comissió formada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal i, posteriorment, la proposta d’aquesta comissió aprovada pel Ple del Consell.

Enguany els reconeixements eren:
Distinció d’Honor de la Conca de Barberà – Associació Cultural Baixa Segarra, Santa Coloma de Queralt.
Reconeixement a la tasca sociocultural i de recuperació del passat col·lectiu de la Baixa Segarra que han portat a terme durant aquests darrers 25 anys de funcionament, que commemoren aquest any 2017.
Distinció d’Honor de la Conca de Barberà – L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, Montblanc
Per la dinamització socioeconòmica i cultural que ha comportat per a Montblanc i per a la Conca de Barberà aquests darrers 30 anys la representació, primer, de la llegenda de sant Jordi i, posteriorment, la Setmana Medieval de Sant Jordi.
Distinció d’Honor de la Conca de Barberà - Carme Sureda i Bosch, Santa Coloma de Queralt
Per la tasca rellevant que ha portat a terme al llarg de 30 anys al capdavant d’Aprodisca treballant en favor de les persones amb discapacitats.
Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà - Alfons Alsamora i Jiballí, Vimbodí i Poblet
Per la tasca abnegada de difusió cultural de la qual gaudeix Vimbodí i Poblet i, per extensió, el conjunt de la Conca de Barberà.
Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà - Josep M. Sans i Travé, Solivella.
Per la sensibilitat que sempre ha tingut i el suport que ha donat des dels càrrecs de responsabilitats que ha tingut al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.
Diploma de Reconeixement Comarcal - Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit SCCL, L’Espluga de Francolí / Solivella
Per l’esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal.
Diploma de Reconeixement Comarcal - Albert Sala Moreso/Joan Pérez Sánchez, Montblanc
Pel mèrit d’haver obtingut la medalla d’or dels campionats de Catalunya de formació professional CatSkills en les categories d’estudis de formació professional de Polimecànica i Aplicacions de Software respectivament.

 

  Fotografies de l'acte   

Els nens i nenes de Solivella mengen fruita 

L'escola CEIP Sagrat Cor oferirà als seus alumnes tres dies de fruita, un aliment natural, sense processar, sense coure i sense bullir, és a dir, amb tota la riquesa dels seus ingredients vitamínics i de fibres, per tal que els nens i nenes s'acostumin a aquests sans aliments.

Els dies que se'ls hi donarà seran: Dijous, albercoc; divendres, poma; i dilluns dia 22, pastanaga.

Tal com demana l'escola, si algun alumne no n'ha de menjar cal que porti una nota a l'agenda, signada pels pares, per tal de ser-ne eximit.

Sant Isidre 2017 

La Cooperativa de Solivella ha celebrat, com cada any, la festa del patró de la pagesia -si bé aquest és el patró dels pagesos espanyols, doncs a Catalunya eñ patró és Sant Galderic- i el Grup Cultural de la Dona ha proclamat pubilla i hereu infantil a:

Isolda Sans Sabaté

i

Carles Andavert Trilla

  imatges de la Festa   

Queixa 

S'ha rebut a la web, amb petició per ser publicada, aquesta queixa/denúncia:

 

Des de fa molts anys ens omplim la boca que som "el jardí de la Conca" i la veritat és que en tenim força de motius per ser-ho. 

Es per això que hem sorprèn i molt, que des de fa un temps hagi aparegut un nou ABOCADOR MUNICIPAL  just al costat de la "Urbanització Xipella" altrament dita "Urbanització a les fosques", però això ja és un altre tema. 

El sorprenent del cas és veure tot sovint el vistós cotxe de la brigada municipal fent viatges cap al nou abocador, per deixar-hi les restes de poda del fantàstic i meravellós "jardí de la Conca" i clar, mica en mica, com que la gent veu que la brigada ho utilitza d’abocador, de sobte també hi ha aparegut un sofà desmantellat, etc...

Tal com ens diuen des de l'Ajuntament a l’informatiu municipal, que hi ha unes normes de Civisme i Bon Veïnatge, sembla que com Ajuntament haurien de ser els primers en donar exemple i complir amb  la normativa.

 

Premis d'Honor comarcal 

El proper dia 19 de maig, al la sala de plens del Consell Comarcal es farà entrega del guardons dels Premis d'Honor a diferents persones i entitats que s'han distingit per la seva tasca en el coneixement i bon nom de la nostra comarca.

Entre d'altres, rebran aquest reconeixement els següents:

* Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà per a Alfons Alsamora i Jiballí, que tot i ser de Vimbodí és una persona coneguda i estimada pels solivellencs, degut al llarg temps en que va estar a la oficina de la Caixa del nostre poble. Rep el premi per la tasca abnegada de difusió cultural de la qual gaudeix Vimbodí i Poblet i, per extensió, el conjunt de la Conca de Barberà.

* Diploma de Reconeixement Comarcal per a la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit SCCL, de Solivella i l'Espluga de Francolí. Per l'esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal.

* Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà per a Josep Maria Sans i Travé de Solivella. Per la sensibilitat que sempre ha tingut des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Millores 

Amb el desig d'anar millorant i enriquint permanentment el contingut de la web, s'han modificat dues pàgines del que es coneix com "llocs d'interès turístic", concretament el Racó del Càntir i el castell, afegint-hi, en ambdós noves fotografies d'interès.

En el primer, el del Racó del Càntir, degut a les noves incorporacions d'aquests elements que han fet la Rossita i el Pep, s'hi han posat, a més de la nova distribució que han fet, aquells càntirs que representen els capgrossos festius de Solivella, entre altres nous càntirs.

Però la part que més s'ha millorat és la que està dedicada al castell en la actualitat, és a dir, aquella pàgina del castell "per sempre", on a les panoràmiques que ja hi havia s'hi han incorporat algunes fotografies inèdites, alguna d'elles molt difícilment repetible per la manera realment especial dels angles des d'on han pogut ser captades. També s'han afegit noves imatges del museu/Centre d'Interpretació del Castell.

Quedeu convidats a donar un cop d'ull a aquestes noves panoràmiques:

  el castell "per sempre"  

Abril '17

Exposició i conferència a Barcelona 

Per aquells solivellencs que resideixen a Barcelona o rodalies, i també per aquells barcelonins que venen sovint a Solivella, aquest proper dijous 27 d'abril, a les set de la tarda, en el magnífic del marc del Museu d'Història de Catalunya, situat al port vell, concretament al Palau de Mar, s'inaugura una exposició dedicada als templers.

Tal com anuncia el Museu en el seu programa, la conferència que obrirà la exposició anirà a càrrec del solivellenc Josep Maria Sans.

Així ho anuncia al seu web:

Els templers: qui foren, què feren i quina petjada han deixat a la societat

Coincidint amb l'exposició sobre el món dels templers i la seva època, un dels màxims especialistes sobre aquest orde al nostre país, avalat per la recerca i publicació d'articles i llibres, el Dr. Josep Maria Sans i Travé, farà una conferència amb el títol "Els templers: qui foren, què feren i quina petjada han deixat a la societat".
Els punts principals de la seva exposició se cenyiran a la fundació de l'orde a Jerusalem el 1120, la seva aprovació al concili de Troyes de 1129, l'expansió a l'Europa cristiana del segle XII, la instal·lació als comtats catalans, la participació militar a l'Orient en defensa dels Sants Llocs, la seva organització administrativa, les seves bases econòmiques, el seu poder, per passar finalment a explicar el final dramàtic d'aquest orde, ordit pel rei de França Felip IV el Bell amb l'aquiescència del papa Climent V, la destinació dels seus béns a l'orde de l'Hospital i el de les seves persones.

   Aquesta exposició es podrà visitar fins el dia 23 de juliol

Diada de Sant Jordi 

L'AMPA  de Solivella ha seguit organitzant, un any més, la celebració del dia de Sant Jordi amb una paradeta en el mateix lloc on, habitualment, altres anys l'havien muntat. Envoltades de senyeres en aquestes taules es podien trobar, a més de les roses i llibres, alguns dibuixos i punts de llibre fets pels mateixos alumnes.

A més de la participació activa d'aquests pares i mares, hi han col·laborat també diversos alumnes, tal com queda reflectit en les fotografies que ha fet arribar a la web la Susanna Español.

Aquest és un dels pocs recursos atípics de que disposa aquesta associació, i que més endavant destinarà a organitzar determinades activitats extraescolars.

  fotografies   

Les execucions de Sarral, 12 de febrer de 1937 

Quan l'any 1999 va veure la llum aquest web, es va fer amb la intenció de donar a conèixer el nostre poble, sobretot d'una forma gràfica, però entre les fotografies ja es van incloure tota una colla d'imatges històriques per recordar aquell Solivella d'abans.

Tres anys després es va incloure aquest apartat de "notícies" per tal que quedés reflectit el dia a dia de la nostra població i servís de consulta a les futures generacions.

Però aquest web ha tingut, sortosament, col·laboracions externes que han ajudat a donar-li molt més relleu. Entre d'altres, i segurament les més importants, han estat les aportacions que ha fet en Josep Maria Sans i Travé, doncs sovint ha utilitzat la web com aparador per donar a conèixer els seus treballs sobre Solivella. No en debades parlar d'en Josep Maria, és parlar d'un dels grans historiadors que actualment té Catalunya, doncs, sens dubte, és el més notable expert en història medieval, i més concretament en el que respecta a les ordes militars: els templers i hospitalers.

Però com a solivellenc, en Josep Maria, ha posat les seves dots d'historiador al servei de Solivella, passant una bona part de la seva vida a reconstruir, d'una manera absolutament documentada i fidedigna, aquells lamentables episodis que van ser coneguts arreu com "Els fets de Solivella". Al seu treball i dedicació devem l'obra que tot solivellenc hauria de llegir -i no oblidar mai- per tal que aquells successos no es perdin en la memòria del temps i que, de pas, serveixen com a lliçó per tal que mai més es tornin a repetir: "El monument de la plaça de la Creu: l'ombra allargada dels 'fets de Solivella'".

Però com a home incansable que és, en Sans Travé ha volgut seguir aprofundit en aquest tema, i fruit del seu treball és aquest annex que, complementant l'obra anterior, reflecteix un dels episodis més cruels d'aquelles jornades: "Les execucions de Sarral del 12 de febrer de 1937.

Realment és un privilegi poder comptar amb una signatura de tant prestigi en els treballs que es publiquen en aquest web, i tot un honor saber que, mitjançant aquest web, els solivellencs els poden tenir al seu abast.

Aquest nou treball, de 23 pàgines i perfectament relatat i documentat, queda a disposició de tots els solivellencs per tal de que mai perdem de la memòria el que va passar a la nostra població.

  "les execucions de Sarral"   

Setmana Santa 

Any rere any veiem com es va reduint el nombre de fidels als actes de la Setmana Santa, i això es nota també amb la part més adequada per la participació de la canalla, el Diumenge de Rams. Si comparem les fotografies d'aquest any amb les d'anys anteriors veurem com, en prou feines 15 anys, el nombre de criatures amb palmes i palmons s'ha reduït d'una manera abismal. La mateixa davallada d'assistents s'ha observat a les processons del divendres, tant en el Via Crucis del matí, com, sobretot, en la processó de la nit, doncs si descomptem els escolans, tambors, cor parroquial i aquell grup que anomenem com "les autoritats", en prou feines arribaríem a una vintena de persones.

En les pàgines d'aquest web es poden consultar les fotografies del Diumenge de Rams que van de l'any 2002 fins l'actualitat, i també quatre fotografies de la processó d'enguany que, si les fem comparatives amb les dels anys 2011 o 2012, veurem com, tant la vistositat de la processó com dels fidels, s'ha reduït a la mínima expressió.

   Rams 2017  

Fruita a l'escola 

Aquest dimecres han portat diversos tipus de fruita per repartir als alumnes de l'escola.

El professorat, amb molt bon criteri, ha decidit fer-ho de la següent manera:

Demà, coincidint amb una excursió que ja s'havia programat, donaran una poma a cada nen i nena de l'escola. Divendres, darrer dia abans de les vacances de Pasqua, repartiran una pera a l'hora d'esmorzar, i a la tarda, quan es mengin la mona, els hi donaran maduixes.

Quedaran encara unes taronges que s'entregaran a cada alumne perquè se les emportin cap a casa.

Aquesta és una molt bona manera d'habituar als nostres infants a menjar fruita, un element que no hauria de faltar mai a la dieta de grans i petits, i que és bo que s'acostumin a no prescindir-ne, doncs no són pocs els nens que diuen que no volen fruita. Així dons, cal que entre tots -i està molt bé que es faci des de l'escola- els hi hem de crear aquest hàbit tan saludable.

Com criatures... 

L'Associació de Jubilats i Pensionistes de Solivella va convidar a tot el poble a un berenar de xocolata desfeta amb xurros. No importa, ni ningú ho va preguntar, com es pagava aquell berenar, si era amb diners de la caixa "B", la "C", o la "Z", el cas es que convidaven a tothom, socis, no socis, grans, petits, o mitjans... tothom hi estava convidat, i així ho van fer saber a través de missatges enviats des de l'eBando de l'Ajuntament i a través de pregons.

Però com passa sovint en aquest poble, massa sovint diria jo, les coses que organitza una determinada entitat no rep ni el recolzament ni la participació de les altres associacions. Potser val la pena estudiar a què pot ser degut aquest fenomen tan negatiu, que fa que, sovint, cada vegada més sovint, determinades festes no llueixin com caldria degut a la poca participació que es veu.

El cas és que els amics jubilats van organitzar un berenar d'aquells que fèiem els dies festius quan érem petits, una tassa de xocolata desfeta amb alguna cosa per poder sucar, que en aquest cas van ser els xurros que es van anar a buscar a Montblanc. I la xocolata d'on va sortir? Només tastar-la ja no calia preguntar, aquella xocolatada tan ben feta i tan gustosa l'havia fet la Juanita de cal Caixis.

Tota la Junta es va desviure per tal que els assistents se sentissin còmodes i ben servits, doncs es van cuidar de no faltés de res a cap taula sense que els convidats haguessin de fer el més mínim esforç... tret del de llepar-se els dits i eixugar-se la xocolata dels morros

Enhorabona per la iniciativa, doncs amb aquest berenar ens vareu fer sentir com quan érem criatures menjant xocolata desfeta a mitja tarda.

   Fotografies  

Pressupostos municipals 

En aquest quadre es poden consultar el pressupostos municipals de Solivella dels darrers 10 anys, en el que es poden observar els increments o disminucions, respecte a l'any anterior, i les diferències entre el que es va ingressar i les despeses que es van originar.

 

Evolució del PRESSUPOST MUNICIPAL de Solivella

Període 2007 - 2016

any total ingressos % total despeses %
2016 721.975'00 € 0'39 % 721.975'00 € 0'39 %
2015 719.150'00 € -20'66 % 719.150'00 € -20'66 %
2014 906.400'00 € -16'67 % 906.400'00 € -22'91 %
2013 1.087.725'00 € 48'56 % 1.175.745'90 € 97'49 %
2012 732.194'09 € -6'34 % 595.351'92 € -5'86 %
2011 781.755'25 € -59'28 % 632.443'51 € -62'68 %
2010 1.919.907'78 € 62'89 % 1.694.437'72 € 51'20 %
2009 1.178.674'95 € 46'26 % 1.120.675'18 € 17'79 %
2008 805.858'93 € -48'77 % 951.423'80 € -39'52 %
2007 1.573.000'00 € 75'58 % 1.573.000'00 € 75'58 %

 

Març '17

Esplai del Jubilat: Excursió a Barcelona... i nevada! 

El divendres 24 de març, l'Associació del Jubilat i Pensionista de Solivella ha programat una sortida cap a Barcelona, per fer una visita cultural i també per passar un estona divertida.

Així ha sigut, doncs al matí han anat a visitar el Museu Nacional d'Art de Catalunya, on han pogut veure, a més d'una magnífica vista sobre Barcelona, les millor joies de les col·leccions d'art romànic del món, així com una visita al propi Palau Nacional de Montjuic, una obra de 1929 per acollir la inauguració reial de l'Exposició Internacional de Barcelona.

Malauradament el temps no els ha acompanyat i no ha permès poder gaudir amb tranquil·litat d'aquelles precioses vistes, tant al parc, com a la ciutat.

Un cop acabada aquesta visita de caire cultural, i després d'haver dinat, ha vingut la part divertida d'aquesta jornada a Barcelona, doncs han anat al cinema/teatre Coliseum per poder veure la darrera representació teatral de la Cubana: "Gente bien".

Tal com s'ha demanat per part de la Junta d'aquesta Associació, la web publicarà totes les fotografies que han enviat, més algunes de collita pròpia del MNAC. Però, si bé és un plaer satisfer el desitjos de la junta, es recomana que si algú té altres fotografies de millor qualitat d'aquesta jornada, en la que es vegin millor els solivellencs que hi han anat, que les enviï per tal de ser publicades.

A les 22:05, quan estaven tornant per l'autopista, a l'alçada del Coll de Cabra, van enviar un missatge dient que estava nevant. Havien passat el dia a Barcelona i per poc poc no poden arribar a Solivella, doncs poques hores després a TV3 ja deien que la carretera de Belltall a Montblanc estava tallada a causa de la neu. És la nit del 24 al 25 de març i està nevant de valent!

De bon matí el dia 25 alguns solivellencs han enviat fotografies de Solivella nevada. En podeu veure aquí de l'Ignasi Corbella, del Jaume Iglesias, del Josep Ballart, del Tomàs Tarragó i de Jordi Travé Montseny, Enric Capdevila i de Susanna Español.

    Fotografies   

Futbol 

Si bé Solivella va ser un poble que comptava amb un molt bon equip de futbol, sobretot en els anys anteriors i immediatament posteriors a la guerra civil, aquest esport ha anat minvant a la nostra població, fins el punt que actualment no tenim ni tan sols un camp de futbol.

Però sembla ser que la pràctica del futbol encara es porta al gens de Solivella, doncs dos nois de mare solivellenca -els fills de la Clara García, per tant els nets de l'Antonio el Sevillano- estan demostrant ser uns molt bons jugadors. Els dos formats al Nàstic, però l'un, el més gran, el Jordi, que va fitxar aquest any per l'Eibar i que juga cedit al Lugo de segona divisió, és seguit de prop per diversos clubs europeus, sobretot de la Premier.

Però l'altre, el petit, el Josep, es el que en diuen una perla, i per tant, són ja diversos els clubs que s'interessen per ell, entre altres el València i el Real Madrid. De tota manera sembla que el noi li està fent l'ullet al Barça que també fa temps que s'ha fixat en ell i és on sembla que el veurem molt aviat.

El diari Sport d'avui, 22 de març, dedica tota una plana a parlar d'aquests dos germans, per les venes del quals corre sang solivellenca.

Dia Mundial de la Poesia 

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar aquesta diada, la Institució de les Lletres Catalanes -amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades- celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana.

L'Ajuntament de Solivella s'ha volgut adherir en aquesta manifestació cultural, convocant a la sala d'actes de la Societat a totes aquelles persones amants de la poesia, i en aquest cas concret de la nostra població, per escoltar la lectura de poemes locals amb acompanyament musical.

    Fotografies     

Un celebració per tots els gustos 

Dissabte passat es va celebrar a Solivella un pintoresca cerimònia, doncs no és freqüent que a les nostres terres es pugui veure una rèplica d'un casament marroquí, amb tot el que això comporta en quant a les formes de celebració i les vestimentes festives d'aquell país. Algunes de les nombroses persones que es van acostar a la plaça Major van poder apreciar, també, aquells dibuixos, similars als tatuatges, que algunes dones lluïen a les mans i als peus. Aquesta mena de tatuatges no són permanents, sinó que al cap d'uns dies desapareixen, doncs estan fets amb la "henna", una pols que s'extrau d'un arbust triturat, i que es fa servir, a més de per decorar-se mans i peus les noies i dones, també per pintar-se les ungles, per tenyir-se el cabell, o per escampar-ho per cos i cara i donar a la pell un color vermellós. Les noies que es fan aquests dibuixos només a les mans vol dir que són solteres, mentre que les que s'ho fan a mans i peus són dones casades.

Així doncs, els solivellencs que es va acostar a la Plaça, i encara millor aquells que van anar al convit, van poder apreciar les formes festives d'una cultura relativament pròxima, però molt diferent a les nostres costums.

Però no tothom va apreciar únicament la part positiva, doncs van ser diverses les persones que van expressar les seves queixes per la manera com els convidats a la festa havien deixat els seus cotxes, omplint de manera desordenada la plaça Major, tallant el pas a altres vehicles per la plaça i també a la part baixa del carrer Major, o el carrer Pla.

És precisament un veí del carrer Pla qui ha fet arribar unes quantes fotografies (de les que se'n ha seleccionat només una)  i un text, demanant que les seves queixes quedin publicades i reflectides en aquesta web.

 

Fotos de la vergonya de Solivella, a casa vindran i de casa et traueran, no es pot acceptar aquest fet anarquic, quant tots nosaltres respectem i callem, prou, ens mereixem respecte i no fets com els d'ahir.

Un veí del carrer Pla

Primavera: Poesia, música i "floretes" 

A Solivella comencem a respirar que estem a les portes de l'estació més pintoresca de l'any: La primavera.

Si bé ja fa algunes setmanes que, amb aquest bon temps que ens ha fet, hem vist com florien els ametllers, l'Ajuntament ens ofereix dos actes que s'emmarquen perfectament amb la primavera: Música i poesia.

Aquest proper diumenge, 19 de març a les 6 de la tarda, a la sala d'actes de la Societat tindrà lloc un concert de guitarres, que correspon a la IXa. mostra de Joves Guitarristes de les comarques de Tarragona. Un programa musical del Departament de Guitarres de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona.

L'altre acte, que se celebrarà al mateix lloc, serà el proper dimarts dia 21, a les 18 hores, per commemorar el Dia Mundial de la Poesia, promogut per la Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta iniciativa consistirà en una lectura de poemes d'autors locals, amb acompanyament musical.

Però si bé el que més associem a la primavera són les flors, el que no es cal a Solivella són les "floretes" que els gossos van deixant pels nostres carrers i places. Des de l'Ajuntament s'han fet diversos tocs als amos d'aquests animals, i fins i tot es van posar uns cartells en els aparadors d'algunes botigues, a més del tauló d'anuncis de la Casa de la Vila. Però sembla que res d'això ha fet efecte, doncs, com comentaven unes dones aquesta tarda, els pobres animalons tenen la desgràcia de tenir uns amos força més porcs que ells. Cal que perdem la vergonya i ens atrevim a cridar l'atenció quan veiem aquestes mostres d'incivisme. Solivella va ser, ja fa molts anys, "el jardí de la Conca", ara no volem que es converteixi en l'abocador de la comarca.

 

Dia de les Dones 

El 8 de març se celebra a molts països el dia internacional de les dones, o de la dona treballadora, una diada reconeguda per les Nacions Unides, i que se celebra des de l'any 1911 com a homenatge a aquells activistes mortes en la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes l'any 1857.

L'Ajuntament de Solivella va començar a adherir-se en aquesta celebració ja l'any passat, si bé és en aquest 2017 quan en els actes que s'han dut a terme a la sala polivalent de la Societat, s'ha fet un veritable homenatge a aquelles dones que, per una o altra raó, han destacat per la seva dedicació al bé del nostre poble.

En aquest acte d'avui s'ha volgut retre un merescut agraïment a 34 solivellenques que, per una o altra qüestió, han dedicat part de la seva vida a fer més gran Solivella. Pel temps que hi han contribuït s'han donat cita aquelles dones que han arribat a fer els 80 anys; també a aquelles que per la seva professió han servit als solivellencs (perruqueres, modistes, professionals del comerç, i fins i tot aquelles que ens van atendre al café del Sindicat), i també a les que han contribuït a l'ensenyament i formació dels nostres infants. Però, per extensió, aquesta festivitat ha estat dedicada a totes les dones, absolutament a totes, amb el desig que, d'una vegada per totes, s'aconsegueixi la igualtat amb els homes, tant de tracte, com laboralment, doncs tot i haver avançat molt, encara queden unes diferències que cal llimar.

Les dones que han rebut aquest reconeixement han estat:

Les que tenen o faran 80 anys: Caterina Armengol, Paulina Hemérita Bueno, Cinta Español, Caselda March, Lina March, i Maria Palacios. Professionals de perruqueria: M. Carme Iglesias, Rosa Iglesias, i Maria Sans. Modistes: Lina March, Dolors Anglès, i Roser Marsol. Dones dedicades a botigues de comerç local: Adelina Salla, Mercè Caballé, Laura Solé, Joana Rallo, Teresa Castro, Consol Jové, Silvia Yuste, Dolors Iglesias, i M. Carme Travé. Mestres d'Educació Primària: Josefina Solé, M. Rosa Mir, Dolors Querol, i M. Carme Crespi. Que van treballar a l'històric cafè del Sindicat: Laura Porta, Antònia Castro, Carme Martínez, Rosa March, Lourdes Travé, M. Carme Salla, Cecília Torres, Adelina Salla, M. Assumpció Orpinell, i Ernestina Querol.

Entre les imatges que podreu veure en aquest web, a més de l'homenatge a les dones, també n'hi ha una dedicada a la històrica victòria del Barça d'aquest mateix dia, amb el 6-1 que li va clavar al Paris Saint Germain en octaus de final de la Champions, remuntant el 4-0 de l'anada.

10/Març/2017-21:15 S'han afegit 29 noves fotografies

    Fotografies   

Acte de suport a Francesc Homs 

Com a la resta de municipis de Catalunya, l'Ajuntament de Solivella va convocar per aquest passat dilluns, 27 de febrer, un acte de suport a Francesc Homs a les vuit del vespre a la plaça Major. Amb l'assistència d'una mica més de 60 persones, l'alcalde ha presentat l'acte i el Sr. Antoni Rosich ha llegit el manifest de suport a l'exconseller de la Presidència de la Generalitat, que està sent jutjat per l'Estat espanyol per haver organitzar el procés participatiu del 9N.

La democràcia no es pot inhabilitar

Novament, som a les portes d’un judici polític a un representant sorgit de les urnes. Un judici que pretén inhabilitar un exconseller de la Generalitat de Catalunya per haver promogut la democràcia.

L’Estat espanyol ha decidit silenciar la veu dels catalans amb una campanya judicial als nostres representants electes amb l’objectiu d’esborrar l’acció dels nostres polítics.  Avui, però, cal recordar‐los que la voluntat de decidir el nostre futur com a poble és un dels grans consensos de país: més del 80% dels catalans som favorables a votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya.

L’atac a les nostres institucions i als nostres representants és un atac a una societat sobirana i madura i posa de manifest la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per resoldre un problema polític que, sens dubte, no es resoldrà amb la  inhabilitació dels nostres representants escollits democràticament.

Utilitzar els tribunals per impedir el debat polític i criminalitzar els representants  sorgits de les urnes és impropi d’un sistema democràtic, atempta contra el pluralisme  polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol democràcia.

Davant d’aquest nou intent de frenar un referèndum que és inevitable, refermem la  voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya de decidir lliurement a les urnes el  nostre futur com a poble. Cap judici, ni cap inhabilitació podran aturar el clam  democràtic de la nostra societat.

Podran intentar inhabilitar els nostres representants, podran amenaçar‐nos i voldran  atemorir‐nos, però mai no podran silenciar la voluntat democràtica dels ciutadans de  Catalunya.

 

assemblea.cat òmnium cultural AMI ACM

   Fotografies   

Febrer '17

Arrencada de cavall i... 

Ja hem viscut el dia de la disbauxa per excel·lència, aquell dia en que tot està permès... els homes es poden vestir de dones, els republicans de reis, el rics de pobres, els pobres del que poden... i tots podem canviar de personalitat en aquest dia. A més en aquest dia podem buidar el pap dient tot allò que en altres dies no ens atreviríem a dir-ho de manera de tan clara.

Però per segon any consecutiu a Solivella no hi ha hagut el clàssic -i gairebé obligatori- pregó de Sa Majestat el Carnestoltes. Què passa a Solivella? Som molts els que hem rebut alguna sàtira crítica en aquest dia. I què? No passa res! Ens farà més o menys gràcia si ens toca el rebre, però ja sabem que no tenim dret a queixar-nos, doncs aquest dia està tot permès, i a qui li toca ser anomenat al discurset... doncs a aguantar-se! Però el que no pot ser és que, per dos anys seguits, a Solivella no podem sentir totes aquelles crítiques que retraten el dia a dia del poble i la seva gent, amb tots els seus defectes.

No, això no pot ser! Encara seria pitjor si el motiu -de no poder escoltar el pregó de Sa Majestat Carnestoltes- es degués a algun tipus de censura o de discrepàncies pel contingut de les seves estrofes. En aquest cas el problema seria molt més greu.

Com greu també és veure com, a mesura que passen els anys, la participació va minvant de manera escandalosa. Si mirem els testimonis gràfics d'anys anteriors, sobretot els anys 2006, 2007, 2008..., ens donarà la sensació que estem veient fotografies de diferents poblacions. Sembla impossible pensar que, si a Solivella podíem veure la majestuositat i luxe d'aquell comparses i carrosses, al cap de deu anys la festa de Carnestoltes hagi vist així de reduïda la participació dels solivellencs. Sense oblidar la part la esmentada, els discursos de Carnaval que es feien.

Ara, si voleu, podeu completar la frase que dóna títol a aquesta notícia: Arrencada de cavall i...

Per sort la canalla no entra en aquesta desgana que hem vist. Ells han participat amb quatre grups molt ben organitzats i, el que és més important, s'ho han passat bé, molt bé. Per aquesta raó, com homenatge a aquestes quatre colles de crios, el número de fotografies d'aquest web s'ha incrementat, a fi i efecte que, dintre d'uns anys, aquests nens i nenes, puguin presumir de que ells sí que van participar i donar color i alegria en aquesta festa del Carnaval de l'any 2017. Segur que passats uns anys els hi agradarà veure's amb les seves disfresses. Per tant, sobretot per ells, van dedicades les fotografies d'enguany.

També cal expressar l'agraïment als pares d'aquestes criatures que, de ben segur, també han hagut de treballar, participant en les carrosses i les disfresses. Sense oblidar dues colles de noies que, amb senzilles disfresses van donar una simpàtica nota a la rua. I finalment a tots aquells que, de forma individual, van lluir les seves disfresses.

Però aquest escrit no pot acabar sense tornar a incidir en la baixa participació que es va veure.

  Carnaval 2017  

Qui recorda els penellons? 

Hem passat ja la part més freda de l'hivern i no em vist a cap criatura rascant-se els dits per la picor. Tampoc els hi hem vist aquests dits o les orelles envermellides o amb ulceracions. Fa anys que, sortosament, la natura ha fet alguns canvis i sembla haver eliminat aquella petita, però tan incòmoda, malaltia de la pell ocasionada pel fred. A més la farmacopea popular per el guariment dels penellons no disposava de gaires remeis, i els pocs que hi havia estaven poc acreditats. Era qüestió de tenir molta paciència, esgarrapar-se el mínim possible, i no posar les mans prop del foc per escalfar-les doncs llavors la picor era encara més forta.

Si bé aquesta emprenyadora malaltia va començar a desaparèixer cap a mitjans del segle passat, en Joan Manuel Serrat ens la va recordar l'any 1980 en una cançó que encara avui segueix sent actual, "Temps era temps", en la que ens parla d'aquella Espanya fosca "una, grande i libre", de la davantera del Barça de les cinc copes -1952/1953- Basora, Cèsar, Kubala, Moreno i Manchón, i també dels penellons, entre altres coses dels anys 50 i 60. Sí, temps era temps, un temps que avui ens pot semblar molt llunyà, però del que en prou feines ha passat poc més de mig segle. Un temps molt curt per aquells joves que ara llegeixen aquest escrit, però suficient per haver-nos deslliurat dels penellons i d'aquella Espanya que negava les llibertats als catalans... si bé la d'ara no es tracta gaire millor, perquè aquella insuportable picor dels penellons que ens donava tant neguit no era, ni de bon tros, tan intensa com la que avui ens fa sentir l'estat espanyol.

"Ja són aquí!" 

Amb aquest nom hem tingut la possibilitat d'escoltar una conferència del fill de Blancafort Josep Recasens, en el seu paper d'historiador. Recasens ha tornat a incidir en els anys immediatament posteriors a la guerra civil, un tema sobre el qual, a més d'haver fet diverses publicacions, ja havia donat algunes conferències a Solivella

En la xerrada d'avui ens ha parlat dels expedients dels Tribunals de Responsabilitats Polítiques, sobre els que ha fet un estudi dels documents dipositats a l'Arxiu Històric de Tarragona, entre els quals ha mencionat que ha trobat diversos processos de solivellencs.

La conferència s'ha fet a la sala d'actes de la Societat, on s'ha pogut veure una exposició de fotografies, de l'entrada de les tropes nacionals a Montblanc, que l'historiador Gabriel Serra ha pogut localitzar a l'arxiu de l'agència EFE a Madrid.

Festa de Santa Àgueda o Àgata 

Aquesta festa, que actualment ja té un cert anacronisme, és coneguda com la festa de les dones i té un cert caràcter carnavalesc amb una inversió de papers entre homes i dones, doncs per un dia són les dones les que manen, i durant un any hi haurà un consistori fictici format per dones. L'anacronisme és prou evident, doncs des de fa temps -sortosament- es poden veure moltes dones ocupant càrrecs de responsabilitat.

A Solivella aquesta festa ens va arribar tard, molt tard, doncs la primera celebració es va fer fa dos anys, tant tard que en l'actualitat fer aquesta mena de celebracions denoten un cert tuf de masclisme. Pe`ro com deia aquell... qualsevol excusa és bona per celebrar una festa!

Les dones escollides per formar part d'aquest ajuntament fictici 2017/2018, han estat: Alcaldessa: Lourdes Travé. Regidores: Núria Paris i Rosa Iglesias.

Elles tenen la prerrogativa de formular tres desitjos, que la Casa de la Vila es compromet a fer realitat. Esperem que els suggeriments que facin a l'autèntic Ajuntament aquest any els veiem realitzats, doncs l'any passat es va demanar: Tenir cura que els propietaris de gossos recullin les deposicions. Donar de seguretat als solivellencs reduint la velocitat del pas de vehicles per la carretera C-14 dins del nucli urbà.

De la primera demanda s'han editat, fa en prou feines tres setmanes, uns cartells que s'han penjat en alguns llocs del poble. Esperem que la mesura sigui suficient. Però la més important de les demandes, aquella que afecta directament a tots els solivellencs, especialment als crios i a les persones grans, és la de dotar d'alguna mesura de seguretat que obligui a reduir la velocitat dels vehicles al seu pas per Solivella. Seria molt difícil, per no dir impossible, trobar un població que no disposi de fórmules dissuasòries que garanteixen la seguretat a les carreteres que la travessen.

 

  Fotografies  

"L'any del fred" 

Referent a l'escrit anterior, i per tal de puntualitzar i donar més informació, en Josep Anglès, Conesa, envia un article del Diari de Girona que ens remunta a l'anomenat "any del fred".

Diari de Girona

1956 «L'any de la fred» va deixar temperatures extremes encara per batre

1956 «L'any de la fred» va deixar temperatures extremes encara per batre

El 1956 va ser «l´any de la fred». Durant el mes de febrer dues onades d´aire siberià van portar nevades i temperatures extremes de -10 graus a la ciutat de Girona, -5 a l'Empordà i a la costa. Al Pirineu es va registrar la que encara és la temperatura mínima històrica més baixa a la península Ibèrica: 32 graus sota zero al Pallars Jussà. Les glaçades van ser devastadores i insòlites, com la que es va produir al mar entre la costa de l´Alt Empordà i la del Rosselló.

 

Neu no, aigua si 

Hem acabat un mes de gener que es pot considerar dels molt freds, doncs hem assolit temperatures excepcionalment molt baixes. El dimarts dia 17 el Govern de la Generalitat va fer un advertiment de "l'onada de fred excepcional" que s'esperava a tot Catalunya.

De fet així va ser, doncs es van assolir en molts llocs temperatures que feia més de dues dècades que no baixaven tant. Als cims del Pirineu la temperatura va arribar a estar per sota dels 20º negatius, es van veure nevades excepcionals a llocs del litoral mediterrani (Alacant, Cartagena...) on rara vegada hi neva. La neu va arribar prop de Solivella (Belltall, Rocafort de Queralt, Prades...), però ni una sola volva al nostre poble.

Però cap a les acaballes del mes, la setmana del 23, Solivella va rebre 31 litres d'aigua, doncs van ploure 6 litres un dia i 25 un altre. 

Gener '17

Govern Digital 

En el marc del teatre del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) s'ha celebrat el Congrés de Govern Digital co-organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci AOC, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el CCCB, i el suport de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i l’Associació d’Arxivers.

En el decurs d'aquest acte s'ha premiat als ens locals i comarcals amb millor predisposició a utilitzar aquests eines que ens ofereix internet per facilitar, millorar i abaratir els costos que li pot suposar a l'administrat les comunicacions, gestions i tràmits que hagi de fer.

Perquè, si bé el títol del Congrés -Govern Digital- pot fer-nos creure que aquestes eines van dirigides als governants, en realitat a qui més poden ajudar i treure'n un bon profit, són els administrats. Doncs el solivellenc que s'acostumi a utilitzar-les ja no dependrà de tercers quan necessiti alguna cosa de la Casa de la Vila, doncs tota gestió que faci digitalment, via internet, queda automàticament enregistrada, quedant-li al usuari la data i hora en que ha enviat el seu comunicat. Tot això -independentment de que la porta de l'Ajuntament estigui oberta o tancada- la gestió, consulta, o tràmit, es pot donar per presentada i degudament justificada la seva presentació.

El propòsit del Congrés és sensibilitzar que no és suficient construir ciutats o regions intel·ligents, ni que les smart cities hagin de ser únicament les grans ciutats, sinó tot el contrari, que aquesta aproximació de l'Administració amb el ciutadà comenci pels punts més pròxims -que a la vegada són els que més necessitem- o sigui els Ajuntaments de les nostres respectives poblacions. En el discurs de cloenda de la consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs, ho ha definit d'aquesta manera: Govern Digital és posar l'administració al servei del ciutadà.

Solivella ha estat una de les poblacions que han rebut el premi a aquest reconeixement, i a la vegada l'encàrrec, d'estar en predisposició a facilitar amb aquestes eines digitals els tràmits als solivellencs. Per aquest motiu la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha atorgat el premi a l'alcalde Enric Capdevila.

En el mateix acte ha tingut idèntic guardó el representant del Consell Comarcal de la Conca.

  Fotografies de l'acte   

Defuncions 

A la nostra població, que segons el cens que teníem el 2016, és de únicament 619 habitants, hem vist com deixaven aquest món onze solivellencs en escassament quatre mesos.

El mes d'octubre vam tenir una defunció (procedent de Barcelona), al novembre un veí de Solivella, el mes de desembre va veure quatre inhumacions (un veí de Solivella, dos procedents de Tarragona i un procedent de l'Hospitalet), quatre difunts més en aquest mes de gener (un procedent de l'Espluga, un de Barcelona, i dos veïns de Solivella). A tots ells hauríem d'afegir-hi una solivellenca que va morir als 101 anys d'edat a Barcelona.

Tot i no sumar en aquesta luctuosa estadística de solivellencs traspassats recentment, encara podríem afegir-hi a un home que va tenir una relació molt directa amb Solivella, el Dr. Mateu Turró, que va ser metge de la nostra població i que va morir ahir a Santa Coloma de Farnés.

Si bé sempre és dolorosa i lamentable la pèrdua d'un veí, ho és encara més quan per la seva edat i pel molt que el coneixíem tots, doncs per la seva feina de fusteria havia visitat la major part de les cases del poble, com és el cas del Jaume Iglesias, Jaumet Mateu, la seva pèrdua és encara més dolorosa.

Descansin tots ells en la pau eterna.

Les cubanes van a la solivellenca 

O potser és al revés? Sí, probablement sigui "les solivellenques van a la Cubana".

Una vegada més la Maria Fabregat, Maria del Franceset/Esquerrer, ha organitzat una sortida per aquells que han volgut anar a Barcelona a veure un magnífic i divertit espectacle musical, basat en un sainet de Santiago Rusiñol, "Gente Bien, i readaptat pel grup d'artistes de "La Cubana".

Si bé tot és lloable, doncs no cal descobrir qui són "La Cubana", en aquest cas el marc on s'ha representat "Gente Bien" ja és d'admirar, doncs el cine/teatre Coliseum és segurament el més veterà i luxós local que es conserva a Barcelona. Un local que es va inaugurar l'any 1923 per fer projeccions de cinema, i que així ha continuat fins que a l'any 2006 -com a conseqüència de les noves tecnologies que van fer disminuir el nombre d'espectadors- es va transformar en teatre, però conservant tots els detalls de luxosa ornamentació d'aquest gran edifici històric, mostra significativa de l'arquitectura monumentalista del anys 20 del segle passat.

Per tant no ens equivocaríem si diem que ens els seus orígens era un local fet a mida de la "gente bien" de Barcelona.

Però aquest grup de solivellencs no han anat únicament per veure aquesta divertida obra -que dit de pas, val la pena- sinó també per que en ella hi actua, formant part destacada del grup de La Cubana, un solivellenc que tots coneixem, en Toni Sans. En aquest musical en Toni, com la resta de components del grup, interpreta diversos personatges. Doncs bé, un d'aquests personatges de l'obra es diu Jofre Orpinell. Curiosament és el seu veritable segon cognom, doncs en Toni és fill d'en Josep Maria Sans, Gasset petit,  i de la Joaquima Orpinell, Quimeta del Rito.

L'actuació d'en Toni ha estat realment excel·lent, interpretant, ballant, cantant.. un gran i complet artista que contribueix a fer encara més gran el grup de La Cubana.

  Un parell de fotografies   

L'Ajuntament informa: 

Per tal que els solivellencs estiguin previnguts davant de l'onada de fred que podem patir la propera setmana, l'alcalde fa arribar les previsions del temps que tindrem a la nostra població en aquest període:

 

Concert de "Lus Xipellis" 

Per posar punt i final a les festes nadalenques, passat demà, diumenge 8 de gener, podrem gaudir d'un extraordinari concert de gralles a càrrec del grup local de grallers "Lus Xipellis".

El concert iniciarà a dos quarts d'una del migdia a la Sala de la Societat.

  Clausura actes nadalencs   

Records del Nadal 

Aquest any s'ha seguit donant el màxima protagonisme d'aquestes festes als més petit, doncs els podrem recordar per sempre, amb aquesta tendra edat que tenen ara, gràcies a les fotografies del Festival Infantil en el que van intervenir tots els nens i nenes de l'escola CEIP Sagrat Cor.

Tres detalls de l'ornamentació d'alguns carrers. Concretament la carretera amb el llumets en forma d'escala de cargol que tenen tots el pals de llum; la plaça de Sant Joan, que una vegada més el lloc més decorat; i com a magnífica novetat la decoració amb estels que s'ha posat al llarg de tot el recorregut del carrer Pla.

I evidentment, algunes fotografies de pessebres, però amb un afegit. Quan heu visitat el pessebre de cal Colometes, heu tingut ocasió de veure el que, possiblement, sigui el càntir més petit que existeix. D'aquest càntir hi ha una fotografia en el que se'l pot veure al costat d'un paquet de tabac, per tal de poder fer-nos una idea de les seves proporcions.

  Nadal 2016  

Resum del 2016 

Aquest any 2016 ens ha deixat algunes dades significatives a Solivella.

El començament de l'any va suposar tres canvis: Canvi de rector a la parròquia amb la marxa de Mn. Magí, canvi en la titularitat de la botiga de premsa i regals, i l'arribada de nous gestors a la carnisseria de cal Caixis.

El mateix mes de gener va fer que Solivella, i més concretament la seva església, es podés veure a tot Catalunya a través del programa "Signes del temps" de TV3.

La festa de Sant Isidre va tenir com hereu i pubilla infantils al Pol Lisart i la Laia Sans.

Aquest mateix mes de maig se'ns va passar un comunicat de l'Ajuntament en el que ens convidava a poder rebre als nostres telèfons mòbils els pregons que es fessin a Solivella a través de l'aplicació "eBando". Una molt bona iniciativa... si des de la Casa de la Vila es prenguessin la petita molèstia de transcriure el que es dia a través de la megafonia del poble a aquest programa. De moment semblen no tenir gaires ganes de treballar, doncs els pregons que es reben a través d'eBando són comptades excepcions, doncs la gran majoria no s'hi posen.

El mes de juny va ser força més mogut, i va ser-ho per temes polítics entre l'espanyolisme ranci i el que ens afecta als catalans en general i als solivellencs en particular.

Coincidint amb el vergonyós afaire de les gravacions del ministre Fernández Díaz i el director de l'OAC, Daniel de Alfonso, a Solivella es va rebre una denúncia contra l'Ajuntament, per part de membres de Societat Civil Catalana, per tenir penjades unes estelades als pals dels llums de la carretera.

Les televisions i diaris espanyols havien fet mofa, i criticat durament, que des de les eleccions catalanes del 27 de setembre de 2015, no es formés govern a la Generalitat fins el 9 de gener amb la dimissió del president Mas. Poc més de tres mesos sense poder formar govern. A Espanya les eleccions generals havien sigut el 20 de desembre de 2015 i, en canvi, no es va formar govern fins el 20 d'octubre de 2016. O sigui 10 mesos després i amb una segona convocatòria d'eleccions el dia 27 de juny!!

Durant aquests mesos d'estiu es fa formar un camp de treball per tal de portar a terme l'arranjament dels antics rentadors municipal. Ara falta canviar la teula d'uralita per tal de retornar-hi les antigues teules.

El fet més destacat de l'any, i la visita més important que ha rebut Solivella al llarg de la seva història, va ser el dia 2 d'agost quan va venir el M. H. president de la Generalitat, Sr. Carles Puigdemont, per inaugurar el nou celler de la Cooperativa Agrícola de la Conca, i la nova plaça del Fossat del Castell.

Al mes de setembre es va posar un desfibril·lador a la façana de la Casa de la Vila, un aparell molt important doncs pot ajudar a salvar vides, en cas d'aturades cardiorespiratòries causades per fibril·lació ventricular o taquicàrdies ventriculars, reactivant la funció cardíaca amb una descàrrega elèctrica.

Amb el lema "A punt"! Solivella no va faltar a la cita de l'11 de setembre, tant en l'acte protocol·lari que es va fer al matí al Passeig, com en l'assistència a Tarragona en la manifestació reivindicativa, on van ser una bona colla de solivellencs els que s'hi van desplaçar.

L'endemà, o sigui el dia 12 de setembre, es posen en funcionament les noves instal·lacions de la Cooperativa al Maset del Cara amb l'inici de la campanya de la verema.

El passat 15 de desembre Solivella es torna a mobilitzar en la concentració que es va fer a la plaça Major en un acte de suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Carme Forcadell.

Aquestes festes de Nadal hem pogut veure una novetat ornamental, doncs els veïns del carrer Pla han guarnit amb tires d'estels tot el recorregut amb forma de "U" que té el seu carrer.

Ha acabat l'any 2016 i queden -a més de demanar un millor funcionament de l'eBando- unes quantes reivindicacions que els solivellencs fa temps que demanen i que no es fan efectives. Però d'aquests temes pendents se'n pot parlar en un altre moment.

Ara és el moment de desitjar a tothom un molt feliç any 2017.

De tots els esdeveniments d'aquest passat 2016, en podem destacar i tornar a veure unes quantes fotografies del més important, la visita del president Puigdemont a Solivella.

  Visita presidencial