Febrer'20

Carnaval 2020  

El proper dissabte, dia 29, la rua, la festa i el sopar del Carnestoltes 2020.

Es poden fer les inscripcions fins el dia26 a les oficines de l'Ajuntament de 7 a 8 de la tarda, tant els individuals, les parelles,  les comparses, o les carrosses. Les comparses han de tenir un número mínim de 6 participants. Els premis consten de: Carrosses; 100 € la més treballada, 100 € la més original i 100 € la més "catxonda". Comparses: 60 € per cadascuna que mereixi el mateix que les carrosses. Individuals:Un àpat per dues persones en un restaurant del poble. Tothom que s'hagi inscrit haurà de fer tot el recorregut i els premiats hauran d'estar presents al sopar. En el cas que no s'hagin inscrit carrosses la Comissió de Festes es reserva el dret de modificar l'itinerari.

Les inscripcions del sopar comportaran que la distribució dels llocs assignats es faci per rigorós ordre d'inscripció. L'aforament total, entre la sala i la llotja del primer pis, és de 160 persones, i el preu del sopar és de 20 € els adults i 10 € pels petits.

El diumenge 1 de març es farà un concurs de disfresses infantils a les 5 de la tarda a la Societat.

Aquest mes de febrer  

Dues notícies més omplen aquest mes de febrer.  La primera té com a protagonista a la Silvia Iturria, del Club Atlètic Espluguí, que, a més d'haver fet un molt bon paper en la Copa Catalana, ha quedat tercera absoluta de les importants i dures proves del Kalenji Trail Series, unes curses de muntanya, d'uns 20 kilòmetres, que es porten a terme a la nostra província i que, partint de l'interior, poden arribar fins a la Costa Daurada. Enhorabona Silvia!

L'altre esdeveniment ha estat la celebració de la festa de  Santa Àgata que ha organitzat el Grup Cultural de la Dona i que aquest any ha comptat amb una participació d'unes 90 persones.

Aquest acte, que es va celebrar a la Societat, va servir per homenatjar a la Teresa Mestres per ser la sòcia més antiga del Grup present en aquesta celebració.

Cal recordar que queden encara pendents les peticions que havien fet els anteriors consistoris femenins, entre les quals cal destacar, sobretot, la urgent i important sol·licitud de dotar a la carretera C-14, en el seu pas per l'interior de la població, d'unes mesures de seguretat que obliguin a reduir la velocitat dels vehicles que hi transiten.

Teatre... de fa 70 anys  

Avui, 12 de febrer, fa 70 anys que al Sindicat es va representar l'obra de teatre "Terra baixa" d'Àngel Guimerà. Aquell any el dia 12 queia en diumenge i van ser una colla d'entusiastes solivellencs, aquells avantpassats nostres, els que van treballar-hi, i sempre disposats a donar el millor d'ells mateixos per tal de potenciar el lluïment de les festes.

Si bé tots ells van actuar en aquesta emblemàtica obra com si fossin autèntics artistes professionals, en llegir els noms dels que composaven aquest grup segur que en sabreu trobar més d'un que, de manera constant i molt acurada, sovint feien gaudir des de dalt de l'escenari al públic que anava a veure'ls.

La data del 12 de febrer no era una data escollida a l'atzar, sinó que cada any es recordava per commemorar uns luctuosos fets, ocorreguts en aquesta mateixa data de l'any 1937, quan vuit solivellencs van ser traslladats a les proximitats de Sarral per ser afusellats. Cinc d'ells varen morir allí, al peu de la carretera, mentre que tres van aconseguir escapar-se en el moment previ a l'execució, aprofitant la foscor de la matinada.

En aquesta ocasió, de l'any 1950, a més de l'obra d'en Guimerà es van fer dos actes més com a homenatge a aquest poeta i dramaturg, màxim exponent de la Renaixença, o ressorgiment de les lletres catalanes a l'acabament del segle XIX, després de la representació de l'obra es va poder escoltar  el cèlebre monòleg de Terra Baixa, i acte seguit un recital coral acompanyat de piano.

L'acte, que havia iniciat a les sis de la tarda, es va cloure amb un divertit sainet.

Quan llegiu els nomes de tots els que hi van intervenir segur que bastants de vosaltres els reconeixereu. És bo que, a les generacions més joves, els hi parleu d'aquells avantpassats i del que feien a Solivella.

També és interessant llegir que hi diu al final del programa, la lletra petita: S'estrenaran decorats fets a todo lujo y a medida. I fixeu-vos que adverteixen als possibles espectadors que si per causes imprevistes s'hagués de suspendre... no tenen dret a reclamació!

  Programa  

 

Pàgina del temple parroquial  

Aquest web ha incrementat la documentació gràfica de la pàgina dedicada a l'església de Santa Maria de Solivella, incorporant noves fotografies i millorant alguna de les que ja hi eren. Se us recorda, als que visiteu aquesta pàgina, que en ella es pot llegir un molt interessant treball de recerca de l'historiador solivellenc Josep Maria Sans Travé, on es recull tota la història del nostre temple.

   Temple parroquial de Solivella    

Tancat per vacances?  

Aquesta és la pregunta que molts solivellencs estan fent a aquesta web. Són els mateixos solivellencs que, a més d’estranyar-se de les poques notícies que es publiquen a la web, comenten –en realitat es queixen- de la poca o nul·la activitat que hi ha a la casa de la Vila. Els seus comentaris –queixes- no van dirigides a les oficines del l’Ajuntament, sinó a la manca d’activitat dels membres del consistori.

Des d’aquest web es van deixar transcórrer aquells protocol·laris 100 dies de gràcia, però des d’aquell 26 de maig han transcorregut 250 dies i encara no hem vist cap millora a Solivella ni sabem que estigui previst cap projecte. Partint d’aquesta base s’entenen perfectament els dubtes –queixes- d’una bona part de solivellencs.

Què hem vist fins ara? Realment les úniques activitats destacables han estat les festes i la comunicació, si bé la comunicació, en no haver-hi res destacable a comunicar, per molts esforços que si posin queda molt coixa. També, com a positiu, hi caldria incloure la subtil manera com els responsables de les regidories de festes han aconseguit implicar eficaçment a una bona part de les associacions (Comissió de Festes, Grup Cultural, Aiai Lu Juvent, AMPA i d’altres) per formar un bon equip al marge del que és pròpiament el Consistori i poder donar més força i lluïment als actes que s’han programat.

Potser els únics, i molt evidents, canvis que hem vist ha estat en voler esborrar tot rastre del que abans teníem. I ho han fet d’una manera descarada que no aporta res de positiu a Solivella. Sobretot en aquests tres temes: Hem vist com es canviava la música dels pregons. Poden posar les cançons que vulguin per tot tipus de pregons, però canviar “El cant del ocells” per comunicar defuncions no s’entén, i menys a Catalunya, on en totes les poblacions o llocs públics (per començar es poden citar tots els llocs oficials, o fins i tot el camp del Barça) es fa servir aquesta melodia tradicional, popularitzada per Pau Casals. Ningú ha entès aquest canvi. Un altre canvi que també suposava voler “millorar” el que hi havia ha estat en la web municipal. Poc importa el canvi en la capçalera si el contingut és pobre. I forçosament ha de ser pobre la informació de la web municipal si no hi ha res destacable a comunicar. Però on aquesta mena de persecució a com es feien les coses abans en podem citar una tercera, una de molt desafortunada, els canvis que s’han fet a l’Informatiu Municipal. Abans hi havia una fotografia de la Casa de la Vila, doncs és d’allí d’on han de sortir aquestes informacions. Però el canvi de la fotografia podria ser un tema secundari si no s’hagués canviat el nom per substituir-lo per un que NO es pot admetre: “La veu de Solivella”. Un nom que, de cap de les maneres es poden atribuir, doncs la veu del poble som i serem sempre nosaltres, els solivellencs. Mai els membres de l’Ajuntament poden ser la “veu”, sinó que ells són uns servidors nostres i que la primera i més important tasca que s’han d’imposar és la d’escoltar la veu dels solivellencs. Mai es poden convertir ells en aquesta veu, sinó que han de ser les orelles de tots nosaltres. Aquesta mena de malaltissa obsessió de destrossar tot el que hi havia abans té uns límits, i en aquest cas han ultrapassat tots els límits. De cap de les maneres es poden atribuir ser ells la veu dels solivellencs.

Dels tres “informatius” que s’han publicat únicament en trobem un que tingui un cert contingut interessant per Solivella, el del mes de juliol. Però la majoria de temes (camp de treball, nits al castell, i homenatge a la Rosa March) els havia programat l’anterior Consistori. En el següent, el del mes d’octubre, hi trobem l’acte que es va fer per commemorar l’1 d’octubre. En aquest acte trobem a faltar la figura de l’alcalde, però no és d’estranyar, doncs com ell mateix va dir a algun dels seus propis regidors, posteriorment en altres festes:  en dies festius “que no el busquin”. Potser és degut a que mai, absolutament mai, l'havíem vist implicat en res del poble.

Resumint, no n’hi ha prou en que funcioni bé l’organització de les festes i la comunicació, doncs d’aquest Ajuntament, com de qualsevol altre, s’espera molt més. Els que han fet sentir les seves veus –queixes- a aquesta web, i que són la veritable “veu de Solivella”, després de més de vuit mesos, esperaven haver vist ja alguna millora o algun projecte per executar al nostre poble. Però es fa difícil demanar responsabilitats quan no hi ha hagut un programa previ en el moment que aquestes persones es van presentar per ser els nostres representants a l’Ajuntament.

Potser això ho veurem més clar si rellegim el que -literalment- va escriure l'alcalde per fer la seva presentació:

Bon dia benvinguts a tots per haver-nos acompanyat en aquest acte. Primer de tot deixeu-me que agraeixi a la meva família per ser avui aquí i a la meva mare que no hi pot ser ja que està a l’hospital. Estem aquí per prestar un servei, a partir d’aquest moment ens em convertit en servidors públics per millorar el benestar de les persones i afavorir la cohesió per que això porta al desenvolupament social i personal. A la vegada som un exemple per els que venen darrere. Farem un servei basat en, com vam dir el dia de la presentació de la candidatura, en la ètica que es la recerca del millor estil de vida, que no es la moral. Si parlem d’ ètica no puc deixar d’enviar un record per els nostres presos polítics i exiliats, la injusta situació en que els ha col·locat la justícia, però no patiu, la capacitat de resistència del poble català es ben demostrada i com va dir fa un parell de dies en J. Cuixart: “hi tornarem”. Si passem al capítol de projectes podria dir alló del “Puedo prometer i prometo” que després es queda vuit mirant a l’aire sense fer gaires coses. Abans de fer coses hi ha d’ haber idees i amb aquest equip n´ hi ha moltes, seguides de voluntats i treballarem per que les idees responguin a la consciència superior la que neix de la sabiduiria, amor, domini emocional i coneixement directe. Lluitarem per no respondre amb la consciència interior (que neix del cervell primitiu, l’automàtic, el que no reflexiona) que treballa sovint. Volem ser una estructura disipativa, un sistema obert que absorbeixi entropia (caos), per que poguem corre el segle XXI cap a la recuperació i la transformació humana. Partim de punts forts que son els que en deixen el que ara surten i que no son pocs “gràcies, gracies” i volem aprofundir amb els punts febles que son totes les mesures que varem mencionar a la presentació de la candiatura que es poden resumir en 2 paraules: Benestar Social . Estem oberts a tothom, no som ni serem el pot dels remeis, col·laborarem; però sempre hem d’ estar disposats a respondre a la pregunta: I tù que pots fer pel poble. I acabo com que “obras son amores y no buenas razones”, sabem que el proper cap de setmana hi ha 2 esdeveniments importants, les comunions i la cloenda del 275è aniversari del Sagrat Cor. Amb la inauguració de la pintura la fresc de l’artista de renom el Sr. Josep Minguell, una obra d’art que molta gent vindrà a contemplar.

Poca cosa ens diu el seu escrit més que "...ha d’haver idees i amb aquest equip n´hi ha moltes". Quines? Encara les estem esperant, Però un cop dit tot el que molts solivellencs demanaven a aquest web, des d'aquest mateix web, i segurament en nom de molts d'aquells solivellencs que busquen el millor pel nostre poble, ens posem tots plegats a la disposició de l'Ajuntament per tal d'ajudar i col·laborar en tot allò que sigui convenient i que serveixi d'ajuda a tot el que es pugui fer per Solivella.

Queden prop de tres anys i mig per sortir d'aquesta paràlisi i per poder continuar aquella dinàmica positiva que teníem al nostre poble. Entre tots comencem a posar fil a l'agulla i, sense defallir, donem tots els solivellencs una bona empenta per contribuir a ajudar en tot el que calgui. Perquè del que es tracta, a més de cobrir les necessitats socials del poble, és de deixar un bon llegat a les generacions futures, de patrimoni, cultura, art i millores a Solivella. Però aquesta tasca, com he dit, ens correspon a tots, i entre tots hem de col·laborar amb l'Ajuntament per tal que es facin realitat, doncs no podem estar més temps sense que es faci res al nostre estimat poble.

Gener'20

Els Reis d'Orient  

Si bé aquesta web sempre es caracteritza per la immediatesa en que es publiquen les notícies, en aquesta ocasió, per diversos motius, s'ha retardat uns quants dies poder tancar les passades festes de Nadal amb l'arribada dels Reis d'Orient.

Finalment, i gràcies a la colaboració sempre estimada de l'Eduard Tarragó, s'ha pogut completar, i també com sempre quan es tracta de reflectir els actes en que participen els nostres infants, amb moltes més fotografies que en els altres actes, en aquesta ocasió són prop d'un centenar de fotografies les que s'hi han posat.

Aquesta festa de Reis ha tingut també una cloenda molt emotiva, doncs la regidora de festes, la Rosa Maria Salvadó, ha demanat el petit de cal Tacarillo, en Pau Iglesias, que dediqués unes paraules a una persona molt lligada a aquesta festa -tal com els va ensenyar el seu pare i com han seguit durant anys altres germans- en Josep Ignasi Tarragó de cal Txa, que està passant una mala temporada per qüestions de salud, de la que, sortosament, s'està recuperant positivament.

  festes de Nadal i Reis  

Resum de l'any 2019 a Solivella  

Aquests són els fets més remarcables que han passat aquest any:

GENER

*A primers d’any es van actualitzar les dades de pluviometria i es va comprovar que l’any 2018 havia sigut un dels que més litres de pluja havien caigut. Un total de 730 litres.

 

FEBRER

*Dia 12. El mateix dia que començava al Tribunal Supremo de Madrid el judici contra els presos polítics, a Solivella es va inaugurar la plaça 1 d’Octubre, al lloc on anteriorment hi havia la plaça de la Cooperativa.

*El dia 17 els solivellencs van poder anar a visitar el Museu del Pessebre a Montblanc i el Museu Arxiu de la Conca. Tant el transport en autocar com les entrades als museus van ser gratuïtes.

 

MARÇ

*Es posen les plaques d’alguns carrers on no n’hi havia o estaven deteriorades, aquestes són metàl·liques i tenen un nou disseny més modern.

*El dia 8 se celebra al cafè del Sindicat el Dia Internacional de la Dona. L’alcalde fa entrega d’una figura al·legòrica a les presidentes del Grup Cultural i a les zeladores de l’Apostolat en el seu 110è aniversari. Després de la presentació per part de l’alcalde, va prendre la paraula la presidenta del Grup Cultural que va fer un resum de la història i els orígens d’aquesta celebració. L’acte va ser amenitzat amb un concert de cançons populars i del cinema del anys 30 i 40.

*Aquest mateix mes de març l’Ajuntament va aconseguir una important subvenció per millorar la zona sud del castell. La subvenció cobreix el 70% de l’import pressupostat, 78.523 €

 

ABRIL

*Segueixen els actes per commemorar el 275è aniversari de la Festa del Sagrat Cor amb una molt interessant conferència a càrrec d’Enric Capdevila: “La fe de Solivella en el Sagrat Cor: testimonis d’ahir i d’avui”. Es pot tornar a veure i escoltar clicant aquí

*Dia 5. Es presenta a la sala d’actes de la Societat el mural de l’altar del Sagrat Cor per part del seu creador, l’artista Josep Minguell.

*La Diputació atorga una subvenció de 13.370 € per la millora de l’enllumenat públic.

*Dia 12. Es presenta la única llista que participarà a les eleccions municipals. Sobre el paper semblava que era una llista de persones força preparades.

*Diversos diaris, tant els més propers (Nova Conca), com d’àmbit estatal (El País) tornen a parlar de la suspensió del capellans del Seminari Poble de Déu per pràctiques sectàries. Entre d'altres hi ha el de Solivella.

*28 d’abril. Eleccions Generals. A Solivella les llistes més votades són: Esquerra Republicana (191 vots) i Junts per Catalunya (126 vots). A Espanya, PSOE (123 escons) i PP (66 escons).

 

MAIG

*Dia 3. Conferència a càrrec de Josep Maria Sans i Travé en la que ens parla dels orígens de la celebració de la festa del Sagrat Cor, de la Confraria de Sant Esteve, del perquè del vot de poble, de com era la Solivella d’aquells anys, i també de l’altar barroc de l’escultor Bonifàs.

*De manera excepcional, i de molt mal explicar, aquest any a la festa de Sant Isidre hi han hagut dos hereus i dues pubilles.

*S’ha millorat l’accés a l’escola i s’ha acabat la remodelació de l’àrea de lleure del parc infantil.

*El dia 15, a la sala d’actes de la Societat, es presenten oficialment les persones de la llista única per les properes eleccions municipals.

*Presentació del llibre “Aquells anys de l’olor de naftalina. Dels 50 als 70” de Jordi Travé. Pren la paraula l’alcalde Enric Capdevila, al que segueix l’historiador Josep Maria Sans. En acabar la presentació, el prop d’un centenar de persones que van assistir-hi, van posar-se espontàniament drets i van explotar en aplaudiments com a reconeixement per la feina feta per l’actual alcalde.

*Dia 26. Eleccions municipals i europees. D’un cens de 522 electors van votar a les municipals únicament 405 persones, distribuint-se els vots de la següent manera: Vots favorables a la candidatura, 329. Vots en blanc, 55. Vots nuls, 21. A les europees van donar el seu vot 407 solivellencs, sent la llista més votada la de Junts per Catalunya, amb 207 vots.

 

JUNY

*Dia 4. El Palau de la Generalitat obre les seves portes per acollir un notable grup de solivellencs, arribats amb dos autocars i d'altres per mitjans propis, i encapçalats per l’alcalde Enric Capdevila. El motiu era poder rebre, de mans del president de la Generalitat, el M. H. Sr. Joaquim Torra, un document que certifica el nou privilegi que tindrà a partir d’ara la festa del Sagrat Cor.

*Dia 8. Un molt nombrós grup de solivellencs, encapçalats per M. Del Carme Crespi, s’han reunit en un sopar de germanor, a la sala d’actes de la Societat, per retre homenatge a l’equip de govern municipal que ara acabarà les seves funcions, i com a reconeixement per tot el que han fet per millorar Solivella aquests darrers anys.

*Dia 9. Importants actes cultural a la sala del Sindicat: Presentació del treball de digitalització del llibre “Recanació de Solivella, de l’any 1818”. El presenta l’alcalde, Enric Capdevila, i prenen la paraula Rosa Maria Sans i Travé, que a més ha patrocinat el projecte, i el director de l’Arxiu Comarcal, Josep M. Porta. També es presenta el treball pòstum de M. Assumpció Salla, a.c.s., “L’escola pública de Solivella en els segles XVIII i XIX (1731-1902)”.

*L’alcalde sortint publica una carta de comiat en aquest web, on fa balanç dels seus 12 anys encapçalant el Consistori. També l’Informatiu Municipal recull tot el més destacable que s’ha fet en aquesta darrera legislatura.

*Dia 15. A la sala d’actes de la Societat es presenta el nou equip de govern de l’Ajuntament de Solivella. L’alcalde, Sr. Jaume Bergadà, i els regidors Sr. Albert Español, Sr. Antonio Espinach, Sra. Rosa Maria Salvadó, Sra. Silvia Iturria, Sra. Maite del Amo i el Sr. Anton Maria Tarragó.

*Dia de Corpus. Coincidint amb aquesta festivitat, Mons. Joan Planellas, arquebisbe metropolità de Tarragona, ha donat per inaugurat, amb la tradicional benedicció, el nou mural de la capella del Sagrat Cor.

*L’Ajuntament es veu obligat a fer unes recomanacions davant de la forta onada de calor que estem patint aquests dies, on hem arribat a superar els 40º

 

JULIOL

*El Director Tècnic de la Comissió Executiva del 275è aniversari de la festa del Sagrat Cor, Sr. Josep Maria Sans i Travé, ha publicat, com a cloenda d’aquesta celebració, un resum dels orígens d’aquestes festes commemoratives, i també del que ha fet aquesta Comissió per commemorar el 275è aniversari.

*Dia 28. Solivella té el goig de poder celebrar un centenari. Aquest dia la Rosa March, la Rosita de cal Petxina, celebrava els seus 100 anys d’edat. Tothom va voler participar en l’homenatge que se li va dedicar a la sala d’actes de la Societat. Tothom, tot el poble de Solivella, alcalde, regidors, associacions, i fins i tot el president del Consell Comarcal es van voler sumar en aquesta joiosa celebració.

 

AGOST

*El grup de diables Rigor Mortis va ser el guanyador d’una tradicional baralla de dracs, de la no menys tradicional Festa del Foc, que se celebra a la població de Ribera d’Ondara.

 

SETEMBRE

*En vigílies de saber-se la sentència del presos polítics, aquest any a Solivella no s’ha fet cap celebració el dia de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre. Els solivellencs que van voler commemorar aquesta data, el dia que toca, van haver de fer-ho a Barcelona, on no van ser pocs els que s’hi van desplaçar.

 

OCTUBRE

*Dia 22. L’arquebisbe de Tarragona nomena un nou rector per la parròquia de Solivella, Mn. Adam Safianczuk, en substitució de Mn. Pere Fibla, investigat per pràctiques sectàries.

*És nomenat Enric Torrens com la persona encarregada de mostrar i explicar el patrimoni de Solivella a tots aquells que hi estiguin interessats. El dia 13 s’ha estrenat en una visita que ha començat al Centre d’Interpretació Castell, a la Societat, i que ha continuat a la sala d’actes de la Societat on ha parlat de com es trobava el castell i el seu contingut, l’any 1596.

*Dia 15. En un ple extraordinari celebrat a la Casa de la Vila, l’Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, una moció en contra de la sentència del Tribunal Supremo, i a favor dels presos polítics.

*Dia 20. Pren possessió el nou rector de la parròquia de Solivella, Mn. Adam Safianczuk.

*L’alcalde de Solivella fa un comunicat en el que cita al filòsof i matemàtic grec, Pitàgoras, per acabar volent justificar un augment d’impostos de propera aplicació.

*Dia 26. Un nombrós grup de solivellencs s’han afegit als centenars de milers de persones que han omplert el carrer Marina de Barcelona per clamar contra la sentència del Supremo.

*En vigílies de Tot Sants, al cafè del Sindicat s’organitza un taller per ensenyar a elaborar el dolç més típic d’aquesta data: els panellets.

 

NOVEMBRE

*Dia 7. S’obre a Solivella un nou servei de sala de lectura i biblioteca.

*Dia 10. Eleccions Generals. A Solivella, d’un cens electoral de 528 persones, voten 425, sent els partits més votats: ERC 170 vots i JuntsXCat 131. A Espanya l’escrutini dóna 120 escons al PSOE i 89 al PP.

*Dia 22. Es presenta a la sala del cafè del Sindicat la “Guia de Solivella”, una obra feta pel montblanquí Gabriel Serra, i que recull totes les dades més interessants del nostre municipi. Una guia que hauria d’estar en totes les cases del poble i que, fins i tot, s’hauria a fer servir a l’escola per ensenyar tot el que cal del nostre poble als alumnes. Un llibre vàlid per les actuals generacions i per les futures.

*Dia 30. Es fa a Solivella, organitzat pel Grup Cultural de la Dona, la trobada de les dones de la Conca. L’acte es va fer a l’antic celler del Sindicat i va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solivella, Agrícola de la Conca i el Consell Comarcal.

 

DESEMBRE

*Dia 1. Es presenta al celler del Sindicat un nou vi de Trepat negre jove. A més d’aquest vi, es van poder degustar formatges, pernil i truita de patates, tot amenitzat amb música en directe.

*Dia 12. En Josep Maria Sans, del restaurant Cal Travé, ens mostra, en un taller organitzat pel Grup Cultural de la Dona, dues excel·lents maneres de cuinar l’arròs.

*Dia 23. En el Ple Extraordinari de l'Ajuntament s'acorden els següents punts: aprovar els pressupostos municipals: 1.- Modificació del cartipàs municipal. 2.- Modificació sessions. 3.- Moció en relació amb les inundacions pel desbordament del Francolí. 4.- Dació de compte dels decrets de Presidència. 5.- Proposta d'aprovació del pressupost municipal 2020. 6.- Proposta d'aprovació del model de control intern.  Contra la present resolució, en tractar-se d'un acte administratiu, no procedeix la interposició de cap tipus de recurs.

I finalment també s'acorda que, a partir de primer d'any, els regidors tinguin una compensació econòmica per assistència als plens municipals.