Solivella  L'escola.- Any 1921. Primera escola privada de Solivella, anomenada "l'Estudi dels quaranta" (és de suposar que pel número màxim d'alumnes) situada al número 3 de l'actual plaça de la Diputació. El mestre és el Sr. Civit. Aquesta escola va ser promoguda per una colla de famílies que, degut al molt gran nombre d’alumnes que hi havia a la pública, cercant un ensenyament de millor qualitat i menys massificat pels seus fills, varen decidir encarregar-se de trobar el local, donar a fer el mobiliari i contractar un mestre.

  En aquell moment a Solivella hi havia l'escola pública a la plaça de la Costeta, mentre que aquesta,  de la actual plaça de la Diputació, no va convertir-se en pùblica fins l'any 1923, i va ser destinada a les nenes, quedant la de la Costeta pels nens.

L'any 1920 funcionava a Solivella, concretament a ca l'Aleix (avui cal Ton Boter, a la Costeta) l'escola laica. Al mestre li deien el Joan "Gravat". En tancar l'escola laica, aquest mestre va marxar a Reus,  on hi va romandre uns pocs anys. De retorn al nostre poble, va ser-ne alcalde.

En aquell moment (anys 20) a Solivella existia ja el que avui coneixem com a guarderies, tot i que al nostre poble l'anomenaven "l'escola dels cagots" (el seu emplaçament correspon en l'actualitat a la casa del número 26 del carrer de la Creu, al costat de les oficines de la Cooperativa).