altres anys Sant Joan 2013 tornar a l'índex

 

 

 

Festa i revetlla de Sant Joan... i Joana

En una mateixa setmana tenim dos actes a Solivella, ambdós relacionats amb Sant Joan (o Joana), amb el ball i amb la plaça de la Diputació. Si el dilluns hem celebrat la revetlla de Sant Joan, amb la tradicional encesa de la foguera amb la flama del Canigó a la Costeta, i l'hem conclòs amb el sopar i el ball a la plaça de la Diputació, el proper dissabte, en la mateixa plaça hi tornarem a tenir ball. Uns vistosos balls, amb una perfecta coreografia, que fins ara havíem vist en les festes majors d'aquests tres darrers anys. Aquells balls en els que dos grups de dones solivellenques, sota la direcció de la Joana, ens havien fet gaudir d'unes estones magnífiques en les festes. Ara, aquest proper dissabte, les tornarem a veure actuar. Serà una actuació que servirà com a comiat de la seva mestra i directora.

Després d'haver rebut la flama del Canigó, amb la que s'ha encès la foguera de la plaça de Sant Joan -per part de l'hereu i pubilla infantils, Brandon Vargas i Maria Querol-, s'ha fet petar la tradicional traca que ha donat pas al repartiment de la típica coca amb que es celebra aquesta diada.

La festa ha continuat a la nit a la plaça de la Diputació amb un sopar i ball, en el que no hi ha faltat el vi i el cava de la nostra terra.

El proper dissabte, en aquesta mateixa plaça, podrem gaudir d'aquells balls amb els que dos grups de dones de Solivella ens han obsequiat aquests darrers tres anys per la Festa Major.

altres anys Sant Joan 2013

 

tornar a l'índex