tornar a notícies
tornar a l'índex

 

 

 

A la Rosa Iglesias, la Rossita del Colometes, se li va despertar molt aviat la seva afició al col·leccionisme, doncs ja de petita les seves amigues sovint li donaven diferents coses que sabien que a ella li agradaria guardar. De les diverses col·leccions que ha fet en la seva vida, en destaca una especialment, el seu amor per un estri que, de molt petita -com en totes les cases de Solivella- havia vist, havia fet servir tant a casa com al tros, i havia anat moltes vegades a la font a omplir-lo: El càntir.

I ja de molt petita un regal que li va fer molt il·lusió va ser aquest càntir de l'anterior fotografia. Un petit càntir per una nena petita, la Rossita només tenia sis anys. Però un càntir que va cuidar i mimar amb tot el carinyo i que avui encara podem veure en el seu "Racó del Càntir". Un carinyo i dedicació que l'ha portat a tenir prop de 1.700 peces que ella, i en Josep Maria, el Pep, el seu marit, posen a la disposició de tots aquells que volen fer un molt interessant visita a Solivella.

Tant que diuen que Solivella necessita una "marca" que la faci diferent d'altres poblacions i que capti l'interès a qui la visita, doncs aquí tenim -gràcies a l'amabilitat d'aquesta parella- el millor instrument per fer "marca".

Però no és únicament amabilitat el que trobaríem a cal Colometes, sinó que darrera d'aquesta dedicació a la que els ha portat la seva afició, hi trobaríem també unes grans dosis de generós altruisme, doncs fer aquesta magnifica col·lecció suposa un gran esforç econòmic.

En aquests moments, en vigílies del Nadal de 2015, la Rossita comença a veure com es fa realitat un projecte en el que hi porta temps rumiant, fer uns càntirs que siguin representatius dels elements festius de Solivella, uns càntirs amb les figures dels capgrossos del nostre poble. Aquí podeu veure el primer que li han acabat tots just fa pocs dies.  

Això, Rossita, és fer "marca". De tot aquells que visiten Solivella, aquest és el record més bonic que s'emporten, doncs visitant el teu RACÓ DEL CÀNTIR passen una molt bona estona, en surten bocabadats i s'emporten un gran record del nostre poble, el que fa que després parlin bé de Solivella a altres persones. 

Diverses persones coincideixen amb un suggeriment similar a aquest als responsables de la Casa de la Vila

1 de juliol de 2016 - Sense que l'Ajuntament s'hagi donat per al·ludit, malgrat fer un continuat ús -i abús- del Racó del Càntir, aquest museu particular segueix creixent gràcies a la dedicació de la Rossita i el Pep i d'algunes aportacions voluntàries.

 Continua agafant forma aquell projecte de reproduir els nans de Solivella en càntirs. Ara s'hi ha sumat el Sol.

 

tornar a notícies   tornar a l'índex