tornar a notícies    febrer de 2014  tornar a l'índex

 

Solivella al programa

"Divendres"

 

 

 

Els dies 10 al 14 d'aquesta setmana de febrer es recordaran durant molt de temps a Solivella. La participació de la nostra població en un programa de televisió de tanta difusió com és "Divendres" de TV3 ha sigut magníficament positiva en tots els aspectes.

Per una banda ens ha permès veure, i viure, uns fets i unes activitats que res tenen a veure amb el dia a dia del poble i que, fins i tot, l'ambient que es respirava aquests dies s'assemblava més al dels dies de la Festa Major que no pas a uns dies laborables d'hivern.

I per altra banda aquest fet insòlit i excepcional ha contribuït en molt gran manera a donar a conèixer molts dels aspectes de Solivella: la seva gent, els seus carrers, una bona part de la seva història, les seves activitats i sobretot ha servit per despertar la curiositat de molta gent per interessar-se per Solivella. Aquesta web en pot donar fe de que així va ser, doncs el recompte de les entrades de persones que es van connectar a la web per visitar-la, just després de la magnífica presentació que va fer en Josep Maria Sans i Travé del nostre poble, va ser de 3.769 connexions, quan la mitjana de visites diàries en prou feines arriba a les 210.

Que aquests dies han estat molt beneficiosos pel conjunt de Solivella està completament fora de tot dubte. Però, dit això, caldria afegir que es va trobar a faltar que es parlés de la nostra festa més representativa. Hauria valgut la pena que, tant l'Ajuntament com la comissió de festes -si és que se'ls va convidar a opinar- haguessin pensat en donar a conèixer a tot Catalunya la festa del Sagrat Cor. No és una qüestió de manca de temps, doncs es podia reduir el temps que es va dedicar a parlar del codony -el terme de Solivella no té gaires codonyers-, ni dedicar tant d'espai a parlar dels vins de la Conca. En canvi es va trobar a faltar la festa més representativa, la més vistosa, i la que ens diferencia d'altre poblacions, la Festa del Sagrat Cor.

Del contingut dels tres programes cal destacar la narració que va fer la Josefina Solé sobre la Maria Rosa de cal Ros i les seves influències en l'obra de Guimerà. També les presentacions a la televisió de la Maranyota i de l'obra dels ceramistes Català-Ripoll. Però per sobre de tot s'ha de destacar la manera com en Josep Maria Sans va donar a conèixer el més rellevant de Solivella.

No van ser únicament les càmeres de TV3 les que van contribuir a donar a conèixer Solivella, doncs, al llarg de tota la setmana, també es va fer en directe el programa "Els optimistes" de Catalunya Ràdio.

Es pot afirmar, d'una manera contundent i absolutament categòrica, que aquests esdeveniments únics que ha viscut aquesta setmana Solivella són els millors que hauríem pogut desitjar, doncs la publicitat que s'ha fet de la nostra vila i el bon nom que s'ha donat a Solivella han estat excepcionalment positius. La part negativa va ser la lamentable omissió, per part de qui correspongui, de la festa del Sagrat Cor.

Al final de les fotografies trobareu els links corresponents, tant per tornar a visionar el que està penjat al web de TV3, com per escoltar els programes sencers dels "Optimistes" de Catalunya Ràdio, sense oblidar les magnífiques interpretacions de dues cançons cantades per la Mar Lisard i  la Laura Iglesias. També hi trobareu cinc enllaços que us permetran llegir els cinc articles que el setmanari Nova Conca ha dedicat a aquests esdeveniments.

 

10 de febrer de 2014

Els preparatius

Tant el personal de Catalunya Ràdio com de TV3 comencen a instal·lar tot el necessari per fer les seves retransmissions

Els professors del CEIP Sagrat Cor acompanyen als seus alumnes a la plaça Major per assistir al rodatge de la part que es gravarà per retransmetre el dijous, doncs aquest dilluns, 10 de febrer, fan vaga als estudis de TV3.

11 de febrer de 2014

"Paraules en ruta", el codony, els vins de la Conca i les ceràmiques Català-Ripoll

Tots els solivellencs van veure el programa, els uns donant-se cita a la plaça Major i els altres veient-ho des de casa seva, si bé sempre hi podem trobar alguna excepció.

 

12 de febrer de 2014

"Morir d'amor": tertúlia amb Montserrat Carulla, Joan Lluís Bozzo i el magnífic relat de Josefina Solé

 

13 de febrer de 2014

Recomanacions turístiques a Solivella: Josep Maria Sans i Travé

 

13 de febrer de 2014

Els "espantacriatures":

La Maranyota

 

14 de febrer de 2014

"Divendres": Des dels estudis de TV3

Enllaços directes a:

TV3 11/02/14: "Paraules en ruta"
  11/02/14: "El codony i el vi a la Conca de Barberà (part 1)"
  11/02/14: "El codony i el vi a la Conca de Barberà (part 2)"
  12/02/14: Morir d'amor (amb Montserrat Carulla i Joan Lluís Bozzo) (part 1)
  12/02/14: Morir d'amor (amb Montserrat Carulla i Joan Lluís Bozzo) (part 2)
  13/02/14: Recomanacions turístiques a Solivella (Josep Maria Sans i Travé)
 

14/02/14: "Divendres" des dels estudis de TV3. A partir de 1h. 34 min.: Cançó de Solivella (Àngel Llàcer i Manu Guix), les orelletes i els càntirs de la Rossita i el Pep.

   
Catalunya Ràdio 10/02/14: "Cap a Solivella". Podem escoltar cantant "Quant jo tenia quatre anys" al que va ser vocalista de l'orquestra Celi, el Vicenç Castro (a partir del minut 21, amb 48 segons).
  10/02/14: Canta la Mar Lisard
  10/02/14: Canta la Laura Iglesias
 

11/02/14: Entre altres coses, podeu escoltar la interessant intervenció de l'alcalde de Solivella (una petita part al minut 19, però la part més curiosa és a partir del 24:50 fins al 30:15)

  12/02/14: "La cançó de Solivella", per Àngel Llàcer i Manu Guix
  12/02/14: "El parlar Xipella i els optimistiiiiiis" (del minut 25 fins el 30:30)
  13:02/14: "Moments optimistes". Les orelletes (minut 22). L'Argèlia i els renoms de Solivella (del minut 28:15 al 32:25). El president de la Cooperativa i la fusió (minut 43:15).
  14/02/14: "Sant Jordi o Sant Valentí?". Josep Maria, el serenu, del minut 17:45 al 29).
   
Nova Conca Cinc articles ha dedicat el setmanari de la nostra comarca als esdeveniments d'aquests dies a Solivella. (1), (2), (3), (4) i (5).
   
Aquest web Més de 30 fotografies del programa "Els optimistes" a la Societat.
tornar a notícies Solivella als mitjans

 

tornar a l'índex