tornar a notícies 2 d'agost de 2016 tornar a l'índex

 

Visita històrica

 

El Molt Honorable Senyor Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per la consellera d'Agricultura, Honorable Senyora Meritxell Serret, han visitat Solivella per tal de procedir a dues importants inauguracions que signifiquen dues notables millores per la nostra població.

Una d'elles afecta directament la economia que genera la pagesia, amb el nou celler vinícola de la cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit SCCL.

L'altra inauguració ha estat el nou espai del castell, la plaça del Fossat i la petita placeta de l'entrada, Muralla del Castell.

 

 

 

 

   

El President de la Generalitat i la Consellera d'Agricultura són rebuts a la plaça Major per l'Alcalde de Solivella, el qual els hi presenta als membres del Consistori i altres personalitats, abans de pujar al Saló de Plens de la Casa de la Vila per tal que quedi constància d'aquesta història visita signant en el llibre d'honor.

Solivella ha viscut una jornada històrica, en la que en el moment d'oferir el llibre d'honor de l'Ajuntament per tal que sigui signat pel President, l'alcalde -Enric Capdevila- s'ha dirigit amb aquestes paraules "Vos que sereu el primer president de la Generalitat que visita el poble, mereixeu estrenar un nou llibre". Paraules que ha estat contestades d'aquesta manera per Carles Puigdemont, "El primer que el visita i el primer advertit pel Constitucional".

Després de la protocol·lària visita a la Casa de la Vila, la comitiva es dirigeix a l'indret conegut com el Maset del Cara, on el President de la Generalitat inaugurarà les noves instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de la Conca.

En aquest lloc el President Carles Puigdemont i l'Alcalde Enric Capdevila, són rebuts pel president d'aquesta Cooperativa, Sr. Ramon Maria Corbella.

Un cop inaugurades aquestes noves instal·lacions i havent signat el llibre de visites d'aquesta Cooperativa, la comitiva retorna al centre de la població, on a la plaça Major els esperen els solivellencs i solivellenques per donar la benvinguda al President de la Generalitat, i acompanyar-lo a la part alta del poble, al castell, on inaugurarà el nou espai del Fossat de la muralla.

En arribar a la plaça de Sant Joan el President és obsequiat amb el dolç més típic de Solivella, les orelletes, fetes per una de les millors elaboradores d'aquest característic postre, la Rosa Maria Salvadó.

D'aquesta manera ho va posar en el seu Facebook personal el president Puigdemont

i així es va publicar la visita del President a Solivella en la web oficial del Govern de la Generalitat

 

El cap de l’Executiu ha fet una visita institucional a Solivella, la primera d’un president de la Generalitat, on ha inaugurat la nova seu de la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit i la remodelació del Castell dels Llorac

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit aquesta tarda que “l’esperit català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors”. Parafrasejant l’escriptor Francesc Pujols durant una visita institucional al municipi de Solivella, a la Conca de Barberà, el cap del Govern ha assegurat que “hem tingut molts il·lusos enterradors que ens han volgut morts”, però “a tots ells, als d’abans, als d’avui i als de demà, els hem de dir que aquest país sempre sobreviu als seus il·lusos enterradors”.

 
La visita del president Puigdemont a Solivella, la primera que hi fa un president de la Generalitat, ha començat amb una visita institucional a l’Ajuntament, on Puigdemont ha estat rebut per l’alcalde, Enric Capdevila, i la resta del consistori. Després de signar el llibre d’honor, el cap de l’Executiu ha inaugurat la nova seu de la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit “motiu d’orgull i satisfacció per Solivella, la Conca de Barberà i el conjunt del país”. Carles Puigdemont ha volgut posar en valor “l’esforç fet en un moment difícil” per tirar endavant la cooperativa i “encarar amb futur” un sector com el del vi, en el qual Catalunya té un “lideratge fort”.
 
La nova seu de la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit és el resultat de la fusió, el 2014, de les cooperatives de Solivella i l’Espluga de Francolí. L’edifici agrupa tota la producció que fins ara hi havia als cellers dels dos municipis i e situa en uns dels nivells més alts de producció de la comarca. Amb 675 socis, la Cooperativa té diverses seccions operatives: vi, oli, fruits secs, agrobotigues i secció de crèdit. Pràcticament tota la seva producció es ven al mercat internacional. La Xina i el Japó concentren el 20% de les exportacions de l’empresa, tot i que també ven en països d’Europa, Amèrica i l’Àsia.
 
A banda del nou celler, el cap de Govern també ha inaugurat la remodelació del Castell dels Llorac i la plaça del fossat.
 
Durant la visita ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i del delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

tornar a notícies El President de la Generalitat visita Solivella tornar a l'índex