a notícies any 2018 índex general

En aquesta pàgina s'aniran posant totes les notificacions d'interès de les actuacions preparatòries a la celebració del 275è aniversari de la festa del Sagrat Cor

 

NOTA: La publicació de les reunions i convocatòries, i dels acords que es puguin prendre, es publicaran en aquesta pàgina en ordre invers a les dates en que se celebrin.

 

 

Acte central

El dia del Sagrat Cor

10 de setembre de 2018

(clicant damunt de la fotografia s'obrirà la pàgina dels actes d'enguany)

diumenge, 9 de setembre

"La veu dels carrers de Solivella"

un conte solivellenc de:

Júlia Domingo, Laura Iglesias i Clara Jordana

dissabte, 8 de setembre

"Mirades de color" de

Salvador Capdevila

divendres, 7 de setembre

Jocs infantils i xocolatada

diumenge, 2 de setembre

Representació del Ball Parlat del degollament de Sant Joan Baptista

divendres, 31 d'agost

Maridatge d'orgue i campanes

Programa d'actes

 

ACTE D'INICI DEL 275è ANIVERSARI

A les 7 de la tarda del diumenge 10 de juny s'han iniciat els actes de la celebració del 275è aniversari de la festa del Sagrat Cor 2018. Actes actes de commemoració es clouran la diada de Corpus, 23 de juny, del proper any 2019.

Presidida pel Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Mons. Jaume Pujol Balcells, ha ha hagut una solemne celebració eucarística a l'església parroquial de Solivella. Amb aquesta celebració han donat inici els actes que recorden el vot de poble en honor del Sagrat Cor de l'any 1743.

En acabar la missa s'ha presentat el document del bisbat que confirma aquesta celebració del vot de poble. Aquest és el primer dels tres privilegis que la Festa havia tingut, però que van ser robats i perduts a principi del segle XIX.

Aquest document substitueix i ratifica el privilegi que constava concedit.

Finalitzats els actes hi ha hagut un ball de gegants i caps grossos, acompanyats pels so de les gralles de Lus Xipellis a la plaça Major.

   fotografies de l'acte  

PRESENTACIÓ DEL LOGOTIP

Ha resultat escollit el logotip presentat per Míriam Bosch Domènech. En aquest logo, molt estilitzat, hi destaquen els símbols i els colors que més representen la festa del Sagrat Cor i la celebració del seu 275 aniversari.

Després de les dues reunions prèvies -dies 14 i 20 d'abril- per tal de configurar les comissions corresponents i marcar les pautes a seguir, aquest passat dia 21 de maig s'han pres els següents acords:

El proper diumenge, dia 10 de juny, s'iniciarà l'any de la commemoració del 275è aniversari de la festa del Sagrat Cor, que anirà de juny de 2018 al 9 de setembre de 2019. Començarà amb una missa solemne presidida pel senyor Arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol Balcells, qui, així mateix, farà lliurament del document de confirmació de la celebració. Aquest document serà el primer, i la base, per la obtenció dels altres privilegis.

Aquesta actuació ha anat precedida de diverses reunions on s'han escollit els membres de les dues comissions creades per l'Ajuntament per a la organització de la commemoració. En aquest sentit s'han establert dues comissions, una de general integrada per representants de les diverses associacions de la població i dels carrers afectats per la processó, i una altra Comissió Executiva, presidida per l'alcalde, Enric Capdevila, amb el mossèn Pere Fibla de vicepresident i en Josep Maria Sans i Travé de director tècnic, en la que hi participaran representants de la Comissió General.

 D'entre les diverses propostes que han arribat a la Comissió General ja se n'han gestionat una part.

Quant als tres privilegis s'ha obtingut ja el document de confirmació de la Festa per part del prelat diocesà.

Actualment les monges benetes de Sant Pere de les Puel·les estan passant en suport pergamí l'esmentat escrit del prelat.

Així mateix s'ha preparat ja la carta adreçada al rei d'Espanya i s'està traduint al llatí la que es farà arribar al papa Francesc, per tal que confirmin els privilegis.

Atès que l'any 1743 no existia la Generalitat de Catalunya per haver estat suprimida pel rei d'Espanya, Felip V, pels Decrets de Nova Planta de 1714 i, en canvi, actualment el seu president representa la màxima autoritat de Catalunya, s'ha cregut oportú sol·licitar també la concessió de la celebració de la festa del Sagrat Cor de Solivella. També la carta de petició ja ha estat redactada i se li presentarà en la propera audiència que concedirà als representants de la Comissió Executiva.

Quant a la decoració de la capella i altar del Sagrat Cor de l'església

S'ha acordat, amb motiu de la celebració d'aquest any, deixar memòria material de l'efemèride. En aquest sentit hi ha el projecte de pintar al fresc la capella de l'altar del Sagrat Cor per algun dels artistes reconeguts i d'anomenada del nostre entorn. S'ha contactat amb Josep Minguell, de Tàrrega, i s'ha visitat la seva obra a l'església de Santa Maria de l'Alba d'aquesta ciutat. També s'ha contactat amb Carme Benet, de les Borges Blanques, i s'ha visitat la decoració feta a l'església d'aquesta població. Manca, al respecte, visitar l'església de Castelldans decorada per aquesta artista. Ara s'està a l'espera que els dos presentin els seus projectes i el cost que això suposaria.

Per fer front a aquesta despesa s'ha sol·licitat una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta reunió del dia 21 també es va tractar el tema d'escollir un logotip que representi aquesta commemoració.

 

 

a notícies

Preparació de la festa del Sagrat Cor

índex general