Desembre '07

Els esdeveniments nadalencs

Tot i que encara ens queden dies festius per celebrar, en acabar el dia de Sant Esteve podem dir que la part més representativa de les festes nadalenques ja ha passat. Ara ens queda l’entrada del nou any i també el dia més esperat per tots els nens i nenes del món, la diada de Reis.

Però la celebració del naixement del nen Jesús, és a dir el Nadal, ja ha passat. Amb els seus àpats familiars, la sempre esperada cerimònia dedicada als nostres infants -el "caga tió"- i la tradicional representació d'"Els Pastorets", tan arrelada a Catalunya.

Dels actes que s’han celebrat a Solivella per Nadal, en podeu trobar, com sempre, un ampli resum en aquesta web, però aquest any hi trobareu, a més, allò que normalment no veiem. És a dir, un assaig. Doncs perquè els "grans" hàgim pogut gaudir el passat diumenge d’aquella representació a l’església, els "petits" han tingut d’assajar molts vespres. Tant a ells, com també a la Pili, moltes gràcies pel magnífic treball que heu fet!

 

 Festes de Nadal

Es busca "trempador" per aquest dissabte

Una d’aquelles paraules característiques de la parla solivellenca -no del xipella en general, sinó únicament de Solivella- que des de petit em va causar sorpresa va ser la del "trempador". Ni l’havia sentit mai a Barcelona, ni en cap altre lloc. La meva pregunta és, els nens i nenes d’avui en dia ho segueixen dient?

Doncs, si no és així, aquest proper dissabte ja ens podem preparar. Els més petits de cada casa que vulguin participar al taller de dibuix, que organitzen Lus Xipellis al local parroquial, tindran de portar, entre d’altres coses -tal com diu el programa-, un "trempador". I quan ens vinguin a demanar als "grans" de cada casa, què vol dir "trempador", què els hi direm?

Segons els diferents diccionaris que podem consultar, únicament trobarem aquestes definicions de "trempador":

1. adj. (f. -ORA) Qui trempa alguna cosa; cast. templador.
2. m. Instrument per a trempar o graduar una cosa; cast. templador.

3. Martellet o clau per a afinar un instrument de música.

4. Romana del molí (únicament a Sta. Margalida de Mallorca).

5. Cremallera corba amb què es gradua l’alçada de les pales de l’arada amb rodes (únicament a Manacor).

Si davant de la pregunta -lògica per altra part- dels nostres infants, volent saber què tenen de portar, intentem donar una resposta -procurant explicar-la i raonar-la- ens trobem que "trempador" és -tal com diu la segona i més vàlida de les accepcions- en aquest cas "Instrument per a trempar o graduar una cosa".

I ara... què més els hi podem dir? Cal tenir en compte que, segurament, la resposta no es vàlida, ni tan sols per qui està intentant donar-la. Per tant el més probable és que ens preguntin "què vol dir trempar?". I les respostes que trobem als diccionaris són:

1. Mesclar una cosa amb una altra o amb altres per suavitzar aquella, per moderar-ne la intensitat, el gust, la calentor o fredor, etc.; cast. templar.
2. Moderar, fer que sia menys fort, menys intens; cast. templar, moderar.

3. Posar en un estat de tensió moderada, acomodat al bon funcionament; cast.
templar.

4. Donar a un metall, a un cristall, etc., el punt de duresa i elasticitat que necessita per a certs usos; cast. templar.
5. Posar d'acord els sons d'un instrument o instruments musicals segons la proporció harmònica; cast. templar, afinar.
6. Tallar el canó de la ploma d'ocell perquè hi puguin escriure; cast. cortar.
7. Posar al aliment la sal, oli, vinagre o altres ingredients per fer-lo més gustós (bal.); cast. sazonar, condimentar.
8. Arreglar, conjuminar activitats, assumptes, negocis complicats (bal.); cast. apañar, arreglar.
9. intr. Arreglar-se, posar-se una cosa així com cal (mall.); cast. ponerse a tono, arreglarse.
10. Posar-se el membre en erecció (or., on el mot trempar és evitat a causa d’aquesta significació obscena).

Finalment!! Si ens acollim a la sisena accepció hem trobat la resposta correcta!

Però... qui és el maco que els hi dóna una ploma d’ocell per anar, el proper dia 22, al taller de dibuix?

Reflexió: Potser algun dia, entre tots, valdria la pena fer un diccionari de paraules "solivellenques"?

La llegenda del Sant Crist de cal Jep

És bo que un poble no vulgui oblidar aquells fets notables que -tant si van succeir exactament com es relataven, com si no va ser així- van formar part de les històries que explicaven els nostres avantpassats, segurament idealitzades i tergiversades per l'imaginari popular. Però, tot i així, algunes d’elles avui en dia s’expliquen com a gairebé certes en molts llocs. Naturalment afegint-hi el se non è vero è ben trovato.

Més d’una d’aquestes llegendes populars les podem trobar també a Solivella. Segurament que una de les més conegudes és la Maria Rosa, que l’Àngel Guimerà va immortalitzar en aquell drama d’amor que va escriure el 1894. Si recordem que la carretera que passa per Solivella es va obrir l’any 1838 i que en la seva obra ens parla de l’amor impossible entre la protagonista i un peó caminer.... ja hem trobat el motiu!

Avui, 16 de desembre, el Grup Cultural de la Dona ens ha escenificat l’altra de les llegendes solivellenques: La que ens parla del Crist de cal Jep. El seu relat ens ha fet entrar plenament en aquella història. Mentre ens parlaven de la llegenda s’ha projectat un audiovisual en el que s’han utilitzat diverses fotografies de l’autor d’aquesta web.

També al mateix lloc, a l’església, els nens i nenes del CEIP Sagrat Cor ens han delitat amb un extraordinari concert.

Els donatius que han fet els assistents han estat destinats a la Marató de TV3.

 fotografies

Celebració de "quinta"

La Susanna Español ens fa arribar aquest escrit per tal de donar a conèixer la festa que van celebrar conjuntament amb els seus amics de "quinta":

Dinar de Quintos (Lleva 1973-1977)

El passat 17 de Novembre del 2007 un grup d'amics ens vam retrobar per passar el dia junts i fer un dinar plegats.

Celebràvem que feia 20 anys que ens havíem conegut.

Erem tots molt nens quan vam començar a anar junts, una bona colla que feia goig de veure, tots tant diferents, però alhora tots amb una cosa en comú, passar llargues temporades al poble, especialment a l'estiu. En aquesta època de l'any va ser on ens van passar el millors moments  de la nostra infantessa, on cadascú de nosaltres mira enrere i somriu en recordar-la, en ella hem jugat, hem rigut, hem plorat, ens hem enamorat, ens hem enfadat... i tot això ha passat a Solivella.

Per aquest motiu som  els Quintos de Solivella -lleva 1973-1977-; que hem adoptat aquest nom al poble, perquè encara que tots som "forasters", per nosaltres Solivella sempre serà una mica nostra.

(Han passat 20 anys en els quals ens hem anat veient regularment, (però no com aquest dissabte, que ho vam fer tots junts). Hem vist com uns i altres ens hem fet grans, hem format famílies, alguns inclús amb descendència, hem entrat al mon laboral; malgrat tot  continuem i continuarem  sent els mateixos.

I el que es més important 

"SEMPRE ENS QUEDARÀ SOLIVELLA"

A reveure amics meus i fins aviat    17.11.2007                    4 fotografies

Esmorzar solidari

Amb la finalitat d’ajudar a recaptar fons per tal de contribuir a la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la lluita contra les malalties cardiovasculars, diverses associacions de Solivella van organitzar un esmorzar popular. Aquest matí únicament s’han pogut veure, participant de forma directa, els membres del grup "AiAi LuJuvent" , atenent a les més de 50 persones que hi han assistit.

 13 fotografies

Principals actes del Nadal 2007

Els principals actes que es desenvoluparan a Solivella, al voltant d’aquestes properes festes de Nadal i Reis, són els següents:

Divendres 14 de desembre, 18:30 - El Grup Cultural de la Dona convida al seu cicle de conferències que aquesta tarda versarà sobre les malalties cardiovasculars. La conferència anirà a càrrec de membres de la Fundació Marató de TV3.

Diumenge 16 de desembre, 18:00 - Concert de la Marató de TV3 a l’església parroquial, a càrrec dels alumnes del CEIP Sagrat Cor de Solivella, i representació de "La llegenda del Sant Crist de cal Jep". Organitza el Grup Cultural de la Dona.

Dimecres 19 de desembre, 18:30 - Formant part també del cicle de conferències que organitza el Grup Cultural de la Dona, tindrem la oportunitat d’escoltar a la darrera guanyadora del premi Aires de la Conca, la Núria Medrano, que ens parlarà de la seva obra "Músics i ball a la Conca de Barberà".

Divendres 21 de desembre, 18:30 - També al local del Grup Cultural, Rosa M. Canela, Manel Martínez i Iolanda Vivancos, ens parlaran de "Els safareigs públics de la Conca de Barberà".

Dissabte 22 de desembre, 18:30 - Conferència "Meteorologia a Catalunya" a càrrec de Dolors Ballart i Orpinell al local del Grup Cultural de la Dona.

Diumenge 23 de desembre, 18:00 - A  l’església de Solivella, representació d'"Els Pastorets". La recaptació que s’obtingui anirà destinada a ajudar a sufragar el cost dels nous vitralls.

Dilluns 24 de desembre, a les dotze de la nit - Missa del Gall, cantada pel Cor Parroquial.

Dimarts 25 de desembre, dia de Nadal, 12:00 - Missa de Nadal.

          - 19:00 - Concentració a la plaça Major per rebre el Pare Noël, i tot seguit cercavila amb els grallers "Lus Xipellis" pels carrers guarnits de la nostra vila.

Dimecres 26 de desembre, 12:00 - Missa de Sant Esteve. A la sortida tradicional "Caga-Tió" a la plaça Major.

Dijous 27 de desembre, 18:00 - "Taller de Fang" organitzat pel grup de grallers "Lus Xipellis" al local parroquial.

Divendres 28 de desembre, 12:00 - Amb la participació del grup de diables "Rigor Mortis", les dues parelles de gegants de Solivella, i la música de les gralles de "Lus Xipellis", s’inaugurarà el nou local social de la Societat. Hi haurà un excel·lent pica-pica per tothom a l’entrada del local que dóna al carrer Hospital.

          - A partir de les 16:00 visita als pessebres.

Dissabte 29 de desembre, 16:00 - Taller "Aprèn a tocar el tambor" a la plaça de la Diputació a càrrec del grup de diables "Rigor Mortis". Tot seguit, organitzat per l'AMPA, berenar per els participants i per els més menuts. A continuació cinema infantil.

          - 18:00 - A l’església, concert de Nadal a càrrec de la banda de música "Lira Roquetense".

Diumenge 30 de desembre, 12:00 - Missa Major. A la sortida, rebuda del Patge Feruc al local de l’Associació de Pensionistes.

Dimecres 2 de gener, 18:30 - A les escoles, ludoteca "Un mon de jocs". Hi poden participar els nens de 3 a 11 anys.

Dissabte 5 de gener, 18:00 - Concentració a la plaça Major, amb els diables "Rigor Mortis" per recollir els fanalets i, a dos quarts de set, anar a rebre a SSMM Els Reis Mags d'Orient, amb els quals iniciarem una gran cavalcada que recorrerà els carrers de Solivella i que finalitzarà a la plaça Major, on Ses Majestats ens dirigiran unes paraules.

Marató 2007

Un any més la Marató de TV3 passa per Solivella.

Aquest any les diverses entitats del poble organitzen un esmorzar popular per tota la gent de la vila.

El benefici obtingut s’entregarà el dia 16 de desembre durant l’acte central de la Marató '07, que aquest any es realitzarà al Monestir de Poblet.

Aquest esmorzar popular es farà a la plaça de la Diputació el proper dissabte dia 8 de desembre a les onze del matí.

Per només 5 € per persona podeu participar-hi, al mateix temps que estareu col·laborant  amb la finalitat d’aquesta Marató '07. Els tiquets els podeu adquirir als comerços de Solivella.

Gira-Sol centenari

La Emma Cendra, directora del Gira-Sol Solivellenc, ens recorda en el pòrtic del número 100 de la revista, la nostra revista, aquelles paraules que va escriure la seva antecessora en el càrrec, la Josefina Solé, i que es van convertir en una gran realitat que encara es manté:

Aquest Gira-Sol ha florit per primera vegada a Solivella amb motiu de l’Any Internacional del Nen.

Volem que sigui bonic i alegre com aquesta flor i a la vegada amb il·lusió decori la nostra llar.

Com el gira-sol, buscarem la llum, motiu del seu moviment i cercarem arreu la notícia, la informació i qualsevol cosa d’interès..."

Enhorabona al Grup Cultural de la Dona per haver fet el Gira-Sol centenari !

 ampliar

S’avança el Nadal

Malgrat que a Solivella no tenim grans centres comercial ni tampoc grans superfícies on poder comprar-hi de tot, les influències d’aquestes empreses han fet que les festes nadalenques es comencin a viure cada cop abans. Aviat podrem veure llums de Nadal gairebé tot just acabat l’estiu. Des de fa uns anys veiem que aquella tradició dels nadals, lligada estretament a Catalunya al pessebre, que començava per Santa Llúcia i acabava a la Candelera, s’està perdent. Ahir al vespre comentava amb un amic a la Plaça que, si continuem deixant-nos manar pels centres comercials, les festes "d’importació" ens faran perdre les locals, com comença a passar amb la festa del Halloween i la castanyada amb panellets. De tota manera a Solivella no hem caigut del tot a la trampa, a les llums de Nadal hi hem posat un caga-tió amb barretina, no un Pare Noël.

 ampliar foto

Solivella va començar l’any amb un escut, però l’acabarà amb un altre

Malgrat que fa un parell d’anys ens arribaven escrits de l'Ajuntament amb un nou escut, no ha sigut fins aquest 2007 quan Solivella ha oficialitzat el seu emblema. I és aquest any 2007 quan, per primera vegada en la seva història, Solivella té  un escut oficial. Va ser cap a mitjans dels anys noranta que la Generalitat va decidir unificar les formes dels escuts municipals, dotant a tots ells d’aquesta forma caironada amb els símbols de cada municipi. L’Ajuntament, en sessió de 12 de juliol de 1999, va acordar iniciar l’expedient d’oficialització del nostre escut, però no ha estat fins el 10 de setembre d’enguany que la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat ha donat conformitat a l’adopció d’aquest escut heràldic. Així doncs, després de que Solivella hagi fet servir diversos escuts al llarg de la seva història -sobretot el del sol i la mitja lluna- ara en tenim un de nou que, a diferència dels anteriors, per primera vegada s’ha oficialitzat.

 d'un escut a l'altre

Novembre '07

Es comencen a veure els nous vitralls

El passat dissabte, 17 de novembre, els nens i nenes de la catequesi (fotografia de l’esquerra) van anar caminant fins a Blancafort per poder veure com es fa un vitrall, doncs és allí on s’estan fent els vitralls que es posaran a l’església de Solivella.

De moment ja fa uns mesos que en podem veure un de posat, el de l’Anunciació (fotografia de la dreta).

  per ampliar les fotografies

Actuacions de l’Alcalde de Solivella aquesta setmana

L’Ajuntament de Solivella es va fer ressò de l’escrit que en el seu dia li va presentar el Centre d’Estudis Solivellencs, referent a l’acte vandàlic que va suposar la destrucció de la creu que recordava el lloc on es va perpetrar l’assassinat de mossèn Jaume Sanromà (24/07/36).

El passat dijous, 15 de novembre, l’alcalde de Solivella va ser citat a declarar al jutjat número 3 de Valls per tal de ratificar-se en la denúncia presentada per ell mateix, doncs cal dir que l’Ajuntament no únicament havia recolzat l’escrit que se li va fer arribar, sinó que va presentar denúncia sobre els fets ocorreguts.

Ara està en mans de l’esmentat jutjat el prosseguir amb l’investigació.

 per llegir l’escrit

Aquest dissabte s’ha presentat a l’església de Sant Francesc de Montblanc la que serà una exposició itinerant sobre la Ruta del Cister, amb el nom de “Cister. Monestirs Reials a la Catalunya Nova”.

A diferència del que va passar a Barcelona, al Palau de la Generalitat, quan es va presentar la denominada Ruta del Cister -amb el seus nous projecte i logotip- on s’hi van poder veure tots els alcaldes de les tres comarques en representació del 65 municipis -excepte l’aleshores alcalde de Solivella que va ser l’únic a no assistir-hi-, aquest cop el nostre municipi ha estat perfectament representat, doncs el Sr. Enric Capdevila no hi va mancar. És més, va mostrar el seu interès en que aquesta exposició pugui passar per Solivella i quedar-se els dies suficients per tal que tots els solivellencs la puguin veure. El problema que ell hi va veure són les dimensions de tots els plafons que componen l’exposició, que requereixen d’un gran espai per tal de poder exhibir-se. Malgrat tot està estudiant el tema per tal de trobar-hi solució.

Demografia

Continuant en la línia de recerca d’aquelles dades que ens ajuden a conèixer la història del nostre municipi, s’ha ampliat fins a l’any 1497 la informació de dades demogràfiques.

Cal tenir en compte, però, que tant les que es refereixen a aquell any com les del S. XVIè, estan basades en fogatges (*) i no en número d’habitants. Les primeres referències documentades, comptabilitzades en nombre d’habitants, comencen a partir de l’any 1717.

 Història i demografia

(*) Fogatge: Dret feudal que el senyor cobrava per cadascun dels focs o famílies que tenia com a vassalls.  

Els nostres menuts a TV3

Probablement en alguna casa avui s’ha creat un dilema. Què fem? anar a veure el partit del Barça amb el Glasgow Rangers (2-0), o quedar-nos a veure el "No em ratllis" de TV3? Amb pocs dies de retard, i coincidint amb el canvi de dia d’emissió del programa, aquest dimecres s’han pogut veure alguns dels nostres petits i escoltar les seves espavilades respostes. I tractant-se el tema d’animals, els cargols encara ho van fer millor. Per exemple: "Quan una senyora es queda sense marit es compra un gos", o l’altra "als meus gats els hi dono menjar i aigua, però quan s’ha de rentar la caca ho fa el papa perquè a mi em fa fàstic".

 Algunes imatges del programa

No ens ratlleu

En aquests cas haurien d’haver estat els més petits els que tenien de veure’s a la televisió, concretament al programa "No em ratllis" que tenia d’emetre TV3 demà divendres dia 2.

Un equip del programa va anar a gravar a l’escola i els hi van fer a la canalla unes quantes preguntetes sobre animals. Passats uns dies els hi van notificar que s’emetria en aquesta data. Però tot just abans d’ahir van avisar que, per qüestions tècniques, degut a aquest pont de Tots Sants, la data d’emissió d’aquest tall queda posposat sense data concreta.

Aquesta precipitació, a l’hora de notificar la data, tira per terra les il·lusions dels més petits de veure’s a la televisió. Potser a TV3 no sabien que cada any el dia 1 de novembre és festiu i que caient en dijous hi ha un pont.

Ells, i la seva manca de previsió, sí que han "ratllat" a les nostres criatures.

Octubre '07

El Xipella a la televisió

La Xarxa de televisions locals de Catalunya (TV L´Hospitalet, TV Badalona, Canal Terrassa TV, TV Mataró, Canal Blau, Granollers TV, Gavà TV, TV Manresa, El 9 TV, Canal Reus TV, Lleida TV, TV Girona, Canal Nord Catalunya TV, VTV Vilafranca TV, Televisió de la Conca i ETV-Llobregat Televisió) ha emès aquestes darreres setmanes el programa "Situacions extraordinàries" produït per la TV de Reus i presentat i dirigit pel periodista Xavier Grasset. En aquest programa es van dedicar uns minuts a la variant fonètica del català que forma la nostra parla, el Xipella. Per trobar-ho, evidentment, van tenir de gravar a Solivella.

  una imatge del programa

L'Alba, una nova solivellenca

L'Esther i el Joan de cal Xaranga em fan arribar aquesta fotografia per donar a conèixer a tothom la feliç nova del naixement de la seva filla Alba.

El passat dia 3 d’octubre, exactament a un quart de dues de la tarda, a la Creu ja teníem una veïna més.

Després dels dos nens de cal Xaranga, el Joan petit i el Marc, ens han volgut demostrar que també saben fer nenes. I com veieu a la fotografia, ben bonica!

Actualització de les produccions de la Cooperativa

S’han actualitzat les produccions de vi de la nostra Cooperativa a la web. Ara ja es poden consultar des de 1940 fins a l'any 2005. Per les posteriors cal esperar a que siguin contrastades i oficialitzades les xifres per la pròpia Cooperativa. Com a novetat ara existeix la doble opció de consultar les produccions, doncs a més de les del gràfic que ja existia, ara es poden veure les quantitats reals de cada any.

 La Cooperativa

Setembre '07

997.327 € per millorar una carretera molt propera

"La Vanguardia" d’aquest diumenge, 23 de setembre, dóna la notícia de que el Departament de Política Territorial de la Generalitat destinarà 997.327 € per millorar la carretera T-233 de Solivella i Sarral. En realitat aquesta via no passa per Solivella, sinó que és la que va des de Sarral cap a dalt del coll de Belltall. Però tractant-se d’una carretera molt propera i que sovint també fem servir, val la pena reproduir la notícia. Esperem que l’obra es faci millor que la de la T-2336 -la que ve de la T-233 i passant per Solivella va fins l’Espluga- doncs les obres que s’han fet no són dignes del segle XXI, sinó que sembla més dels primers anys del segle passat, quan encara no hi passaven cotxes. Precisament no fa encara una setmana que va venir a visitar aquestes obres el President de la Diputació. Desconec si va marxar satisfet o no del que va veure, però en realitat aquesta carretera és per sentir-se avergonyit de que una obra així s’estigui fent en l’actualitat. En prou feines s’han millorat més de tres corbes i segueix, en la major part del seu recorregut, estreta com abans de que s’inventessin els motors d’explosió. El cost final de l’obra superarà els dos milions d’euros i, a més del ja necessari reforç del ferm, únicament es faran actuacions de millora del traçat en uns trams que, sumats, representen aproximadament dos kilòmetres i mig del total de prop de nou kilòmetres que separen Solivella de l’Espluga. Menys mal que al Sr. Poblet no li van fer veure el tram de Solivella cap a Sarral! La seva amplada, més que el d’una carretera, sembla la d’un carril-bici. Diuen que a finals d’aquest any les obres del tram cap a l’Espluga es donaran per enllestides.

Diari "El Punt", 20 de setembre

Es renova la gestió del Centre de Tractament de Residus de la Conca
"Els òrgans que gestionen el Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals de la Conca de Barberà han renovat els seus membres amb l’entrada de Solivella, Passanant i Belltall, i Barberà de la Conca en representació dels pobles de menys de 2.000 habitants. Després de la constitució i presa de possessió, celebrada dilluns passat es va fer balanç de les actuacions fetes al centre, i es va començar a analitzar el programa de gestió de residus de la comarca que s’haurà de debatre en els pròxims mesos. El programa haurà de definir les millores que es volen implantar fins al 2012".

Un "Sagrat Cor" diferent

La festa del Sagrat Cor d’aquest any ha tingut algunes notes interessants que l’han diferenciat dels anteriors. Per primera vegada la veu dels solivellencs que participen de manera directa en el desenvolupament de la festa ha estat escoltada des de la Casa de la Vila. Aquesta és una festa que, en teoria, hi participa tot el poble. Però en la pràctica són només els veïns d’uns quants carrers els que la fan possible. Això representava que aquests veïns tinguessin de fer-se càrrec de la totalitat de les despeses que originava engalanar els carrers i fer les capelles. Per altra banda, amb les noves normes de la brossa, s’havia creat un problema a l’hora de desfer-se de les serradures i d’altres materials que s’utilitzen.

Des de l'Ajuntament s’han donat unes ajudes de 60 € a cadascuna de les capelles per tal de contribuir a sufragar una part de les despeses, però a més -i això encara és més important- s’han preocupat de fer col·locar un contenidor on poder anar a abocar tota la brossa que s’origina.

Enhorabona per la iniciativa i sobretot per la sensibilitat demostrada des de la Casa de la Vila en front d’aquests petits problemes i la diligència en que els van solucionar.

Si aquestes dues coses fan que aquest Sagrat Cor es pugui qualificar de diferent, encara podem trobar una altra diferència força curiosa. La vigília de la festa, mentre als altres carrers tothom estava treballant fent les catifes, la gent de La Creu -50 persones entre grans i petits- es van dedicar a organitzar un sopar de carns, botifarres i llonganisses a la brasa.

Per últim, aquest Sagrat Cor també es pot qualificar de diferent per haver tingut una connexió gairebé en directe a la primera cadena de televisió espanyola, gràcies a la intervenció de l’Enric Company que va fer que en sortissin unes imatges al programa "España directo".

     Fotografies de la festa del Sagrat Cor  

Presentació del grup de diables "Rigor Mortis"

Aquest dissabte dia 8, a dos quarts de nou del vespre hi ha hagut, a la plaça Major, un presentació del grup de diables "Rigor Mortis".

Veient la poca gent que va assistir-hi, i tot escoltant les paraules del seu representant, que van correspondre a les que abans els hi va dirigir l’alcalde recordant la trajectòria d’aquest grup, em va venir al cap aquella dita "de desagraïts n’està l'infern ple", doncs tenim la sort de poder gaudir a Solivella d’alguns grups que ens alegren les festes i fan que aquestes llueixin molt més amb la seva participació, i un d’ells és el grup de diables. O sinó preguntem-nos cóm serien les festes de Sant Joan sense la seva col·laboració, o què faríem el primer dia de la Festa Major sense el seu espectacle.

Per tant no és admissible que quan aquests joves van voler fer una presentació al seu poble, a la gent de Solivella -fent una mica d’història del grup i explicant-nos amb una demostració els diferents tipus de coets, bengales i altres estris que utilitzen- a la plaça Major hi haguessin només una trentena de persones.

Tothom és a temps, encara, de rectificar el desinterès demostrat, visitant l’exposició que els "Rigor Mortis" han muntat a la sala polivalent de la Casa de la Vila.

Podeu veure unes quantes fotografies de l’acte d’ahir i de l’exposició al final de  Rigor Mortis  

Ha passat un any d’aquella mirada... "Full parroquial, setembre 2007"

Ha passat un any d’aquella mirada de que parlàvem la passada festa del Sagrat Cor i Mossèn Solanes, en el seu escrit del full parroquial d’aquest mes de setembre, ens diu -entre altres coses- que la nostra mirada és, en aquest dia, una mica més clara.

Aquest és l’escrit que ens  parla de tradició, d’amor i d’esperança. Esperança de tornar a reviure aquell profund sentiment.

Sí, un any més hem arribat a la nostra gran festa del SAGRAT COR, que enguany, per escaure’s el dia 9 en diumenge, celebrem el dia 10.

La festa del SAGRAT COR fa néixer un sentiment molt profund en tots aquells que, d’una manera o altra, estem relacionats amb Solivella. I una cosa important: aquest sentiment no coneix les fronteres de les ideologies, de les edats, de les condicions econòmiques ni culturals. I això per què serà? Potser no sabríem donar una resposta. Es que les vivències fondes, a vegades, no tenen manera d’experimentar quelcom que no és palpable, que va més enllà de la nostra mentalitat racionalista, que supera la nostra experiència humana.

La festa del SAGRAT COR, la festa senyera de totes les nostres festes, ens fa ser fidels a una TRADICIÓ i això és bo, ens ajuda a viure el moment present impulsats pel gran AMOR i això ens és necessari i ens estimula a mirar el futur amb ESPERANÇA i això també ens fa falta.

Per aquestes tres raons, un dia cada any, els nostres cors bateguen una mica més fort, la nostra mirada és una mica més clara i les nostres mans són més obertes. Amics, que visqui la festa del SAGRAT COR, que visqui la sana alegria, però sobretot deixem-nos atreure per l’amor de Crist que com diu la cançó: " a tots ens crida... perquè trenca les cadenes.

Mn. Josep Ma. Solanes

 

La Missa Major del dia 10, dia de la festa del Sagrat Cor, la presidirà l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol i Balcells.

Cal destacar, a mes, dos actes que se celebraran aquests dies. El dissabte 8, a les 10 del vespre, concert a càrrec de l’orfeó de Santa Coloma: "Del Renaixement a la música popular amb cor i quintet de vent". Anoia Bass Quintet. Timpani-Orgue-Piano.

Dimarts dia 11, a les 6 de la tarda: Xerrada de Mn. Joan Francesc Amigó que desenvoluparà el tema "Vida després de la mort".

El dinar parroquial

Un any més la parròquia ha celebrat el tradicional dinar de germanor. Aquest diumenge, 2 de setembre, s’ha fet a l’aire lliure al carrer dels Llorach on té la seu el local parroquial i s’hi han aplegat 106 persones. Aquest any sembla haver-se notat una manca d’interès en aquells actes que tenen a veure amb la parròquia, doncs ja va haver-hi una davallada d’assistència -respecte a anys anteriors- en l’aplec del Tallat i també el dia que es va fer el Sopar de la Fam. Però aquesta vegada la diferència ha estat encara més considerable, 40 persones menys que al dinar de l’any passat.

 Entrada al "Dinar Parroquial" des de "Les nostres festes"

Des del 1 de setembre es pot sintonitzar 8TV a Solivella

Des de finals de juliol es van començar a fer proves de la TDT al repetidor de la Conca i durant uns dies es podien captar diversos canals digitals a més dels de la CCRTV. Sense saber per què tot es va parar i seguim sense poder veure aquells altres canals que vam poder sintonitzar uns quants dies.

I quan tot semblava apuntar al desenvolupament de la televisió digital ara resulta que des d’aquest dissabte, primer de setembre, podem sintonitzar una altra cadena analògica des de Solivella. Es tracta de l’emissora del grup Godó "8TV".

Qui no opti per la sintonització automàtica i prefereixi fer-ho manualment, pot sintonitzar-la als 791.25 MHz.

Agost '07

Rèplica i puntualització

Amb data d’avui, 19 d’agost, s’ha rebut el e-mail que -evidentment i amb satisfacció- es publica tot seguit:

Benvolgut Jordi,

 Un cop llegit l'article titulat "AiAi... això no és fa!" (que es troba en l'apartat Notícies de Solivella del mes d'agost) referent a la pintada que va aparèixer a la façana de Cal Mateu la nit de divendres 10 a dissabte 11, hem decidit aclarir unes quantes dades. 

En l'edifici de Cal Mateu no només hi "viu" l' Associació Juvenil AiAi LuJuvent , sinó que n'hi conviuen tres de diferents. Com ja saps, a la planta baixa hi trobem l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Solivella. Al primer pis s'hi troba l'Associació Juvenil AiAi LuJuvent . I al segon pis hi ha el grup de diables Rigor Mortis

En referència al titular de l'article esmentat anteriorment i degut al joc de paraules utilitzat, ens hem sentit ofesos ja que es dóna a entendre que els autors de la pintada han sigut membres de la nostra associació juvenil, quan el balcó on aparegué la pintada pertany a l'entitat dels diables.  

Així doncs, tenint en compte que errar és humà, que rectificar és de savis i sense ànims d'ofendre, demanaríem que abans de publicar una notícia de tal magnitud en un mitjà que té tanta repercussió social, es consultessin fonts fiables per evitar aquests tipus de confusions.  

Atentament,

 

  AiAi LuJuvent 

                                                                                                             Solivella, 19 d'agost de 2007

Aquest escrit de rèplica és d’aquells que un desitja rebre i publicar, doncs no hi ha res millor que rectificar un possible error d’interpretació degut a una mala utilització de paraules, per part meva, a l’hora d’escollir el títol. I aquesta errònia interpretació pot venir induïda per haver utilitzat -mal utilitzat- el famós "Aiai" que forma part del nom de la vostra Associació. Per aquest motiu, i entenent que res teniu a veure amb la pintada, vull demanar-vos públiques disculpes si la publicació de l'esmentat article ha pogut perjudicar el vostre bon nom. En cap moment es va voler assenyalar a ningú en concret, doncs desconec qui va fer-ho, però el que sí és cert és que la pintada era en aquella paret. No obstant, i un cop publicat el vostre escrit, em reafirmo amb el que vaig escriure. No en la forma, però sí en el fons, doncs sigui qui sigui qui ho hagi fet... això no es fa! Imagino que estareu plenament d’acord amb mi.

Era necessari completar i potser caldria suprimir

Gràcies a la magnífica i desinteressada col·laboració de l'Eduard Tarragó -una vegada més- s’han pogut completar els actes principals de la Festa Major. Amb les seves més de seixanta fotografies, que s’han incorporat a la web, queda constància del tradicional concert-vermut i de la ballada de gegants que segueix a l’ofrena floral que cada any es fa a la imatge de la Verge de la façana de l’església el dia 15 d’agost.

Però les fotografies més interessants de l'Eduard són aquelles 50 dedicades a la mainada. Les que va fer dels jocs de cucanya, on podem veure com una tarda de la Festa Major -gràcies a la col·laboració i organització de l'AMPA del col·legi Sagrat Cor- es dedica completament als més menuts.

Recollint una sèrie de comentaris de molts solivellencs cal fer una reflexió: Són necessaris tants dies de Festa Major? Si analitzem els programes d’aquests darrers anys podem observar que són molts dies de festa i poc contingut de programació, el que fa que ens quedi una sensació de no saber què fer la resta del dia. Potser aquesta sensació es veu agreujada al no comptar Solivella amb un lloc on poder anar a fer el tradicional vermut de Festa Major o simplement on poder anar a prendre un cafè després de dinar. O simplement sobren dies.

Sigui el que sigui, crec que cal reflexionar sobre aquesta crítica constructiva, que no és més que un reflex de l’opinió popular.

També cal deixar constància d’un altre comentari que, de forma generalitzada, es va sentir aquest dies. L’encert de suprimir el Xipella-Rock. Un invent amb el que mai es van sentir identificats els solivellencs i que ho van demostrar repetidament negant-hi la seva assistència. Això sense parlar del gran dispendi econòmic que va significar voler mantenir aquell fracassat projecte. Enhorabona per haver rectificat!

 Reportatge de la Festa Major 2007  

Recull d’alguns actes de la Festa Major

Hem arribat a la fi d’aquests dies festius i només ens queda fer-los reviure en els nostres records mentre esperem la propera Festa Major. La Festa ha començat a la manera solivellenca, és a dir, amb horaris que no es compleixen. Segons el programa el primer acte previst -dedicat a la gent menuda- era una simulació de conducció que es tenia de fer a La Creu a les cinc de la tarda. Doncs bé, va començar a un quart de set a la plaça Major.

Però sembla que aquest és un mal endèmic al nostre poble i no té remei.

En canvi l'inici oficial, el pregó de festes, a més de complir l’horari, va ser diferent al d’aquests últims anys. El pregoner va ser un periodista de TVE prou conegut al nostre poble, doncs és també un solivellenc de cor, l’Enric Company de cal Valent, el qual -amb el seu agut sentit de l’humor i amb un cert sarcasme- va fer un retrat de la gent solivellenca. Però no va ser l’únic pregoner, doncs l’alcalde -sense que li caiguin els anells i cornetí en mà- va recordar el seu temps d’agutzil i va fer una breu història del pregó i dels pregoners que ha tingut Solivella. I el que és més important, es van acabar aquelles paraules amb "a" final tan fingides i hem tornat a sentir parlar xipella des del balcó de la Casa de la Vila.

 Festa Major

En Josep Maria Andreu obsequia al Grup Cultural amb dues ceràmiques

Coincidint amb el diumenge de Festa Major, en Josep Maria Andreu, de cal Cametes, va citar -mitjançant la col·laboració de l’alcalde- a la Junta del Grup Cultural de la Dona a la Casa de la Vila.

Des de que en Josep Maria va jubilar-se ha vist néixer amb ell una nova afició, la ceràmica. Realment aquesta vena artística la portava amagada, però quan ha sortit ho ha fet amb força, doncs les dues obres amb que ha obsequiat al Grup no semblen les de un simple aficionat, sinó les d’un artista experimentat. Les ceràmiques representen els símbols del Grup i de la seva revista, el Gira-Sol Solivellenc. 

 

 fotografies

Aiai... això no es fa!

La Festa Major ens ha portat una nova decoració al lloc més emblemàtic del nostre poble, la plaça Major. Una plaça que, amb la majoria de façanes de pedra vista i restaurades aquests darrers anys, s’ha transformat en un lloc digne per visitar.

Doncs bé... tal com diu el titular això no es fa! Cal tenir respecte pel nostre patrimoni, independentment de que sigui un edifici municipal o particular. I cal tenir respecte per la senyera, doncs no la tenim per embrutar parets.

Una colla d’anys, en aquest mateix balcó, just davant de la Casa de la Vila, hi ha lluït l’estelada i molts de nosaltres l’hem mostrat amb orgull a amics nostres d’altres indrets que ens han vingut a visitar. Això no vull ensenyar-ho a ningú.

Diari de Tarragona, 09/08/07

El Diari de Tarragona d’avui, 9 d’agost, porta el següent article referit al transport nocturn de joves. Cal recordar que l’any passat ja es va publicar en aquest web la prova pilot que es va fer i que va ser tot un èxit.

A  diferencia de l’any 2006, que va ser gratuït, aquest any el preu del bitllet és de 2 €.

DIARI DE TARRAGONA

El servicio de transporte joven nocturno en la Conca de Barberà llega al ecuador con un millar de usuarios

El servicio de transporte joven nocturno en la Conca de Barberà ha registrado cerca de un millar de usuarios desde su puesta en marcha este año de forma regular. El nuevo servicio, que permite a los jóvenes desplazarse a las principales fiestas y conciertos de noche de la comarca, sin necesidad de coger vehículo propio, llega al ecuador, después de que se hayan llevado a cabo seis de las once salidas previstas durante este verano -solicitadas por los mismos municipios donde se celebra la fiesta. Los tres autocares que realizan el servicio de ida y vuelta ofrecen un total de 180 plazas por viaje, y por término medio, se han llenado entre un 70% y un 80%. Este sábado pasado 4 de agosto, en el servicio para llevar a los jóvenes a Pira, la ocupación, sin embargo, fue del 128%, con una venta récord de 255 billetes -153 para la ida y 102 para la vuelta.
Los tres autocares se mueven por toda la comarca con el fin de recoger a los jóvenes a su paso por los municipios, con tres itinerarios fijos que salen de Santa Coloma de Queralt, Vilaverd y Vilanova de Prades. Los autocares siempre salen a las once de la noche, y retornan a las cuatro de la madrugada.
Este fin de semana el transporte joven se desplaza a la Noche Joven de Vimbodí -viernes 10 de agosto-, y a la fiesta mayor de Solivella -sábado 11 de agosto. Las últimas tres salidas estarán en Barberà de la Conca, Santa Coloma de Queralt y Montblanc.
Las seis salidas llevadas a cabo hasta ahora se han hecho en Rocafort de Queralt, Sarral, Pira, Montblanc y la Espluga -dónde se han hecho dos salidas, igual que Montblanc, donde en septiembre se llevará a término su segundo servicio y el último del transporte joven.

Han caigut 14 (dia 6) i 15 litres (dia 7)

A quarts d’onze del matí cau alguna goteta, però ahir, 6 d’agost, van caure catorze litres d’aigua. Una pluja molt benvinguda i que a més ha contribuït a fer abaixar les temperatures. Realment les dues coses són molt d’agrair.

Recordeu que podeu consultar des d’aquesta web les dades del temps, tot i que aquests darrers dies la web del Servei Meteorològic de Catalunya va força lenta.

Després d’escriure aquesta notícia, cap al migdia, ha fet un fort ram que ha deixat quinze litres més d’aigua. En total 29 litres en dos dies!

 el temps

El bar de la piscina participa en la programació per joves

Aquest no és un programa alternatiu o paral·lel al de la festa Major, sinó un programa complementari orientat bàsicament als més joves.

Final del curset de natació 2007

Aquest passat dissabte, 4 d’agost, s’ha donat per acabat el curset de natació que, any rere any, s’organitza a les instal·lacions municipals de la piscina. Com és tradició el punt final s’ha posat amb el clàssic repartiment de medalles que tanta il·lusió fa a tots els nens i nenes que han participat al curset.

Les fotografies d’aquest any són del Joan i l'Esther de cal Xaranga i d’en Joan Corbella "Janin"

 fotografies

Programa de la Festa Major 2007

Recull dels principals actes:

 

Divendres dia 10
17:00 - Simulació de cotxes. LLoc: Pça. de la Creu. Organitza: Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

21:00 - Pregó de Festa Major a càrrec del Sr. Enric Company.

12 de la nit - Festa del Foc. Espectacle pirotècnic a la Plaça Major. Correfoc pels carrers del poble a càrrec dels diables "Rigor Mortis". En acabar "disco mòbil".

Dissabte dia 11

08:30 - Pedalada popular i seguidament esmorzar amb arengada. Col·labora: Esplai del Jubilat i Pensionista.

18:00 - XIIa Trobada Gegantera. Plantada de gegants al passeig Carles Balaguer. Col·labora: Carnisseria "Cal Caixis".

23:00 - Ball de nit amb la orquestra "Girasol". Es continuarà amb la mateixa orquestra amb marxa pel jovent fins a la matinada.

NOTA: Hi cap la possibilitat de que, si l’orquestra acaba abans de la sortida del sol, per esperar el primer raig de llum, s’acompanyi l’estona fent sonar la "disco mòbil".

Diumenge dia 12

13:00 - Missa

16:00  - Autocros a les parades del Maset del Cara.

20:00 - Ball de tarda amb l’orquestra "La Blanes".

12 de la nit - Concert i seguidament ball de nit amb la mateixa orquestra "La Blanes".
En acabar "disco mòbil"

Dilluns dia 13

De 11:30 a 13:30 i de 16:30 a 19:30 - Parc infantil "Bombers". Col·labora: Societat de Caçadors Verge del Tallat.

19:30 - Conferència i presentació del llibre "Poblet, Senyor Feudal". A càrrec de Valentí Gual Vilà, historiador. Lloc: Sala Parroquial.

23:00 - Cantada d’havaneres del grup "Veles i Vents". Rom cremat per a tothom. Lloc: Plaça Sant Joan.
En acabar "disco mòbil".

Dimarts dia 14

13:00 - Concert-vermut amb la reconeguda orquestra Rosaleda. Plaça Major.

20:00 - Ball de tarda amb l'orquestra "Rosaleda".

12 de la nit - Concert. Seguidament ball de nit amb la mateixa orquestra. Seguidament "disco mòbil".

Dimecres dia 15

13:00 - Missa solemne en honor a la Patrona, cantada pel Cor Parroquial.

18:00 - Tradicionals jocs de cucanya. Col·labora: l'AMPA del col·legi públic Sagrat Cor de Solivella.

23:00 - Gran espectacle 2007. Lloc Plaça de la Diputació.

 

Un any més les fotografies que s’han utilitzat per fer el programa oficial que s’ha repartit des de l'Ajuntament s’han tret d’aquesta web

Que tothom pugui gaudir d’una feliç Festa Major!
 

Juliol'07

Nits a la fresca: Sopar de la Fam

Dintre dels actes del programa de "Nits a la Fresca", aquest darrer dissabte de juliol la parròquia ha organitzat el tradicional "Sopar de la Fam".

Com en els últims anys s’ha celebrat la trobada a la plaça de la Diputació, l’objectiu de la qual consisteix en recaptar fons per tal d’ajudar econòmicament les missions catòliques situades en països subdesenvolupats.

Tant l’assistència al sopar, com les col·laboracions desinteressades de l’anomenada "fila 0", s’han vist reduïdes respecte a anys anteriors, doncs 'han venut únicament 252 tiquets, dels quals 204 corresponen als assistents al sopar i 48 a la "fila 0". Aquest fet pot ser degut, en part, a que han coincidit celebracions familiars de batejos que hi ha hagut aquests dies.

   Sopar de la Fam, dintre de les activitats de "Nits a la Fresca"

QUEIXA: Dos dies després de la publicació d’aquesta notícia, s’ha rebut un e-mail, demanant la seva publicació en aquesta web, en el que s’exposen dues queixes.

Em ambdós casos la queixa va dirigida a l'Ajuntament: No es van encendre els focus halògens que es van instal·lar darrerament a la paret de l’església que dóna a la plaça de la Diputació. No es va muntar l’equip de megafonia i les paraules de mossèn Solanes no es van poder escoltar.

Un cop publicat en aquest lloc, tal com s’ha sol·licitat, em permeto afegir que -segons el meu entendre- aquests detalls és la entitat organitzadora de l’acte qui té de cuidar-los (en aquest cas la parròquia), demanant a qui sigui tot el que considerin necessari per donar el màxim de comoditat a les persones que -pagant- han assistit al sopar. Estic segur que si s’hagués demanat no hi hauria hagut cap impediment, al contrari. Però, insisteixo, correspon a qui organitza l’acte pensar en tot el que poden necessitar. Al cap i a la fi no és el primer any que s’organitza, i ja l’any passat es va fer ús del mateix megàfon, per tant corresponia als organitzadors haver pres bona nota de si es van poder sentir, o no, les paraules del discurs i prendre les mesures necessàries per tal d’anticipar-se el possible problema, demanant a l'Ajuntament, o a qui sigui, un equip de megafonia. El mateix argument és vàlid per demanar l’enllumenat extra. Segur que no haurien trobat cap obstacle.

Més emissores de TDT

El passat 21 de desembre van començar a poder sintonitzar-se algunes emissores de la televisió digital terrestre a Solivella, però únicament aquelles  que depenen de la CCRTV (Corporació Catalana de Radiotelevisió).

Des d’ahir, 26 de juliol, les llars que disposin de sintonitzadors de TDT, tant incorporats als aparells de televisió com externs, poden començar a captar la resta de cadenes. De moment funcionen de forma intermitent -a estones unes cadenes, a estones altres-, doncs està en fase de últimes proves, però ja surten a la llista de possibles canals. Això vol dir que de forma immediata es podran captar totes les cadenes des de Solivella.

Nits a la Fresca '07. Presentació de la nova web dels grallers.

Aquest dissabte, 14 de juliol, a les 20:30 del vespre, els nostre grup de grallers "Lus Xipellis" presentaran la seva nova web. Una excel·lent remodelació que, aquest cop, ve acompanyada d’un domini propi: www.lusxipellis.cat.

Han passat poc més de cinc anys d’aquella Festa de Sant Isidre que va veure néixer aquest nou grup de grallers, primer amb el nom de "Els joves Xipellis", potser per diferenciar-se dels anteriors, i abans de finalitzar aquell any 2002, i ja amb el nom de "Lus Xipellis" estrenaven la seva primera web de la mà de l'Antoni Montseny. Més tard va ser el seu actual president, l'Edgar Rosich, qui posa en marxa una segona web. Avui, aquest vespre, el mateix Edgar ens presentarà la nova web, que feta per ell mateix s’estrena oficialment avui.

 web de "Lus Xipellis"

Tornem a ser-hi

En primer lloc el més sincer agraïment a totes les persones que d’una manera directa, amb visites, e-mails, o trucades, s’han interessat pel meu estat de salut. També exactament igual a totes aquelles que, a través de tercers, m’han fet arribar el seus desitjos de recuperació.

Com podeu comprovar si segueixo aquí donant la llauna, vol dir que es confirma aquella dita castellana de mala hierba nunca... El que també es confirma es que cal anar amb molt de seny per les autopistes i sobretot si la part dèbil va a sobre d’una moto.

No he pogut escriure però, els que em coneixeu bé, sabeu que en cap moment he deixat de "ser" a Solivella. I que en tot moment he seguit els esdeveniments que han passat al llarg d’aquests més de vint dies. Esdeveniments que considero que són positius, molt positius. Sobretot aquell que vaig aventurar-me a avançar en l’escrit del 28 de maig. S’ha confirmat que en els dos equips de les dues llistes hi anaven persones que tenen ganes de treballar per Solivella i el que és més important, persones que s’estimen Solivella. Persones que l’endemà mateix van intentar trobar els punts d’aproximació dels seus programes, per contra de veure només aquells en que poden discrepar. Persones que, totes a una, van escollir el que serà el nostre Alcalde els propers quatre anys. Aquest era l’esperit de l’escrit del 28 de maig d'enguany. Exactament les mateixes intencions del que també es va publicar en aquest web el 23 de maig del 2003. La única diferencia, en els resultats, pot radicar en la manera de voler veure positivament el que pot ser millor per Solivella, deixant de banda les aspiracions personals.

En aquest cas , n’estic convençut, els solivellencs ens podem felicitar per l’equip que ens dirigirà i que treballarà per nosaltres des de la Casa de la Vila.

Així, doncs, només em resta que expressar la meva enhorabona al Sr. Enric Capdevila pel seu nomenament unànime com alcalde i a tots els regidors que el recolzen, formant un magnífic equip de govern.

De les coses positives i diferents que ha començat a fer aquest Ajuntament jo destacaria aquesta publicació que han tret, "Informatiu Municipal", donant transparència i divulgació als temes que ens afecten als solivellencs.

Totes les cases l’heu rebut, però si en qualsevol moment voleu consultar-ho i no el teniu a mà, podeu fer-ho des d’aquí.

Juny '07

Gràcies i bona sort

Avui és dia de comiats i de benvingudes. Benvinguda al nou equip de govern municipal i comiat dels que marxen. Vull expressar el meu agraïment per les dues (2!) invitacions que em va fer arribar el Sr. Anton Angles ("angles" són dues línies rectes que convergeixen en un punt. Així anaven signades les dues (!) invitacions del Sr. Anglès, o Anglés si té el cognom del D.N.I. sense traduir), invitacions per assistir al seu comiat. Evidentment ell sap que no les hauria acceptat per anar-hi i estar callat. Probablement per aquest motiu l’endemà em va fer arribar una nota en la que es desdeia de la invitació al·legant problemes informàtics (?).

Un cop dit això li desitjo, molt sincerament, la millor sort en la vida, en el terreny personal, familiar i laboral. Espero i desitjo que en aquests temes tot li funcioni millor que a l’alcaldia i pugui assolir els objectius que es marqui. Aquí només en va aconseguir un: treure la cadira d’alcalde a la llista més votada. Cap més.

Diada de Corpus

Aquest diumenge, 10 de juny, s'ha celebrat la Festivitat de Corpus Christi en la que, com és tradicional en alguns llocs -i també a Solivella- els nens i nenes que tenen edat suficient i han superat la preceptiva preparació catequística, reben per primera vegada el cos de Crist, celebrant la seva primera comunió. Aquest any han estat: Joan Domingo, Arnau Andavert i Gemma Belmonte.

 Fotografies de la Festa

Celebració centenària: Dolors Travé Iglesias

El dissabte dia 2 de juny es complien 100 anys del naixement de la solivellenca de més edat, la Dolores de cal Ferrer, i tot el poble es va citar aquest diumenge, dia 3, per retre-li un homenatge. La festa que se li ha dedicat va iniciar prop de les onze del matí, quan els familiars, amics i representats de totes les institucions de Solivella, van adreçar-se a casa seva. Tots junts van acompanyar-la amb els gegants i grallers cap a l’església, on, després de la missa ha començat a rebre els presents de tothom. La Generalitat, a través del departament de Ciutadania, li ha donat una medalla commemorativa. El jutge de Pau li ha lliurat una còpia literal de la seva partida de naixement. L'alcalde, en nom del poble,  una placa de l’efemèride. El Grup Cultural, una agulla de pit. L'APA una olivera. El cor parroquial, un llibre de signatures. I el més emotiu de tots, les cançons que li han dedicat els nens i nenes del col·legi Sagrat Cor, entre el quals es trobava la seva besnéta Júlia.

 Dolors Travé

En sortir de l’església la banda Pare Manyanet de Reus ha ofert un concert a la plaça Major. També els "Rigor Mortis" s’han sumat al homenatge amb els seus trons. Com era previsible han sonat -per finalitzar el concert- les notes de "Moltes Felicitats". Tots ens sumem a aquest desig.

 Homenatge a la Dolores de cal Ferrer en el seu 100 aniversari

"Portes obertes" al castell i sessió de "Conta Contes"

Aquest dissabte, 2 de juny, Solivella ha viscut una jornadeta de "portes obertes" al castell, doncs ens han deixat 3 horetes (de 6 a 9 de la tarda) per visitar les obres que s’estan portant a terme, sense que hi hagués ningú qualificat per donar alguna mena d’explicació. Era de suposar que dels números no en voldrien parlar, però com a mínim ens podrien donar informació del que s’està fent i del projecte.

Per fer-ho encara més fàcil, han fet coincidir l’hora d’obrir les tanques que envolten el castell, amb l’hora d’inici del "Conta Contes" que ha organitzat l'APA del col·legi públic Sagrat Cor, doncs a les sis de la tarda els nens, pares i familiars tenien una cita al local parroquial.

Podeu veure unes quantes fotografies de les obres de recuperació, restauració i consolidació, al final de les pàgines dedicades al nostre castell.

 El castell de Solivella  Jornada de "Conta Contes"

Important donació a Solivella: Els Dietaris de la Generalitat

Finalment des de l’Ajuntament se’ns comunica -tal com ja es va avançar en aquest web fa quinze dies- que el proper dissabte tindrem una “jornada de portes obertes” a les obres del castell. També se’ns convida a participar en la festa d’aniversari de la Dolors Travé, la Dolores de cal Ferrer, que celebrarà el seu centenari el proper dia 2 de juny, també anunciat des de fa molts dies des d’aquest web. La festa, a petició de l’Ajuntament, es trasllada al diumenge dia 3, degut -segons van dir- a que el dia 2 se celebra la “jornada”. Probablement el motiu del canvi de data sigui un altre. Tot i que d’aquest altre motiu no en diuen res des de l’Ajuntament, cal dir que es tracta d’un acte en el que es farà una donació a tots els solivellencs. A tots nosaltres. Un molt important lliurament al poble de Solivella del que tots ens tindríem d’haver assabentat per poder mostrar el nostre reconeixement.

Aquest primer dissabte de juny en Josep Maria Sans i Travé fa entrega als solivellencs d’una obra d’importància cabdal per la història del nostre país: els Dietaris de la Generalitat de Catalunya.

L’obra, que consta de deu volums que comprenen la història de la nostra màxima institució des de l’any 1411 fins el 1713, es deu a un equip de paleògrafs i historiadors dirigits des de l'Arxiu Nacional de Catalunya per Josep Maria Sans i Travé, director de l’Arxiu i convilatà nostre.

Els volums publicats, del quals en fa entrega, són:

1994 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum I, anys 1411 a 1539

1995 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum II, anys 1539 a 1578

1996 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum III, anys 1578 a 1611

1997 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum IV, anys 1611 a 1623

1999 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum V, anys 1623 a 1644

2000 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum VI, anys 1644 a 1656

2002 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum VII, anys 1656 a 1674

2003 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum VIII, anys 1674 a 1689

2005 - Dietaris de la Generalitat de Catalunya. volum IX, anys 1689 a 1701

En aquest moment s’està acabant el desè i últim volum, que comprèn el període entre els anys 1701 a 1713. Un cop enllestit i publicat, Josep Maria Sans i Travé el farà arribar a l’Ajuntament on quedarà, amb els altres, a disposició dels solivellencs.

Cal insistir en la gran importància que té aquesta obra per Catalunya, doncs a més de reflectir aquests 303 anys de la nostra història, en la transcripció dels Dietaris de la Generalitat podem veure des de com era l’organització de la institució, les funcions que desenvolupaven determinats funcionaris, molts detalls de la vida ciutadana de la ciutat de Barcelona i de tot el Principat, i les diferents pàgines dels fets històrics que va viure el nostre país, fins a la pèrdua dels nostres drets d’autogovern. No hi ha cap altre govern europeu que hagi conservat una crònica tan antiga i continuada, de més de tres segles, tret de Catalunya.

I ara, gràcies a aquesta donació, tindrem la possibilitat de poder consultar aquesta gran obra sense moure’ns de Solivella. Perquè, malgrat que des de l'Ajuntament s’hagi silenciat aquest acte, la important obra dels Dietaris s’ha donat a tots els solivellencs. Per això, des d’aquesta web, i en nom de tots els que podrem gaudir-ne, cal expressar el nostre agraïment a  Josep Maria Sans i Travé.

Nou cicle a Solivella. Més llum i color

Aquest web vol encetar aquest nou cicle que estem a punt d’iniciar a Solivella, amb una notable ampliació i remodelació de l’espai dedicat a les "postals de Solivella". Aprofitant de les possibilitats que ofereix el nou programa de Google, anomenat Picasa, s’han traslladat de lloc les "postals", a la vegada que s’ha ampliat la seva quantitat i qualitat.

En aquest moment podreu trobar més de 100 "postals", seleccionades per la seva representativitat, on hi figuren paisatges, llocs característics o emblemàtics, una mostra d’algun dels nostres carrers, pinzellades de les nostres festes, etc.

Aquestes "postals" les podreu visualitzar una a una, o bé passar-les automàticament com si es tractés d’una projecció de diapositives, o descarregar-les al vostre ordinador.

Si els psicòlegs coincideixen en afirmar que la llum i el color poden influir de forma positiva i significativa en el nostre estat d’ànim i en la manera de veure la vida, aquesta és la contribució que es vol fer des d’aquesta web en aquest nou cicle que estem encetant.

 Postals de Solivella

Maig '07

28 de maig: Jornada de reflexió

Sempre m’ha semblat innecessària la jornada de reflexió prèvia a les eleccions, doncs pràcticament tothom té el seu vot decidit des de fa dies. Crec que malament aniríem si ens tinguéssim de moure per impulsos d’última hora.

En canvi, segons el meu parer, caldria fer una bona reflexió després de les eleccions. Tots la tindríem de fer, però sobretot aquells que han figurat en alguna de les llistes que es presentaven. I encara més en particular quan es tracta d’unes eleccions municipals de poblacions com la nostra que venen d’un període negatiu com el que hem acabat i que representarà una carga econòmica important pel futur de Solivella.

Si llegim en aquesta web l’escrit del 23 de maig de l’any 2003, recordarem que, un cop fet el recompte dels vots, acostumem a dir que han guanyat els nostres o que hem perdut les eleccions, segons ens hagi anat el nostre vot. I també deia que aquesta reflexió no és vàlida. O no tindria de ser vàlida. Un cop fet l’escrutini, el poble té d’haver guanyat. Tot el poble. Sense importar massa quina de les dues llistes ha estat la més votada, tot el poble, tot Solivella, té d’haver guanyat.

Si ens parem a fer una jornada de reflexió post-electoral, i ens tornem a llegir els programes de les dues llistes que s’han presentat, veurem que tenen algunes discrepàncies entre elles, però que també tenen punts en comú. I en el que segur que coincideixen de ple és en que tots ells -els d’una candidatura i els de l’altra- es presentaven tenint un mateix objectiu comú, el de poder donar el millor a Solivella.

Avui, doncs, és la veritable jornada de reflexió.

Cal dialogar amb qui ha tingut menys vots, sense caure en el mateix error que va tenir la societat de perdedors de la legislatura passada. Cal demostrar generositat a l’hora de convidar a participar en el govern municipal. Cal ser coherent amb allò que sempre hem dit, que al nostre poble no tenen d’importar les sigles, sinó les ganes de treballar per Solivella. Cal ser intel·ligent. En unes eleccions municipals no pot haver-hi perdedors, tots els solivellencs hi tenim de sortir guanyant.

Crec que hem tingut la sort de poder escollir entre dues molt bones llistes –amb magnífics programes- en aquestes eleccions, i això també cal aprofitar-ho. I no tinc cap dubte que, qui representa a la llista més votada, pensarà en el bé de Solivella.

Un cop més em ve al cap aquella frase que va encunyar l’Antonio Sans: Tots junts fem poble.

Ha començat la jornada de reflexió.   

Eleccions Municipals 2007

Els solivellencs hem exercit el nostre dret a escollir a aquells que seran els nostres representants a l'Ajuntament els propers quatre anys.

Els resultats després del corresponent escrutini han estat els següents:

  any 2007 any 2003
Convergència i Unió (CiU) 201 155
UNIC-FIC 187 108
Vots en blanc 15 19
Vots nuls 22 25

Trobada del Grup Cultural al Tallat

Aquest passat dissabte, 19 de maig, s’ha tornat a fer la trobada al santuari del Tallat que, tradicionalment, organitza el Grup Cultural de la Dona.

Ha quedat demostrat que les coses no es poden deixar refredar, doncs l’afluència aquest any ha baixat considerablement. És una llàstima que no hi hagi anat més gent per saber valorar l’esforç que fan les dones del Grup, doncs la laboriosa i perfecta organització que han fet els hi comporta molta feina. Esperem i desitgem que la propera vegada hi hagi més assistència per part dels solivellencs que vulguin gaudir d’un dia especialment diferent i agradable.

Perquè el resultat és pot qualificar de notablement perfecte, malgrat que el dia no va acompanyar gaire, doncs una part del matí, i sobretot al migdia, la pluja va fer acte de presència. Però aquesta aigua que va caure no va aigualir les "paelles", doncs com sempre van ser per llepar-se els dits.

 La trobada al Tallat

Finalment portes obertes?

Sembla ser que l’Ajuntament té intenció de fer una jornada de portes obertes al castell el proper dissabte 2 de juny, en la qual ens donaran explicacions del tema. Portes obertes? Cal esperar a fer-ho passades les eleccions municipals? L’obra va iniciar-se el passat 26 de març. Però benvinguda sigui aquesta jornada de portes obertes si això significa que ens podrem assabentar de tot. De que de la subvenció inicialment prevista hi ha hagut una molt considerable retallada fins a quedar en aquests 591.510,26 € i -el que és més greu i costós- que en la fórmula inicial el poble no tenia de pagar pràcticament res de l’obra. Ara sembla ser que ens correspon pagar el 20% del cost. Senzillament ens diuen que el cost de l’obra és de 739.387,82 €. De quin estudi surt aquesta quantitat? Ens ho explicaran a “portes obertes”? o les seguirem tenint tancades?

Estem arribant a la fi d’una legislatura “diferent”, aquella que -per primera vegada- ha vist com a Solivella s’ajuntaven dues forces minoritàries per tal de desbancar a la llista més votada pels solivellencs. Una legislatura que va començar amb una campanya de desprestigi en vers els anteriors ocupants de la Casa de la Vila i en la que es va convocar -també per primera vegada- una reunió de poble que tenia, com a únic objectiu, presentar els comptes dels anteriors, si bé aquells comptes no anaven recolzats per la seva pertinent documentació. Tant és així que, mesos després, en una segona reunió de poble van tenir d’expressar el seu reconeixement en vers la tasca dels anteriors.

Cal deixar per escrit -doncs la memòria de vagades és feble- que a una setmana de les properes eleccions municipals, aquells que van voler donar comptes dels altres, no ens han presentat els seus. I té de quedar constància d’aquest fet.

Pot ser difícil donar una xifra exacta del dèficit que s’ha acumulat en aquests darrers quatre anys, però el que sí és pot recordar són les escasses obres que s’han fet i també algunes de les entrades que ha tingut el nostre municipi.

Només del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) han entrat aquests darrers quatre anys més de 350.000 €, repartits de la següent manera:

2004 Reforma i ampliació d’un local cívic sòcio-cultural 197.479 €

2005 Arranjament de la casa de la vila 45.051 €

2006 Reparació d’un esvoranc del tram nord cobert de la rasa de Belltall-Solivella 11.082 €

2007 Cobertura d’un tram del carrer de la Muralla 100.000 €

 A aquestes quantitats cal afegir aquelles atorgades per la Diputació per tal d’arreglar els camins del cementiri i del Tallat (eixamplar i fer mur de contenció), que han estat subvencionades en la seva totalitat.

Abans de tancar la legislatura també seria convenient que ens expliquessin la raó per la qual estan utilitzant un escut diferent al que tradicionalment s’estava fent servir. Des de mitjans de l’any 2000 que des d’aquest web es va informar del estudi que s’estava portant a terme (podeu clicar aquí per llegir l’estudi que es va publicar), però en un assumpte important com aquest, el poble té de tenir informació puntual abans de trobar-se un nou escut, que no sabem si és ja oficial o si es tracta senzillament d’un caprici d’algú.

Si bé en el ple ordinari de l’Ajuntament, del passat 30 de novembre, es va parlar d’oficialitzar l’escut de Solivella -doncs mai en la seva història el nostre municipi ha tingut un escut oficial- res s’ha dit als solivellencs d’aquesta iniciativa. Només ens hem trobat, sense saber el per què, que se’ns està imposant un escut del que molts solivellencs no en saben res.

I de La Societat? Només en sabem que s’han fet absurds i costosos canvis de projectes que, com a diferència més remarcable amb l’original, traslladen l’espai del bar/cafè de la planta de carrer a un pis superior. Per fer això, no estàvem bé al Sindicat?

I del crèdit -negociat l’any passat- d'aproximadament un quart de milió d’euros, què hi ha de cert?

En l’únic tema on hem vist un considerable estalvi aquesta legislatura ha estat en el número de regidors, doncs totes les regidories han acabat en mans de l’alcalde i un sol regidor.

Portes obertes?

Festa de Sant Isidre amb cloenda "sorpresa"

Hem gaudit ja de la nostra Festa Major de Primavera, la festa que, organitzada conjuntament per la Cooperativa -el seu patró és Sant Isidre Llaurador- i el Grup Cultural de la Dona, ha tingut una especial dedicatòria als infants de Solivella, que són els veritables protagonistes de la Festa. Aquest any, a més dels actes habituals, la festa ha tingut un final diferent, disco-mòbil amb "sorpresa", doncs des de poc després de mitjanit, fins passades les quatre de la matinada, una bona part dels carrers de Solivella han quedat completament a les fosques. Un "regal" inesperat per aquells que han volgut seguir la festa sense la disco-mòbil i sense haver-se emportat una llanterna.

 78 fotografies de la Festa

Centenaris

No cada dia es poden tenir motius per celebrar un centenari i encara menys per celebrar-ne dos de junts.

Doncs bé, Solivella està en portes de poder celebrar dos importants centenaris. Per una banda ens trobem que la nostra revista local, el Gira-Sol Solivellenc, traurà el seu número 100. No són gaires les revistes de caire local que poden presumir d’haver arribat al centenar d’exemplars i menys encara en poblacions de les característiques de la nostra, amb un número d’habitants no gaire elevat. Però tampoc trobaríem gaires poblacions que tinguessin una entitat com el Grup Cultural de la Dona capaç de tirar endavant projectes com aquest i saber-los mantenir.

Si celebrar 100 números del Gira-Sol és motiu d’orgull, encara omple més de satisfacció pensar que una veïna nostra arribarà als 100 anys de vida.

De ben segur que tots -tant els que participarem de la festa d’una manera directa, com els que no- tots plegats ens unirem el proper 2 de juny en una sincera felicitació, plena de bons desitjos, a la Dolors Travé Iglesias, la Dolores de cal Ferrer.

Programa de la festa de Sant Isidre

Un any més Solivella celebrarà la festa dedicada al patró de la pagesia i a la vegada també de la nostra Cooperativa. Si bé és aquesta entitat la que convoca als solivellencs a participar de la seva festa, com és ja habitual a Solivella la organització i el suport van a càrrec del Grup Cultural de la Dona.

I precisament aquest any es celebra la vint-i-vuitena festa dedicada a l’Infant que va instituir el Grup -seguint les pautes donades per l'UNESCO- l’any 1979.

La pubilla i hereu infantils d’aquest any 2007 són:

SABINA GARCIA PINENT

MARC BOSCH MILÀ

 

PROGRAMA DE LA FESTA

Divendres, dia 11 

21:00 -Anunci de la Festa amb repic de campanes. Inauguració de l’exposició de tapissos de Teresa Prim a la sala polivalent de l'Ajuntament.

 

Dissabte, dia 12

9:30 PlaçaMajor - Concentració dels Infants, Pubilles Majors, jovent i poble en general. Ens acompanyaran els Gegants i Nans.

Tot seguit s’anirà fins el celler de la Cooperativa, on el Sr. President farà entrega del vi per oferir a Missa.

Acte seguit el grup de grallers "Lus Xipellis" iniciaran amb les tradicionals carrosses la cercavila que s’adreçarà a la plaça Major. Un cop allí tindrà lloc la presentació de l’acte pel Grup Cultural de la Dona, essent proclamats l’hereu i la pubilla.

A les 12 del migdia - Missa Solemne, on serà beneïda la tradicional Retlla de Sant Isidre.

A la sortida de Missa es repartirà la retlla i coca per a tothom. A continuació a la Plaça de la Diputació concert amenitzat per l'Orquestra PENSYLVANIA.

17:30 - Plaça Diputació - Festival Infantil per la companyia de pallassos i titelles MASCARADA

18:00 - Partit de Futbol Sala: COR DE ROURE I ZER CONCA SAGRAT COR DE SOLIVELLA

19:30 -  Plaça de la Diputació -  Ball amb l'Orquestra PENSILVANIA

24:00 -  DISCO-MÒBIL

Rectificació

A la primera notícia publicada aquest any 2007, es va transcriure un magnífic poema d’un jove solivellenc dedicat a la sala del cafè del Sindicat. Entre altres coses, es parlava també de l’increment de pàgines a internet anomenades blogs i fotologs, algunes d’elles de joves de Solivella. Precisament d’un d’aquests fotologs vaig cometre l’errada d’interpretar que el futbolí de la fotografia era el del Sindicat, quan en realitat es tractava del de la Font de Gat. Esperant que aquesta confusió no hagi perjudicat ningú, demano disculpes per l’error.

Pipí el Breu

Fa poca estona he llegit l’article d’en Joan Barril a El Periódico d’avui, primer de maig, i per alguna desconeguda raó m’ha fet recordar el darrer escrit publicat a la web.

"Dels meus temps d’estudiant sempre recordo el nom d’un rei franc anomenat Pipí el Breu. Amb un diminutiu com "Pipí" i un apel·latiu com "el Breu" hi havia motius suficients perquè l’aula esclatés a riure".

També a mi em provocaria hilaritat pensar en el Breu de Solivella, si no fos perquè aquest rècord - rècord que ha assolit de breu permanència al capdavant de l'Ajuntament- ens pot deixar a tots els solivellencs amb molts problemes i maldecaps per resoldre els propers anys.

Abril '07

Eleccions municipals 2007: Deures i drets

S’han publicat ja les llistes de candidats a les properes eleccions municipals a Solivella. Al nostre municipi es presenten dues candidatures, la de CiU i la de UNIC-FIC.

Convergència i Unió (CiU)

  1. Enric Capdevila Torres

  2. Josep Maria Fabregat Palau

  3. J. Tomàs Iglesias Marc

  4. Josep Maria Casamitjana Orpinell

  5. Joan Iglesias Ballart

  6. Josep Maria Esqué Palau

  7. Rosa Maria Salvadó Pijoan

Suplents

1.      José Antonio López Palau

2.      Jaume Bosch Espanyol

3.      Jaime Iglesias Travé

 Unió Independents Conca de Barberà (UNIC-FIC)

  1. José María Anglès Espanyol

  2. Francisco Alaminos Aneas

  3. Marius Sans Andavert

  4. Maria Gemma Capdevila Torres

  5. Maria Montserrat Dalmau Fort

  6. Maria Teresa Ripoll Vilaseca

  7. José María Ballart Sanahuja

Davant d’aquesta democràtica opció que tindrà el nostre poble per poder escollir els seus representants caldria fer algunes reflexions.

La primera, i més evident, és que si comparem aquestes candidatures a les de les passades eleccions, veiem que ens trobem amb una llista menys. Falta aquella candidatura que -cal recordar-ho- va demanar el seu vot oposant-se a la llista de CiU, i que finalment va pactar amb UNIC-FIC per tal de deixar fora del govern municipal a la llista més votada, la de CiU.

De les altres reflexions que cal tenir en compte n’hi ha una que no es pot obviar. Pocs mesos després de la seva presa de possessió, l’equip de govern va convocar una reunió de poble per tal de donar/demanar comptes de l’anterior legislatura. En aquella convocatòria, que es va celebrar el 29 de febrer del 2004 a la sala parroquial, es van voler donar unes xifres –sense justificar- que es podrien qualificar de catastrofistes. Més de dos anys després –el 20 de juliol de 2006- van convocar una segona assemblea en la que pràcticament van dir tot el contrari i fins i tot es va fer, per part de l’alcalde, un reconeixement públic en vers la tasca i gestions dels anteriors gestors de l’Ajuntament.

Crec que, com a solivellencs, és de justícia demanar que allò que pretenien denunciar dels anteriors i per la qual cosa se’ns va convocar a una reunió de poble, ara –abans de plegar- ho facin ells, doncs seria massa còmode exigir als altres allò que ells mateixos no estan disposats a fer. I amb més raó si és cert el que diu la veu del carrer de com han minvat les arques municipals, malgrat les poques obres que s’han portat a terme.

Si volem fer les coses bé, tot es pot resumir en una qüestió de drets i deures. Nosaltres tenim el dret d’assabentar-nos en quin estat ens deixen el poble aquells senyors que van començar la seva legislatura parlant dels comptes de l’anterior. I ells varen adquirir el deure -pel fet de convocar la reunió de poble del 2004- de tancar l’actual legislatura donant-nos els seus.

Aquestes són només dues de les diverses reflexions que cal fer abans del proper dia 27 de maig. En caldria fer encara algunes més, principalment en el que respecta a l’àmbit cultural i també en el financer, doncs ens trobarem davant d’un període en el que caldrà saber gestionar la més important de les subvencions que han arribat a Solivella en els darrers anys, la del castell. En temes culturals poques explicacions ens podran donar, només cal llegir en aquesta web les absències a aquells llocs on no devien deixar d'anar-hi, però que cap representant municipal va assistir-hi. Però si parlem del que ens afecta a la butxaca, a la economia municipal, cal que ens donin algunes explicacions dels diners del castell: La diferència de subvenció, entre la inicial i la que finalment ens han donat, i el que és més important, el percentatge que abans tenia que pagar el poble i el que finalment tindrem de pagar.

I naturalment caldrà que els solivellencs rebem una explicació de com està "La Societat", els canvis de projectes que s’han fet, els motius de per què s’han fet aquests cavis, el cost que han tingut aquests canvis, i sobretot la veritat de perquè les obres van estar parades tant de temps.

Però aquests, i altres temes, són per reflexionar-hi més endavant i parlar-ne abans de les votacions.

Avui el més important és únicament publicar els noms de les dues llistes que es presenten a les properes eleccions municipals. 

Setmana Santa

El temps ha respectat els actes de la Setmana Santa que, tradicionalment el Divendres Sant, es fan a l’exterior de l’església, tant el Via Crucis del matí, com la processó del vespre.

Desprès de tota una setmana de generoses pluges, en la que s’han recollit entre 67 i 71 litres d’aigua (des de que no tenim un pluviòmetre en condicions cal que ens refiem d’aquells casolans) doncs, després de contrastar diverses mesures de diverses persones, ens trobem amb un mínim i un màxim que queden aquí reflectits. El més important és que aquesta gran quantitat d’aigua ha caigut molt bé, doncs no tan sols no ha fet cap mal, sinó que s’han aprofitat totes i cadascuna de les gotes que han anat a enriquir les terres.

De tota manera, malgrat el bon temps del divendres, l’assistència de feligresos als actes litúrgics abans esmentats va minvant any rere any, i aquesta lamentació va ser el comentari més compartit.

Les fotografies d’enguany s’han intercalat entre les d’altres anys, a fi i efecte de seguir el camí del recorregut del Via Crucis i de la processó.

  Setmana Santa

 En Josep, de cal Cara, 5è. al "Rally Baja Almanzora"

La passada setmana s’ha disputat un dels rallys més durs que hi ha en el calendari d’aquest tipus de proves, el "Baja Almanzora", a la província d'Almeria. Un rally del que, de ben segur, tots haureu sentit parlar aquests dies degut a la greu lesió de l'Isidre Esteve. Doncs bé, en aquest rally el Josep Ballart, de cal Cara, que -com ja es va dir en aquest web- està fent la seva preparació per anar al Dakar de l’any vinent, va finalitzar en un més que meritori cinquè lloc a la classificació final de la Nissan Challenge.

       Un solivellenc al "Baja Almanzora" 

 Classificació final

Diumenge de Rams

Aquest primer dia d’abril ha coincidit amb aquelles esperades i desitjades pluges, però també amb aquella festa que, rememorant l’entrada de Crist a Jerusalem, està dedicada d’una manera molt especial als infants, doncs són ells qui amb les palmes, palmons i rams de llorer i d’olivera, ocupen el lloc dels habitants d’aquella ciutat.

Si bé, degut a la pluja, la festa ha resultat deslluïda per aquests nens i nenes, de ben segur que els cants d’hosanna s’han cridat més fort que cap altre any, doncs si l’aigua sempre és benvinguda, encara ho és més quan fa molt de temps que s’està esperant. Des del vespre d’ahir, fins a la sortida de missa, havien caigut uns 30 litres.

  Algunes fotografies de la festa

Març '07

 Presentacions

La cloenda del mes de març s’ha fet amb la presentació, publicació i difusió de dos programes. El primer dirigit als joves i anomenat “Programa d’Activitats” -amb un contingut que va iniciar-se el dia 17 i que finalitzarà el 30 de maig-  i el segon dirigit a tothom “Actes de Setmana Santa”.

Cal destacar que a la sala de plens de l’Ajuntament s’ha presentat, d'aquest segon programa, aquest darrer dissabte de març, l’exposició “Una mirada al romànic” de Teresa Prim Boldú, graduada en Arts i Oficis. La presentació de l’acte i de l’autora de les obres l'ha fet en Josep Maria Sans i Travé, escrit així -sense títols i sense càrrecs- doncs ell mateix s’ha volgut presentar, per aquesta ocasió, definint-se simplement com un medievalista.

Les reproduccions d’obres dels segles XI i XII, de Teresa Prim, s’exposen a la nova sala polivalent de la Casa de la Vila i es podran veure els dies 1 d’abril (de les 12 a les 14 hores), 5 (de 18 a 20), 6 (de les 11 a les 14) i el dia 8 (de 12 a 14).

L’altre programa, dirigit als joves, inclou diverses activitats que finalitzaran el 30 de maig. D’aquest programa, a més de destacar-ne el contingut i desitjar que tingui força participació de joves, s’ha de dir que, una vegada més a l’hora de buscar bones fotografies que representin el nostre poble, se’n ha utilitzat una d’aquesta web per il·lustrar la portada del programa, malgrat que, com és costum, ni tan sols demanen permís.

 "Una mirada al romànic"

Solivella als diaris d’avui, dia 6

El "Diari de Tarragona" d’avui dia 6, amb un titular que diu "Els veïns de Solivella s’oposen a la construcció d’una depuradora a l’entrada del poble" afegeix el següent article: Els veïns de Solivella s’oposen a la construcció d’una depuradora a l’entrada del poble. L’Agència Catalana de l’Aigua ja ha exposat en informació pública aquest projecte que s’ubicaria a la C-14, a menys de 400 metres de l’entrada del nucli urbà, venint de Montblanc. Els veïns afectats han recollit més d’un centenar de signatures, i tant particulars com Ajuntament ja han presentat al·legacions al projecte.

D’aquest projecte, dirigit a tots els municipis de menys de 2.000 habitants, i que segons l'ACA s’ha d’enllestir abans d’acabar el 2008, se’n va parlar en aquesta web el mes de febrer de l’any passat, tot i que en aquell moment des de l'Ajuntament es van fer orelles sordes a la notícia publicada.

Per altra banda el diari de difusió gratuïta "20 minutos", en les seves edicions de Madrid i de Barcelona, també d’avui dia 6, sota el titular "Un semàfor amb una fulla de marihuana regula la circulació a un poble de Tarragona", i acompanyat d’una fotografia, hi ha aquest escrit: "Una fulla de marihuana permet el pas a Solivella. Ressalta el dibuix quan es posa en verd. La circulació a la carretera C-14, al seu pas per Solivella (Conca de Barberà, a Tarragona) està regulada, des de fa més de mig any, per un semàfor que, quan es posa verd, mostra als conductors una fulla de marihuana. Segons fonts municipals, alguns joves del poble es dedicaren a pintar de negre, a través d’una plantilla, la forma d’una fulla sobre el semàfor. D’aquesta manera, quan es posa verd, queda ressaltat el dibuix d’una fulla". Aquesta notícia és una traducció literal de la que ha estat publicada a l’edició de "20 minutos" de Madrid.

El que diu la de Barcelona té un afegit que, de ser cert, no deixa en gaire bon lloc als joves de Solivella. Però que qui en surt més mal parat és l'Ajuntament per la que, segons aquest diari, ha estat la seva actuació. Jutgeu: "Segons han explicat fonts municipals, alguns joves del poble es dediquen a pintar en negre, mitjançant una plantilla, la forma de la fulla sobre el semàfor. D’aquesta manera, quan es posa en verd, queda ressaltat el dibuix de la fulla.

El consistori ha netejat la bretolada dos cops, però, finalment, ha desistit de fer-ho. Tant és així que des de fa més de sis mesos, el semàfor s’ha convertit en l’únic que regula el trànsit amb una fulla de marihuana".

La notícia publicada va acompanyada d’una fotografia en color de grans proporcions.

El sabó fet de casa: La Rosita de cal Segarra

Encara podem trobar a Solivella persones que segueixen fent aquell sabó de tota la vida, aquell sabó artesà que es fabricava aprofitant els olis de rebuig que queden a la casa. Segons els entesos en la matèria aquest segueix sent el millor sabó per rentar a mà.

Si passeu per cal Segarra, del carrer de la Creu, la Rosita amb molt de gust us explicarà el mètode tradicional que ella segueix practicant. Les proporcions aproximades que posa a bullir a la caldera són de 1 kilo de sosa, 10 litres d’aigua i 7 o 8 d’oli. Molt sovint, seguint les pautes més tradicionals de l’elaboració del sabó -aquelles que es van imposar en els anys d’escassetats- hi afegeix també sagí, que és com es denomina el greix del porc.

   L’elaboració del sabó 

Febrer '07

Carnaval 2007

Sa Majestat Carnestoltes XVIIè ens ha tornat a visitar. Una visita gairebé passada per aigua, doncs ha plogut la nit anterior i bona part del matí. Però la remullada l’han deixat anar des del balcó de la Casa de la Vila, doncs el rei Carnestoltes, referint-se als okupes d’aquell edifici, els hi ha recordat que "no són bons els pactes de pacotilla" i menys si després "marxen a mig manar". També ens va dir que està al corrent que "l’alcalde va anar a la capital", però ell tampoc sap de la subvenció "que cony se’n farà". I el que tampoc deu saber és que aquesta subvenció ha patit una molt forta retallada des de que es va atorgar fins ara.

Com a mínim, això sí, els diners pels premis d’aquest carnaval encara hi deuen ser. Aquest any els premis i els premiats, han estat els següents:

1er premi: 140 € als escocesos del "monstre del llac Ness".

2on premi: 130 € per aquella simpàtica família "Els Simpson".

3er premi: 120 € per aquells que anaven d’ells mateixos: "Els bruixots".

A més és van repartir 100 € per cadascuna de les altres carrosses i 50 € per les comparses.

 A "les nostres festes": El Carnestoltes

  Fotografia: Pepi Pinent

Un "punt de trobada" nou?

"Ens tenim de tornar a veure, sí... però on quedem?", "millor si em truques tu i em dius on". "Aquest últim va ser un bon lloc, encara que no tant com quan ens trobàvem al Sindicat".

Ara ja tampoc tenim La Font del Gat. Des d’aquest passat cap de setmana ens hem quedat sense aquest altre "punt de trobada".

Segurament no ha estat una sorpresa. Ja es va predir en aquest web, era previsible que tenia de passar. Però no per esperat ha estat menys traumàtic, doncs ha sigut abans del que creia, més aviat del previst, gairebé de sorpresa, sense temps per mentalitzar-se. Sentiu el que diuen els joves d’aquesta taula de la foto? "No deixis de trucar-me per tornar a quedar aviat... sigui on sigui." No permeteu que res trenqui aquestes trobades, segurament ja enyorades avui.

Nit de robatoris a Solivella

Quatre famílies han tingut una mal despertar en aquest primer dissabte de febrer, doncs aquesta passada matinada les seves llars han estat l’objectiu dels lladres.

Fa temps que els diaris i d’altres mitjans de comunicació es fan ressò d’aquesta modalitat de furts per part de delinqüents que, a la mateixa premsa, hem aprés el nom de com els denominen “lladres silenciosos”. Però una cosa es llegir-ho en un diari, o sentir-ne parlar a la ràdio o a la televisió, i una altra molt diferent és saber que ens ha passat a tocar de casa, a veïns nostres. Aquest matí ens hem despertat com si gairebé el succés l’hagués patit cadascun dels solivellencs.

Malgrat aquest lamentable succés, sortosament, cap de les persones que es trobaven dormint dintre de les seves cases s’ha adonat que a la seva llar havien entrat els lladres, doncs no han sentit cap mena de soroll. En cas contrari potser ara tindrien de lamentar fets molt més greus.

Si fins ara els furts a domicilis els podíem catalogar com de fets molt aïllats a Solivella, el que ha passat avui a la nit ens ha de fer pensar molt. Si bé és de suposar que, després d’un cas greu com el d’avui –quatre furts d’aquesta mena en una sola nit- tothom prendrà mesures preventives. Però caldrà, a més d’extremar les precaucions, que si observem alguna cosa estranya de nit –vehicles que no coneixem i que roden pel poble, sorolls o llums no habituals dintre de casa o a la casa del veí, i tot el que ens pugui semblar anormal- que sense dubtar-ho telefonem ràpidament als serveis de seguretat. (telèfon dels Mossos d’Esquadra a Montblanc: 977.86.06.05)

Solivella - Dakar

Fa pocs dies que ha finalitzat el que segurament es considera com el rally més dur que existeix i ja s’està treballant en la propera edició, enllestint el disseny de les etapes i en la admissió d’inscripcions de participants.

Una de les primeres notícies que es van publicar en aquest web va ser la victòria, en la seva categoria, d’en Josep Ballart de Cal Cara en les "24 hores de Montmeló" (veure notícies any 2002, part inferior pàgina). En Josep havia deixat endarrere una més que notable participació en curses motociclistes i semblava que el seu recent matrimoni era el punt i final al món del motor. Però l’olor especial de la gasolina ha seguit impregnant la seva pituïtària, fins el punt que aquest any passat va decidir preparar-se per afrontar la més emblemàtica i especial de les curses: El Dakar.

D'entrada cal dir que no és fàcil portar a terme el projecte. És necessari procurar-se un bon equip: Vehicle, mecànics, copilot, sponsors, etc.,  i sobretot tenir les aptituds i mèrits suficients per ser admès.

D’això últim el seu curriculum s’encarregaria d’obrir-li la porta.

Doncs bé, a principis del juliol passat, en Josep ja disposava de tot el necessari i, el que és més important, ja l’han acceptat per participar en el Dakar 2008.

L’estrena del seu preparadíssim Nissan-Navara, no podia fer-la en cap altre lloc que no fos a Solivella. Aquí en podeu veure alguna fotografia i també  la del seu bateig oficial en un dels rallys de més prestigi, el de Baja Anta de Portugal. Des d’aquest web s’agafa el compromís de seguir de prop aquest desafiament.

 fotografies

Gener '07

Han acabat les obres de La creu

Aquella petita obra que es va començar el passat dia 15 s’ha acabat aquest dissabte. S’han pogut sentir opinions per tots els gustos degut a la forma com finalment ha quedat. Si realment el que s’ha primat, a l’hora de projectar aquest treball, ha estat únicament millorar el pas dels vehicles -però sense tenir en compte l’estètica- es pot dir que el resultat és correcte.

Ara bé, perquè sigui efectiu, i a la vegada aquest lloc sigui sent aquell "punt de trobada" tant per la canalla, com per la gent gran, l’obra que s’ha fet ha d’anar acompanyada d’altres mesures.

La primera és trobar una millor ubicació pels contenidors de la brossa. Precisament ara -amb l’espai guanyat- es poden posar, per exemple, al lloc on ja hi ha una part de la vorera pintada de groc que prohibeix l’estacionament, malgrat que moltes vegades es veuen cotxes estacionats allí. Aquesta fórmula permetria lliurar "el monument" d’aquests contenidors, sense que se’n ressentís els pas del vehicles, doncs l’espai que ocupen és menor que el dels vehicles.

La segona és conscienciar a tothom a que no hi aparquin els seus vehicles en aquell lloc, doncs si el que es volia era guanyar espai, els cotxes mal estacionats al voltant del monument estan produint l’efecte contrari.

Les tanques que l’envoltaven van ser retirades a mig matí del dissabte. En aquestes fotografies, del mateix dissabte, es pot veure el que s’ha d’intentar que no es faci en aquell lloc.

 cotxes mal estacionats a La Creu

TV3 recorre al Xipella en el seu nou programa

La setmana passada TV3 va estrenar un nou programa dedicat a la filologia catalana amb el nom de "Caçadors de paraules", i més concretament a aquelles paraules -o formes de parlar- d’accents diferents, variants poc conegudes i maneres infreqüents, com més curioses millor, d’anomenar les coses. La segona emissió -en horari de màxima audiència- ha dedicat una part del contingut al Xipella, és a dir, a la parla pròpia de Solivella.

Aquest dilluns, 15 de gener, l'Argèlia i la Emma han plasmat -molt dignament- la manera de parlar dels solivellencs en aquest nou programa.

Depuradora d’aigües residuals a Solivella

Tal com ja es va avançar en aquest web el febrer de l’any passat, Solivella té de comptar amb una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) abans d’acabar l’any 2008.

El Diari Oficial de la Generalitat, número 4.799 de 15 de gener, ha publicat el següent anunci d’informació pública del projecte d'obra:

L’Agència Catalana de l’Aigua, mitjançant la Resolució de 23 de novembre de 2006 i en compliment de les disposicions vigents, ha acordat l’obertura d’un període d’exposició pública als efectes d’examen, rectificació i presentació de reclamacions del Projecte d’obra per a la construcció de l’EDAR i col·lectors en alta de Solivella, al terme municipal de Solivella (Conca de Barberà), el qual resta a disposició del públic durant el termini d’un mes, a comptar del dia de la publicació d’aquest Anunci en el DOGC, en hores d’oficina, a les dependències següents:

Agència Catalana de l’Aigua, carrer Provença,

204-208, 08036 Barcelona.

Ajuntament de Solivella, plaça Major, 1,

43412 Solivella.

Agència Catalana de l’Aigua Demarcació

Territorial de Tarragona, carrer Rambla Nova,

50, 43004 Tarragona.

Departament de Medi Ambient i Habitatge

Serveis Territorials de Tarragona, avinguda

Cardenal Vidal i Barraquer, 12-14, 43005 Tarragona.

Dins d’aquest termini, els particulars, les entitats i els organismes afectats per l’execució de les obres projectades poden presentar a les dependències indicades els escrits d’al·legacions que considerin pertinents en relació amb el traçat, les característiques i l’objecte del projecte, i en qualsevol de les formes que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Atès que el projecte que se sotmet a informació pública conté una llista concreta i individualitzada dels béns i els drets que són considerats d’expropiació necessària, i d’acord amb el que estableix el paràgraf segon de l’article 17 de la Llei d’expropiació forçosa de 16 de desembre de 1954 i altres articles concordants del seu Reglament de 26 d’abril de 1957, qualsevol persona interessada o titular de drets reals i interessos econòmics sobre els béns afectats també pot, dins el termini establert en aquesta informació pública, formular al·legacions per escrit per tal de corregir els possibles errors que s’hagin produït en la confecció de la llista dels béns i els drets afectats, que es publica annexa, o oposar-se motivadament a la necessitat d’ocupació, d’acord amb el que estableix la legislació vigent.

Barcelona, 9 de gener de 2007

ISABEL GANDULLO I SARRÓ

Cap del Departament de Serveis Tècnics

Segueix la relació dels titulars de les finques afectades, amb número de parcel·la, polígon, superfície de servitud, superfície d’ocupació temporal i naturalesa.

15 de gener: Obres a La Creu i accident a la carretera

Avui han començat uns treballs a La Creu per tal de reduir l’amplada de la vorera que envolta el peu del monument. Aquesta obra permetrà millorar el pas dels vehicles, sense que aquests es vegin forçats a passar-hi per sobre quan n’hi ha d’altres estacionats al lloc expressament prohibit.

Poc després de les dotze del migdia s’ha produït un accident -aproximadament un kilòmetre i mig carretera avall- quan un camió ha bolcat, tallant per complert la via. Aquest fet ha originat que s’hagués de desviar el trànsit per les carreteres de Blancafort i Sarral durant les hores que la carretera ha estat tallada.   

 5 fotografies d'Anton M. Tarragó

 Fotos de les 2 notícies

Un parell de coses de meitat de gener

Aquest cap de setmana "El Periódico" ha tret el volum 18è de l"Atles de Catalunya", el contingut del qual és per parlar  exclusivament de les comarques de la Conca de Barberà i el Priorat. A la pàgina 63 comença el capítol dedicat a Solivella. Com que els textos d’aquesta obra procedeixen del fons editorial de l'Enciclopèdia Catalana, a la part dedicada al nostre municipi hi podem trobar l’escrit de l’historiador Josep Maria Sans i Travé, corresponent a la segona edició de l'esmentada obra.

D’aquest segon cap de setmana cal destacar també les anormals temperatures que estem gaudint. Sense moure’ns d’aquell "punt de trobada" que és La Creu, podem veure a la fotografia superior, corresponent a ahir dissabte a les vuit del vespre, una colla de nens que gaudien d’una temperatura ambient d’onze graus. Avui diumenge els amants dels esports de motor han pogut fer les seves rutes amb un dia totalment primaveral, retornant al migdia a la Creu amb 17 graus de temperatura.

 

 ampliar fotos

Ses Majestats els Reis Mags d'Orient han visitat Solivella

Amb un cert retard, fet habitual en gairebé tots els actes a Solivella, han arribat un any més ses Majestats els Reis Mags d'Orient. Han vingut carregats de joguines que han repartit entre tots els nens i nenes de Solivella, el que fa pensar que tots s’han portat molt bé aquest any. El motiu del retard pot ser degut a que aquesta vegada han arribat dalt de cavalls i probablement han vingut per la carretera de l'Espluga que està en obres.          els Reis 2007

Feliç 2007 i cada ovella al seu corral...

Aquesta dita catalana de per Nadal cada ovella al seu corral cada cop és més vàlida a Solivella per cadascun dels dies de l’any. Si ja hem començat a perdre les esperances de poder trepitjar algun dia "La Societat", sembla ser que en el decurs d’aquest any que avui encetem veurem tancar "La Font del Gat". A partir de llavors... quines opcions ens queden per fer petar la xerrada si no és la de trobar-nos per casualitat algú pel carrer? Evidentment a peu dret i sense la tassa del cafè al davant.

Per sort, i gràcies a aquestes noves tecnologies, tenim la possibilitat de fer-ho per e-mail, per msn, o encara més modern fer-ho mitjançant els blogs personals que tan de moda s’estan posant. Precisament ja n’hi ha com a mínim quatre de persones vinculades a Solivella.

I arrel d’aquests dos temes -la manca d'un lloc on reunir-se i els blogs- em permeto copiar un inspirat i excel·lent escrit que un jove solivellenc té penjat al seu blog, com a inici d’aquesta pàgina per aquest 2007.

Aquest jove, aprofitant una fotografia d’aquesta web -la de l’escala del Sindicat- ens recorda en el seu magnífic escrit, no únicament una descripció d’aquell lloc, sinó també d’una forma de vida, d’uns records, d’un punt de trobada. A través d’aquella escala, d’aquella enyorada paret, ens fa entrar en els seus records, en els records de la majoria de solivellencs. El jove en qüestió, recordant "El Sindicat", ens diu amb malenconia...

 

Kins records aquesta escala...

Ha sigut veure-la i recordar.

Recordar kuan cada diumenge després de missa el padrí em donava 100 pessetes xk anés a buscar xuxes a ca la Laura i tot seguit pujava al sindicat a ensenyar-li el que m’havia comprat.

Recordar kuan pujava a demanar xapes x fer el meu propi tresor, les posava al foc fins k kedaven de color llauna cremada, les aplanava i ja tenia les meves monedes del tresor :P

Recordar kuan posava la mà a la barana i notava akella fredor, aquella textura del ferro k tan única feia akella barana.

Recordar les escales desgastades pels centenars de soles k havien passat x allí

Recordar la porta del sindicat, amb el seu soroll característic de vidre i fullola

Recordar l'estufa que hi posaven a l'hivern, que tot i ser petita escalfava força

Recordar el billar, la carambola i el futbolin

Recordar la multitud de trofeus k hi havien al darrere de la barra

Recordar les nits de Reis kuan anàvem a buscar els regals a dalt de l'escenari acompanyats dels patges

Recordar kuan anàvem a fer el killako x les escales k donen a la cabina

Recordar akell sostre kes feia més alt cada vegada kel miraves

Recordar la remor de l'hora del vermut

Recordar akell magnífic balcó k va de cap a cap del sindicat

Recordar akelles pokes hores k vaig poder estar al cine del sindicat

Recordar aquelles parets tan grogues xo tan del sindicat...

Recordar com m'emparanoiava amb la barra de fusta del mostrador k mai estava ben fixada

Recordar la seva ressonància

Recordar les làmpares, tan kikes xo tan nostres

Recordar les cadires de fullola

Recordar l'absència de tamburets a la barra ;p


Recordar.....mai oblidar

 

Nus a la gola, llàgrima k no vol sortir....
 

Un magnífic i evocador escrit, que junt amb els records que mai oblidarem d’aquelles parets, és tot el que ens queda. Però també ens queda el consol de pensar que això mai ningú ens ho podrà prendre.

El jove autor d’aquestes inspirades línies m’ha autoritzat la seva publicació, però la seva modèstia ha fet que em demanés no posar el seu nom. De tota manera, amb els cercadors d’internet, no serà difícil que tothom qui vulgui visitar el seu magnífic blog pugui fer-ho sense masses dificultats.

Per cert, jove nostàlgic, quan llegeixis aquestes línies aprofito per demanar-te permís per poder publicar una de les fotos que tens al teu blog, la del trasllat del futbolín del Sindicat fins el local del jovent.